Reis je in de zone Brussel? Geniet dankzij de Brupass van het volledige regionale transportaanbod met slechts 1 vervoersbewijs!  

Ontdek de Brupass XL

 • Beschikbaar voor 2e klas
 •  Verschillende opties: ticket voor 1 en 10 reizen, abonnement voor 1 en 12 maanden
 • Geldig in de treinen, bussen, trams en metro’s van MIVB, TEC, De Lijn en NMBS in de Zone Brupass XL
 • Geldig in de ganse zone Brussel + de stations Beersel, Buda, De Hoek, Diegem, Dilbeek, Groenendaal, Groot-Bijgaarden, Hoeilaart, Holleken, Linkebeek, Lot, Nossegem, Ruisbroek, Sint-Martens-Bodegem, Sint-Genesius-Rode, Vilvoorde, Zaventem en Zellik

Reis je alleen in de zone Brussel? Kies voor het Brupass ticket of abonnement. 

Ontdek de kaart van de Brupass XL-zone


Tarieven

Reis je sporadisch?

Voor één traject: Brupass XL 1 reis, € 3,20
Voor 10 trajecten: Brupass XL 10 reizen, € 22,40
Tickets op MoBIB moeten gevalideerd worden aan de automaat voor vertrek.

Reis je vaak?

Brupass XL-abonnement voor 1 maand: € 84
Brupass XL-abonnement voor 12 maanden: € 840
NIEUW: Koop en activeer je Brupass (XL) 1 en 10-rittenkaart in de NMBS-app.

Praktisch

Met de Brupass XL reis je met trein, tram, bus en metro in de Brusselse zone en in de nieuwe 11,5 km lange uitbreidingszone rond Brussel. Voor treinreizen omvat deze zone de 35 stations in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (Brupass-zone) en ook 18 stations rond Brussel.

Stations in de Brupass XL-zone: Anderlecht, Arcades, Beersel, Sint-Agatha-Berchem, Bockstael, Boitsfort, Boondael, Bordet, Brussel-Centraal, Brussel-Kapelle, Brussel-Congres, Brussel-Luxemburg, Brussel-Zuid, Brussel-Noord, Brussel-West, Brussel-Schuman, Buda, De Hoek, Delta, Diegem, Dilbeek, Etterbeek, Evere, Vorst-Est, Vorst-Zuid, Germoir, Groenendael, Groot-Bijgaarden, Haren, Zuid-Haren, Hoeilaart, Holleken, Linkebeek, Lot, Jette, Meiser, Merode, Moensberg, Nossegem, Ruisbroek, Schaarbeek, Simonis, Sint-Genesius-Rode, Sint-Martens-Bodegem, Sint-Job, Tour en Taxis, Ukkel-Calevoet, Ukkel-Stalle, Vilvoorde, Vivier d'Oie, Watermaal, Zaventem, Zellik.

Je eerste Brupass (XL) Abonnement kopen, kan op twee manieren:

 • Online via My NMBS. Klik op 'Koop een nieuw abonnement' en volg de stappen tot aan de betaling.

 • Aan het loket van een station naar keuze met:
  • jouw elektronische identiteitskaart
  • je MoBIB-kaart (als je er al een hebt)

Heb je nog geen MoBIB-kaart? Geen probleem! Voor € 6 activatiekosten krijg je ze online of aan het loket bij de aankoop van je eerste abonnement.

Je kan een Brupass XL overzetten van een persoonlijke MoBIB-kaart naar een andere persoonlijke MoBIB-kaart aan de NMBS-loketten. Let wel op, die laatste kaart moet op voorhand geregistreerd zijn aan een van onze loketten en de Brupass XL moet aangekocht zijn bij NMBS.

Je kan een Brupass XL niet overzetten van of naar een Basic MoBIB-kaart.

Ja, dat kan. We raden je wel aan om een tweede MoBIB-kaart te gebruiken om het onderscheid te maken tussen de twee Brupass-producten. Als je een tweede MoBIB-kaart gebruikt, ben je zeker dat je het juiste vervoersbewijs hebt gevalideerd, afhankelijk van je reiswens. (want het is nog steeds niet mogelijk om aan te geven hoe ver je wilt reizen, afhankelijk van het vervoersnetwerk).
Nee, het digitale ticket is een aanvullende manier om in en rond Brussel te reizen op het netwerk van de 4 openbaarvervoerbedrijven. het vervangt de Brupass (XL) 1 of 10 trajectenkaarten op de MoBIB-kaart niet. 
Nee, Brupass (XL) tickets van je MoBIB-kaart kunnen alleen via die kaart worden gebruikt. Omgekeerd kan je het digitaal Brupass (XL) ticket dat je via je smartphone koopt alleen op je smartphone gebruiken (en dus niet op de MoBIB-kaart).
 • Aan het loket
 • Aan de automaten
 • Online
Wil je alleen reizen binnen de regio Brussel? Kies voor de Brupass!
check2-anim
loader