Januari is intussen al goed begonnen en de kerstvakantie lijkt al zo ver weg, Blue Monday steekt de kop op. Zeg vaarwel tegen je depressie en plan een bijzondere activiteit om je batterijen op te laden. Wij hebben voor jou 7 originele en betaalbare out of the box acitiviteiten!

Bezoek het Chocolademuseum

Wablief? Treintickets kosten de helft van vrijdagavond t.e.m. zondag? Ja, ik wil mee profiteren!

Darcis-chocoladepralines

Geniet van een moment van zoetheid in deze harde wereld. Het Chocolademuseum van Jean-Philippe Darcis in Verviers dompelt je onder in de geschiedenis van de chocolade, van het Maya-tijdperk tot vandaag en aan het einde van het bezoek ontdek je de productie-ateliers.

Tip: sluit je bezoek af met een kleine zoetigheid in de tea-room. Verwen jezelf met de macarons van Darcis (daar kunnen deze van La Durée echt niet aan tippen 😊) en een warme chocolademelk.

Praktische info: het museum bevindt zich op 650 m van het station.
Adres: Esplanade de la Grâce 1 – 4800 Verviers
Toegang: € 8 voor volwassenen en € 6 voor kinderen.

Probeer de salsa of andere Latijnse dansen in Brussel

Op zondag, dans ik! Kom uit je comfortzone en waag je aan een lesje salsa of probeer de bachata. Laat je betoveren door de dans et leef je uit op het 100% latinoritme in Domingo Latino.

Tip: Domingo Latino is alle zondagen open vanaf 18 u. Vergeet de somberheid en volg er voor slechts € 10 gedurende 2 uur een duivelse cursus!

Praktische info: het Viavia Café bevindt zich op slechts 1 km wandelen van het station Brussel-Centraal.

Laad je batterijen op in de natuur en wandel door Limburg

Close-up van een glimlachend koppel in het bos in de winter

Neem een adempauze in de frisse lucht, alleen, met familie of vrienden. Doe mee aan de 39ste Edelweisswandeltocht in Lommel op 19 januari. Deze natuurwandeling neemt je mee langs de diepgroene naaldbossen van het Katrijt en langs de werken van de natuurkunstenaar Wil Beckers.

Praktische info: start tussen 8 en 15 uur aan de Stadsfeestzaal Klosterhof, Oude Diestersebaan 1 – 3920 Lommel, op 350 m van het station van Lommel. Inschrijving: tussen € 1,50 en € 2.

Bezoek een ongewone tentoonstelling in Dinant: Europeanen kijken naar Europeanen

Pssssst… Wist je dat de trein gratis is voor kinderen onder 12 jaar? Vertel me meer! 

Dit is een originele tentoonstelling die via strips met humor en spot, nader ingaat op de fundamentele onderwerpen en burgerlijke waarden. Ontdek er 50 internationale clichés onder de vorm van strips.

Tip: combineer je bezoek met een ontdekkingsuitstapje tijdens de winter in Dinant.

Praktische info: het Cultureel Centrum van Dinant ligt op een paar honderd meter van het station en de toegang tot de tentoonstelling is gratis.

Duik in het universum van Wart Poppe

In de wereld van Wart Poppe neemt het individu zijn plaats in te midden van universele symbolen. Het resultaat? Een overvol universum en neurotische personages die de actuele problemen van de beschaving illustreren.

Praktische info: afspraak aan het Tracé Cultuurstation (Veltwijcklaan 222, 2180 Ekeren), een cultureel centrum in een oud station. De toegang tot de expo is gratis op 15, 18, 19 en 22 januari.

Joseph Ghin en de Silicose Valley in Bergen

De crème de la crème van uitstapjes in België? Ontdek de leukste vrijetijdsbestemmingen in België bij onze Reisideeën. 

Dans samen met Joseph Ghin en Picard de farandole. Deze tentoonstelling is een reis door de tijd en door hun schilderijen.

Doordrenkt van fantasie, verlangen en plezier. Wedden dat je het liedje Ik voel mij sexy als ik dans zult zingen terwijl je de werken bewondert?

Praktische info: tot eind maart in de zaal Saint Georges op de Grand Place te Bergen. De toegang kost slechts € 1 of € 2. Verlaat vooral Bergen niet zonder even over het kopje van het aapje te gaan strelen om definitief de Monday Blues te verjagen.

Antwerpen-Centraal: onze spoorkathedraal, wereldtop

Bezoek het station van Antwerpen-Centraal, één van de drie mooiste stations ter wereld op 19 januari. Kom een kijkje nemen in de “Middenstatie” van de Antwerpenaren en luister naar de vele verhalen rond Antwerpen-Centraal.

Praktische info: afspraak in de inkomhal van het station (Koningin Astridplein 27, 2020 Antwerpen) van 14 tot 15 uur.
Deelnameprijs: € 3 per persoon.

Negeer Blue Monday en laad de batterijen op dit weekend.
Reis aan 50% korting met het Weekend Ticket.

* De korting wordt alleen toegepast op het niet-vaste gedeelte van de prijs van het Standaardtarief. In 2e klas bedraagt het vaste gedeelte € 1,3709 per enkel traject. In 1e klas bedraagt het € 1,7822 (minder dan 37km) of € 1,9193 (37km - 51km) of € 2,1112 (52km en meer) per enkel traject. De minimumprijs per enkel traject bedraagt € 2,50 in 2e en € 3,30 in 1e klas.

check2-anim