Gebouw met een gevel in gekleurde mozaïken.

Zin in een dag of weekendje er tussenuit met een vleugje street art, dans en moderne kunst? Neem de citytriptrein naar het coole en trendy Charleroi, industriestad in volle ontwikkeling. Wij hebben voor jou 5 boeiende plekken uitgezocht om de stad van de “Carolo” anders te ontdekken.

Bezoek het BPS22

Het BPS22, Museum van de Kunst van de provincie Henegouwen, is gelegen in een industrieel gebouw van glas en ijzer, daterend uit 1911. Met een oppervlakte van 2.500 m2 is het een van de grootste kunstmusea van de Federatie Wallonië-Brussel.

Je ontdekt er vooral tentoonstellingen die gericht zijn op de maatschappelijke actualiteit, maar ook andere artistieke disciplines (muziek, theater, dans, enz…) met betrekking tot de beeldende kunst komen aan bod.

  • Bereikbaarheid met de trein: stap af in het station van Charleroi-Centraal en neem de metro (lijnen 2, 3 of 4) tot de halte “Beaux-Arts”.
De gevel van het BPS22 in Charleroi.

Alle remmen los in het West Station Skatepark

Fan van skaten en skeeleren? Kom naar het West Station Skatepark in Charleroi. In een overdekte ruimte van ongeveer 2.000 m2 worden liefhebbers van rollerskaten onthaald in een aangename sfeer.

  • Bereikbaarheid met de trein: het West Station Park van Charleroi is gelegen in de rue de l’Ancre 2 op 15 min wandelafstand van het station Charleroi-Centraal.

Ontspan je in l’Ancre

 Het is avond en bezoekers wachten op de opening van het theater “l’Ancre” in Charleroi.

L’Ancre, het creatief hedendaags theater van Charleroi, biedt een breed scala aan optredens theater, dans, poëzie, muziek en zelfs video.

  • Bereikbaarheid met de trein: l’Ancre is gelegen op 10 min wandelafstand van het station Charleroi-Centraal.

Een avondje uit in de Rockerill

Rockerillis een concertzaal, een bar en een tentoonstellingsruimte. Rockerill is een begrip in Charleroi. Het is een voormalige smederij van een oude fabriek, met nog steeds de industriële look van vroeger. Er worden culturele en artistieke evenementen georganiseerd en dit op verschillende domeinen zoals muziekprogrammatie (rock en elektro), theater, film, dans en zelfs streetart.

• Bereikbaarheid met de trein: de Rockerill bevindt zich op 10 min wandelafstand van het station Marchienne-au-Pont.

Laat je verrassen door Charleroi Danses

Charleroi Danses, het Choreografisch Centrum van de Federatie Wallonië-Brussel ontstond uit het voormalige Ballet royal de Wallonie en richt zich resoluut op de hedendaagse danscreatie.

• Bereikbaarheid met de trein: stap af in het station van Charleroi-Centraal en neem de metro, lijn 4 tot aan de halte “Charleroi Janson”.

 

Een mannelijke en vrouwelijke moderne danser.
check2-anim