Van 19 tot en met 28 juli 2024 staat Gent weer in vuur en vlam. 10 dagen lang wordt de stad omgetoverd tot een cultureel volksfeest vol met cultuur, muziek en ambiance. Met de trein sta je zo in het feestgedruis en kom je terug goed thuis.

Waarom de Gentse Feesten zo wijs zijn? Omdat de zomer dan pas écht begint...

Nie neute, nie pleuje! Veel plezier!

 

Gentopia kindernamiddagen

Welkom in Gentopia, het plezantste kinderdorp van de Gentse Feesten! Van de kleinste spruiten tot de stoerste 12-jarige allesdurvers, in Gentopia valt er voor iedereen wel iets te beleven. In het kinderdorp zijn de kids de baas. Ouders worden afgezet op den plansjee van ’t Ké Dust Plein, ook wel bekend als het Gentopia terras. Ondertussen kunnen de kinderen zonder zorgen ravotten en hun kleren vuil maken.

Adres: Koning Albert I (Zuidpark), 9000 Gent

Kom tot rust op het Luisterplein

Het François Laurentplein, beter gekend als het Luisterplein, staat jaar na jaar garant voor een fijne sfeer en uitmuntende kwaliteitsvolle muziek. Folk, country, kleinkunst, “lichte” pop, jazz en klassieke muziek, voor ieder wat wils. Het plein ligt aan de rand van de feestzone. Er zijn vele zitplaatsen, een groene aankleding en rustige muziek. Kortom, gezelligheid troef! 

Adres: François Laurentplein

Dans de benen los in het Baudelopark

In het totaal vernieuwde Baudelopark kunnen jong en oud de hele namiddag lang dansinitiaties volgen. Van salsa en Afrikaanse dans tot Lindy Hop of flamenco, je proeft er van alles! En als dat nog niet genoeg is, krijg je er enkele boombals bovenop. ’s Avonds zijn er verschillende bands die je de nacht in laten dansen. 

Adres: Baudelokaai 8, 9000 Gent 

Verborgen plekjes in het feestgedruis

De Gentse Feesten hoeven niet altijd luid en druk te zijn. Er zijn genoeg plekjes in de stad waar je even je batterijen rustig kan opladen.
  • Bar Bricolage: groene oase in de Gentse stadswildernis, verstopt tussen de dokken en het industrieterrein.

  Adres: Chinastraat, 9000 Gent 

  • Café Miry: verborgen wijnbar op het terras van het Conservatorium

  Adres: Biezekapelstraat 9, 9000 Gent  

  • Zebrabeach: gezellige zomerbar met vijver in de stad

  Adres: Zebrastraat 32/001, 9000 Gent


De Kouter met de beste line-up

Traditiegetrouw trekt Boomtown, het alternatieve vierdaagse festival binnen de Gentse Feesten, een mix van grote namen en jong talent aan. De vaste waarde binnen de Gentse Feesten heeft ook dit jaar een line-up om je vingers van af te likken. Bands uit binnen- en buitenland maken er dit jaar gegarandeerd opnieuw een feest van op de gezellige Kouter! Op het plein zijn de optredens gratis. Voor concerten in de Opera moet je betalen.

Adres: Kouter, 9000 Gent

Ga lokaal shoppen in Oudburg

… bij Departement Gent! De lokale handmade shop staat vol mooie handgemaakte spullen en hebbedingetjes van ontwerpers rondom Gent. De creatievelingen houden zelf de winkel open, dus je kan meteen kennismaken met het brein achter je favoriete item. De winkel is doorlopend open tijdens de Gentse Feesten. Als je dan toch in Oudburg bent, wandel even rond en kom tot rust in de gezellige buurt. Kleurrijke terrasjes en heerlijke restaurantjes nodigen je uit om het feestgedruis even te pauzeren.

Adres: Oudburg, 9000 Gent

De leukste afsluiter

Nog niet moe? Haast je dan naar de Vlasmarkt! Hier feest je tot de zon opkomt met honderden lotgenoten die nog geen afscheid willen nemen van een dag vol muziek op de Gentse Feesten… En als ontbijt? Een Irish Coffee natuurlijk!

Adres: Vlasmarkt, 9000 Gent

* De korting wordt alleen toegepast op het niet-vaste gedeelte van de prijs van het Standaardtarief. In 2e klas bedraagt het vaste gedeelte € 1,3709 per enkel traject. In 1e klas bedraagt het € 1,7822 (minder dan 37km) of € 1,9193 (37km - 51km) of € 2,1112 (52km en meer) per enkel traject. De minimumprijs per enkel traject bedraagt € 2,50 in 2e en € 3,30 in 1e klas.

check2-anim
loader