Om Saint Patrick's Day te vieren in een typisch Ierse sfeer op 17 maart, of om de rest van het jaar te ontspannen, is er niets beter dan naar een Ierse pub te gaan! Deze mythische plaatsen met hun gezellige, vriendelijke en warme sfeer zullen je met open armen verwelkomen. Hier is een overzicht van de beste Irish pubs, allemaal gelegen in de buurt van een treinstation! Sláinte!

Vlaanderen

Antwerpen - Kelly's

Om St. Patrick's Day te vieren in de regio Antwerpen raden we Kelly's aan, ideaal gelegen naast Antwerpen Centraal. Het kader is typisch en de sfeer warm. We vinden ook het vriendelijke en gastvrije personeel erg fijn, een essentieel element van elke goede Ierse pub!

Gent - Patrick Foley's

Patrick Foley's is een van die pubs met een wow-effect: de inrichting is ouderwets en dompelt je onder in een ouderwetse tavernesfeer, precies zoals wij het graag zien. Voeg daarbij de service en de kwaliteit van het eten en je hebt alle ingrediënten voor een leuke tijd in de buurt van de twee treinstations van Gent.

Brugge - Delaney's

De foto's hieronder (evenals de banner van deze pagina) spreken voor zich: alles wordt in Delaney's gedaan om samen een leuke tijd te hebben (of zoals men in Ierland zou zeggen: "a good craic"): een mooi warm kader, een goede catering gaande van Iers ontbijt tot typisch Ierse gerechten, live muziek, een warme bediening... Niets beters om een goede St. Patrick's day door te brengen (en altijd heel dicht bij een treinstation)!

  • Waar? Burg 8, op 12 minuten wandelen van het station van Brugge
  • Website : delaneys.be

Mechelen - O'Fiach's

Je kan St. Patrick's Day vieren in Mechelen, op enkele minuten wandelen van het station, met een fijne Ierse keuken geserveerd in een intiem kader. Ook de ontspannen sfeer en de vriendelijke bediening zijn een aanrader.

Brussel

De Beurs - O'reilly's

Veel Ierser dan O'reilly's kun je het niet hebben! Met zijn beroemde houten muren, ontspannen en feestelijke sfeer, huisgemaakte Ierse gerechten en livemuziek is O'Reilly's dé plek om St Patrick's Day te vieren in het centrum van de hoofdstad.

De Beurs - Celtica

Met een meer dansbare sfeer wordt de pub omschreven als een "Irish Pub & Disco Bar", ideaal om te genieten van live muziek gevolgd door meer dansbare muziek. Het is een geweldige plek om te feesten, vooral elke 17 maart voor de Ierse nationale feestdag!

De Europese wijk - James Joyce

De allereerste Ierse pub in Brussel is een van die waardige vertegenwoordigers van de traditionele Ierse pubs. Al meer dan 30 jaar is gastvrijheid het sleutelwoord van deze door echte Ieren gerunde pub. Je komt er voor de gezelligheid en het vriendelijke onthaal van het personeel. De ideale plek om St Patrick's Day te vieren in goed gezelschap!

De Europese wijk - Kitty O'Shea's

Met een meer sportieve en internationale sfeer is Kitty O'Shea's ook een van die Ierse pubs waar je St Patrick's Day goed kan vieren! Je gaat er heen om te ontspannen, een goede tijd te hebben met vrienden, of zelfs met volslagen vreemden. De rest van het jaar zijn er veel concerten. Natuurlijk mag je het lekkere Ierse eten en de beroemde weekendbrunch niet vergeten, vlak naast Brussel-Schuman!

Wallonië

Bergen - Citizen Fox

The Citizen Fox is een warme en elegante Ierse bar met een ruime keuze aan Belgische en Ierse dranken. Het biedt lekker eten en drinken (waaronder een nieuwe Ierse ontbijtformule in het weekend) in een stijlvol kader, en je kunt er vaak genieten van live muziek, vooral op St Patrick's Day! Een onmisbare plek om St Patrick's Day te vieren in het hart van de stad.

Doornik -O'Malley's

O'Malley's, gelegen bij de dokken, zal je charmeren met zijn gezellige, ontspannen en warme sfeer. Wij gaan erheen voor de feestelijke sfeer, de Ierse uitstraling en de folkmuziek. Een St. Patrick's Day in Doornik is niet compleet zonder een bezoek aan O'Malley's!

Namen - O'Flaherty's

Er is geen betere locatie voor een Ierse bar dan vlak naast het station van Namen. Met zijn talrijke concerten (ongeveer 50 per jaar), zijn verfijnde keuken en zijn traditionele sfeer doet O'Flaherty's de echte Ierse pubs alle eer aan. Het is een geweldige manier om St. Patrick's Day te vieren en daarna de trein naar huis te nemen.

Luik - Temple Bar

Deze bar is vernoemd naar de beroemde rode Ierse pub in het historische district van Dublin en is een geweldige plek om St Patrick's Day te vieren, of het hele jaar door te genieten van een geweldige sfeer. Er zijn thema-avonden, concerten en een sportieve sfeer.

Louvain-la-Neuve - Becketts

De studenten van Louvain-la-Neuve kennen deze mooie Ierse pub heel goed en met reden: de sfeer is er feestelijk, eigentijds en warm. Zij weten ook de cocktails, de Ierse ciders en de beroemde Guinness te waarderen.

Louvain-la-Neuve - Blackfriars

We konden geen artikel schrijven over de beste plaatsen om St Patrick's Day te vieren zonder Blackfriars te noemen. Met een meer traditionele sfeer lijkt de Blackfriars meer op de traditionele Ierse pubs die in kleine dorpjes in Ierland te vinden zijn. Met zijn vele jam sessions en Engelse conversatietafels kan je de Ierse sfeer zeker terugvinden, op slechts 10 minuten wandelen van het station van Louvain-la-Neuve.

check2-anim