Op 23 april is het Wereldboekendag. De trein is de ideale omgeving om je te verdiepen in een verhaal, dus het spreekt vanzelf dat lezen een populaire bezigheid is van treinreizigers. Wij lijsten onze top 5 boeken op voor in de trein!


Het meisje in de trein

Paula Hawkins, A.W. Bruna Uitgevers B.V.

Natuurlijk steken we deze thriller in onze top 5! Door het spannende verhaal zou je bijna wensen dat je trein vertraging heeft en je verder kan blijven lezen. Misschien kijk je met andere ogen naar je medereizigers na het lezen van dit boek...

Hirameki: Draw What You See

Peng Hu, Thames & Hudson Ltd

Dit is geen leesboek, maar een tekenboek. Rond de vlekken en kleuren maak je zelf tekeningen en laat je je verbeelding spreken. Abstract, grappig of doodserieus, het tekenen is pure ontspanning!

De muze en het meisje

Katrijn Van Bouwel, uitgeverij Prometheus

Als lezer word je helemaal betoverd door het rijke taalgebruik van dit boek. Bovendien zorgt het intense liefdesverhaal van het hoofdpersonage Mila ervoor dat je mijmerend door de treinruit staart om alles te laten bezinken.

De zeven zussen

Lucinda Riley, Xander Uitgevers B.V.

Deze zevendelige serie leest écht als een trein. Liefde, zoektocht naar identiteit, mysterie... Wat zoekt een mens nog meer in het perfecte treinboek? Tegenwoordig zijn deze bestsellers erg populair, dus je zal vast niet de enige zijn in de trein die zich hier in verdiept.

Het spel der tronen

George R.R. Martin, Luitingh-Sijthoff

Zit je op de trein van Oostende naar Luik? Neem dan de klepper Game of Thrones met je mee, en je zal niet merken dat je meer dan 2 uur onderweg bent om België te doorkruisen.

Laat je inspireren door onze blogposts


Waar ga jij heen met je favoriete boek?

check2-anim
loader