Een hapje eten tijdens een dagje shoppen of gewoon een dagje uit? Een food market is de ideale tussenstop wanneer je honger hebt. We stellen je graag 8 food markets in Vlaanderen, Brussel en Wallonië voor, waar je kan kennis maken met zowel de Belgische, mediterrane of zelfs een meer exotische keuken... allemaal op wandelafstand van een Belgisch station.

In Vlaanderen

1. De Vleeshalle in Mechelen

De Vleeshalle, een voormalige overdekte markthal voor de Mechelse slagers, biedt tegenwoordig onderdak aan een tiental ‘smaakmakers’. Allemaal zijn ze gepassioneerd door hun product en laten je kennis maken met de meeste diverse smaken: Mexicaanse guacamole, Vietnamese spring rolls of eenvoudige Belgische aardappelgerechten. Na een dagje Mechelen ontdekken, is dit de ideale plek om tot rust te komen en te genieten.

 • Op 900m van station Mechelen-Nekkerspoel of 1,1km van station Mechelen
 • Huidevettersstraat 7, Mechelen

2. Hal 16 in Gent

Een oude opslagplaats aan de haven en thuishaven van microbrouwerij Dok Brewing Company. Je kan er niet alleen ter plaatse gebrouwen bieren proeven, maar ook plaats nemen aan de centrale toog en genieten van de lekkernijen bij één van de eetgelegenheden in de hal. Barbecue bij RØk of hamburgers bij BØEF, je zal niet met honger van tafel gaan.

 • Op 1,3km van station Gent-Dampoort
 • Dok Noord 4B, Gent

3. De Met in Aarschot

In het vroegere winkelcentrum Dever opende food market De Met in 2020 zijn deuren. Een ietwat kleinere food market, maar daarom niet minder gezellig. Geniet van een cocktail bij Jaco’s Cocktail of van een fris biertje van microbrouwerij Den Druppel en ga daarna lekker tafelen in The Avocado Bar of bij Bambu Street Food. De ideale afsluiter om je benen de nodige rust te geven na een prachtige wandeling door Aarschot.

 • Op 1km van station Aarschot
 • Theo De Beckerstraat 11, Aarschot

4. Hal 5 in Leuven

De voorbije jaren werden deze oude spoorweghallen omgebouwd tot een hippe ontmoetingsplaats voor alle leeftijden. Buiten kan je beste fiets- en rolschaatskunstjes tonen of kan je vertoeven op het terras met picknickbanken, strandstoelen, … Binnen vind je een foodcourt die ruimte geeft aan beginnende ondernemers met oog voor duurzame keuken. Een Napolitaanse pizza als lunch of Palestijnse mezze bij het diner met een huisgemaakt ijsje als dessert? Het kan hier allemaal!

 • Op 800m van station Leuven
 • Diestsesteenweg 104, Leuven
Dankzij het Weekend Ticket reis je aan -50%. Nog een reden om helemaal relax naar onze mooiste bestemmingen te reizen!

In Brussel

5. Fox, vlakbij het Zoniënwoud

Aan de rand van het Zoniënwoud ligt Fox, genoemd naar de vossen die geregeld hun staart laten zien in het bos. De benedenverdieping van het voormalige hoofdkantoor van Royale Belge (Axa) wordt tegenwoordig ingenomen door 12 eetgelegenheden met een zeer gevarieerd aanbod. Onder andere sterrenchef Yves Mattagne en kandidaat Top Chef César Lewandowski laten het water in je mond komen met hun originele concepten. Van Mexicaans tot Italiaans en Koreaans, traag gegaard of gefrituurd, het is een waar foodie-walhalla.
Wist je trouwens dat de houten meubelstukken vervaardigd werden met hout afkomstig uit het nabijgelegen Zoniënwoud?

 • Op 1,8km van station Bosvoorde of neem de trein tot station Groenendaal en maak eerst een wandeling door het Zoniënwoud (5,6km) naar Fox
 • Vorstlaan 25, Watermaal-Bosvoorde

6. Gare Maritime, in Tour&Taxis

Onder het glazen dak van een voormalig goederenstation vind je Gare Maritime, een topper onder de food markets in België. Fan van Koreaans of eerder Italiaans, vlees, gevogelte of vis? Je vindt het hier allemaal onder één dak. Maak een culinaire reis langs de verschillende restaurantjes en sluit af met een lekker fris biertje aan de Victoriabar.

 • Op 1km van station Thurn&Taxis of 1,4km van station Brussel-Noord
 • Picardstraat 9, Brussel

7. EATS in City 2

Niets leuker dan een dagje shoppen of citytrippen in onze hoofdstad en uitblazen bij EATS in City2. Gekende en minder gekende zaken verwelkomen je graag voor een korte pauze tijdens het winkelen. Hamburgers bij Five Guys, een kleurrijke bij donut bij Dunkin’ Donuts of sushi bij Maki Maki? EATS heeft het allemaal!

 • Op 1km van station Brussel-Noord of 500m van station Brussel-Congres
 • Nieuwstraat 123

In Wallonië

8. La Grand Poste in Luik

6 eetgelegenheden en 1 bar op 1200m², dat is La Grand Poste in Luik. 7 op 7 kan je hier terecht voor een hapje en een drankje. Liefhebbers van de mediterrane en oosterse keuken kunnen hier vast en zeker hun buikje vullen. Geniet van een verfrissend drankje in de rooftop bar op de 2de verdieping met een adembenemend zicht op de Maas. Wist je trouwens dat alle bieren in La Grand Poste ter plaatse gebrouwen worden?

 • Op 800m van station Luik-Sint-Lambertus
 • Quai sur Meuse 19, Luik
check2-anim