Na 2 jaar zonder festiviteiten, wordt deze 21e juli een knaleditie! Van optochten, concerten, vuurwerk en volksdansen tot parkfeesten en muziek. Ontdek 5 steden in feeststemming!

Brussel

De hoofdstad kleedt zich voor 21 juli in het zwart, geel en rood en haalt alles uit de kast voor een aantal niet te missen festiviteiten.

Als voorbode van de Nationale Feestdag op 21 juli vindt op woensdag 20 juli 2022 vanaf 18.00 uur het Nationale Bal plaats op het Vossenplein.

De 21e is het de hele dag Feest in de Warande: kinderanimatie en -voorstellingen, concerten, Belgian Sports Day, folkloristische optochten, politiedorp, enz.

In de namiddag kan je de traditionele militaire en parade bijwonen of genieten van heerlijke mosselen en frieten (reserveren verplicht) op het culinaire evenement Resto National in de Marollen.

Vanaf 21.00 uur, een gratis concert in het Jubelpark. Artiesten als Alice on the Roof, Coely, Typh Barrow, Salvatore Adamo, Henri PFR en Jérémie Makiese zullen op het podium te zien zijn.

De dag wordt in stijl afgesloten met een vuurwerk dat die naam waardig is en dat wordt afgestoken vanaf de voorplein van het Jubelpark.

Lees meer op www.2107.be

Oostende

Droom je ervan om een zelfgemaakte zeepkistenrace te zien? Wees paraat in Oostende van 14.00 tot 18.00 uur. 's Avonds is er livemuziek van The Great Belgian Songbook en Uma Chine en vuurwerk op het Groot Strand.

Lees meer op www.oostende.be

Gent

De Gentse Feesten lopen van 15 tot 24 juli. De hele stad viert feest en er zijn talloze concerten. De 21e juli wordt vast en zeker een dag vol vermaak voor jong en oud. Ontdek de 7 plekken voor een geslaagde Gentse Feesten.

Lees meer op www.gentsefeesten.be

Waterloo

Klaar om te brullen van geluk? Neem de trein voor een dag pure ontspanning op 21 juli, met gratis concerten en entertainment, kermis en gastronomische lekkernijen. En de dag zal eindigen met vuurwerk en dans! De activiteiten strekken zich bovendien uit over 4 festivaldagen, van woensdag 20 tot en met zondag 24 juli.

Lees meer op www.waterloo.be

Doornik

Vier België samen met de inwoners van Doornik. Op 21 juli zet Doornik alles op alles om een volks en gezellig tuinfeest te organiseren.

Lees meer op www.visittournai.be

Haal op 21 juli de rasechte Belg in jou boven dankzij het Weekend Ticket en reis met de Belgische spoorwegen aan halve prijs* vanaf woensdag 19u t.e.m. zondagavond.

* De korting wordt alleen toegepast op het niet-vaste gedeelte van de prijs van het Standaardtarief. In 2e klas bedraagt het vaste gedeelte € 1,3709 per enkel traject. In 1e klas bedraagt het € 1,7822 (minder dan 37km) of € 1,9193 (37km - 51km) of € 2,1112 (52km en meer) per enkel traject. De minimumprijs per enkel traject bedraagt € 2,50 in 2e en € 3,30 in 1e klas.

check2-anim