Zin in een hapje eten tijdens je Citytrip in Mons? Of het nu tijdens de Doudou is of tijdens een dagje uit, onze favoriete adresjes in de buurt van het station van Mons zullen je tevreden stellen!

1. Pigale Délice

Laat je verwennen als een koningin in Pigalle Délice. Deze rozige brunch- en dessertenbar houdt het midden tussen een sprookjesprinsessenhuis en een boudoir. Wafels of pannenkoeken worden geserveerd met marshmallows, ijs op stokjes en nog meer origineels. Aardbeien, blauwe bessen en schijfjes banaan zijn standaard bij elk gebak. Bergenaren, maar ook veel studenten weten de weg naar dit superadresje vlot te vinden.

Waar? Rue de Nimy 92, op 15 minuten wandelen van het station van Bergen

2. Cocotte - moderne kantine

Zin in een meer down-to-earth lokale specialiteit? Ga dan naar La Cocotte, een kantine in de stijl van een table d’hôte met duurzame en seizoensgebonden producten. Na een trio van voorgerechtjes volgt een heerlijke schotel recht uit grootmoeders keuken. Doe alsof je thuis bent is de slagzin van de eigenaars. En thuis, dat zij we ondertussen in Bergen!

Waar? Rue de Mons 218, 5 minuten met de bus van het station

3. Season's

Season’S is een uitgebalanceerde en smakelijke saladebar met een vleugje Aziatische en Italiaanse fusion, dagelijks geleverd met seizoensfruit en -groenten. Het concept is simpel: je kiest een saladebasis, vijf ingrediënten (waaronder één eiwit) en je maakt alles af met een sausje. De gerechten, desserts en de uitstekende ijsthee op smaak gebracht met munt worden ter plekke bewerkt voor nog meer kwaliteit.

Waar? Rue Notre Dame 2, op 9 minuten wandelen van het station van Bergen

 

 

4. MoMA Coffee

De MoMa is een van de lievelingsadresjes van de Bergenaars voor een lekker koffie : je kan er terecht voor een goeie kop koffie, van bonen die in België gebrand zijn, en desserts die Amerikaans geïnspireerd zijn. De bagels die Lily, de uitbaatster, serveert zijn heerlijk en licht, gevuld met lokale producten en klaargemaakt met liefde. In alles proef je de passie en het plezier dat Lily eraan beleeft om klanten een leuke tijd te bezorgen.Of je nu zin hebt om een hapje te eten, een boek te lezen of wat op je computer te tokkelen bij een heerlijke kop koffie, Lily zorgt ervoor dat iedereen zich hier op zijn gemak voelt.

Waar? Rue de la Coupe 10, op 10 minuten wandelen van het station

5. Het Citizen Fox

The Citizen Fox is een warme en elegante Ierse bar met een ruime keuze aan Belgische en Ierse dranken. Het biedt lekker eten en drinken (waaronder een nieuwe Ierse ontbijtformule in het weekend) in een stijlvol kader, en je kunt er vaak genieten van live muziek, vooral op St Patrick's Day! Een onmisbare plek om een goede tijd door te brengen in het hart van de stad.

Waar? Rue de la Coupe 7, op 10 minuten wandelen van het station

check2-anim