Fan van horror, adrenaline-opstoten of paranormale fenomenen? Dit jaar schiet de scare-o-meter naar z’n hoogtepunt met onze selectie van 10 niet te missen Halloween-activiteiten.

1. Duik in het onbekende

Aandacht, volgelingen der zwarte magie! Dit jaar krijgt de Halloweenformule van het Museum voor Fantastische Kunst in Brussel een make-over: of je nu een amateur-tovenaar bent of een doorwinterd magiër, je gaat je hier hoe dan ook uitleven. Op het programma: puzzels, een zombie-race, lasersnijshow, traditionele pompoensoep en als je je aanmeldt: je eigen heksendiploma.

 • Meer info: www.fantastic-museum.be
 • Adres: IJskelderstraat 18, 1060 Brussel
 • Prijs: € 10 of € 20 afhankelijk van de gekozen formule

Vooraf reserveren verplicht.

2. Omring jezelf met onmenselijke straffen

Klaar om je te laten onderdompelen in de wereld van pijn en kwelling? Trek dan naar het Foltermuseum in Brugge! Ontdek hoe de kniescheider werkte, de Judasstoel, de verstikkende peer of de hoofdbreker. Spanning gegarandeerd in dit Paleis der Huivering. Wedden dat de geschiedenis van de rechtspraak en de mensenrechten je wakkerhoudt? Niet aanbevolen voor tere zieltjes.

 • Meer info: www.torturemuseum.be
 • Adres: Wollestraat 29, 8000 Brugge
 • Prijs: € 8/volwassene en € 6/kind of student
Gravure van Dante

3. Red je huid voor de klok stopt

Roekeloos? Moedig? Of eerder belachelijk onvoorzichtig? We hopen dat je hart het uithoudt onder de druk en de morbide sfeer van deze Escape Rooms. Koud zweet, angst en onderdrukking zijn al wat de klok slaat. En die klok is genadeloos. Je bent gewaarschuwd!

Vooraf reserveren verplicht.

Brussel:

Opgesloten in een geheime locatie beleef je de 60 langste minuten van je leven. Observeer, denk logisch na, gebruik al je vaardigheden en hou je emoties onder controle om te ontsnappen uit ‘Spookbeelden’, de zenuwslopende kamer van Get Out.
Meer info: www.bruxelles.getout.be

Gent:

Er vond een tragische dood plaats. Je groottante die je nog nooit had ontmoet, is overleden. Je lijkt haar enige erfgenaam te zijn, maar je zult de vloek die over je familie hangt moeten afweren. Lukt het je om de vloek te verbreken? Ontsnappen aan ‘The Coven’ is niet gegarandeerd...
Meer info: www.escapethecoven.be

Leuven:

Emerantia werd beschuldigd van hekserij en levend op de brandstapel gegooid. Haar brandende ziel vol haat en wrok werpt een donkere schaduw over de stad. Is zij ook verantwoordelijk voor de dramatische verdwijning van kleine Eva? Zoek het uit en bescherm jezelf tegen de kwade krachten van de heks. Afspraak in het Escape House in Leuven.
Meer info: www.escapehouse-emerantia.be

Beveren:

Er gebeuren bizarre dingen in het Van der Valk Hotel. Een gast is spoorloos verdwenen... Deze atypische hotelkamer zit vol met geheimen. Overleef jij de mysterieuze kamer 666?
Meer info: www.escapehotelbeveren.be

Namen:

Hongerig en verdwaald in een donker, koud bos, kom je aan bij een groot verlaten huis wanneer plots... BAM!... de deuren van het huis in het slot vallen en je groep verdeeld wordt. De gangen zijn gevuld met angstaanjagende geluiden en je krijgt kippenvel over je hele lijf wanneer je doorhebt dat dit niet enkel een huis is. Overleef jij de Paranormal Activity-experience? Niets is minder zeker!
Meer info: www.escapenamur.be

Charleroi:

Tientallen steden zijn besmet met het Z-1-virus en overrompeld door hordes zombies. Rennen en verstoppen of de vijand onder ogen komen? Jezelf redden of je medeburgers helpen? Je acties zullen je hele avontuur beïnvloeden. Ben je dapper genoeg? Werp je dan in het aanstekelijke avontuur van Rise of the Dead. Hou de besmetting tegen!
Meer info: www.coddygames.com

Bergen:

De wereldberoemde ‘El Profesor’ heeft jou uitgekozen om de grootste overval in de geschiedenis uit te voeren. Je doel: de Nationale Bank beroven! Doorsta de tests en ontsnap aan het beveiligingssysteem. Het alarm wordt een uur gedeactiveerd, maar geen seconde langer. Tijd om (eindelijk) rijk en beroemd te worden in de Escape Game Casa de Papel!
Meer info: www.escaperoommons.be

4. Open de deur naar het eeuwige leven

Wat is er tijdlozer dan tussen de graftombes van onze voorouders wandelen? Deze Allerheiligenweek staan mysterieuze begraafplaatsen in de kijker! Twee boeiende bestemmingen: Brussel en Gent, waar de grafstenen je alles leren over mystieke symbolen zoals het lam, het kompas en de winkelhaak, druiven en Romeinse zuilen. Moet je minstens één keer in je leven gedaan hebben!

Kerkhof in de mist

5. Nodig het paranormale uit in je wereld

Het Museum van Bovennatuurlijke Geschiedenis in Brussel verkent de vreemde en parallelle universums die aan de grenzen van onze realiteit liggen. Het presenteert een indrukwekkende verzameling van magische artefacten en vreemde verhalen. De onderwerpen gaan over vampieren in de 18e en 19e eeuw, heksen, het spiritualisme, Europese, Afrikaanse of Aziatische waarzeggerij en orakels, vervloekte objecten, toverspreuken...

Meer info: www.surnateum.com

 

Halloween-pompoenen

6. Ga vechten als een viking

Stel je voor, de wereld wordt overspoeld door zombies, mensetende aliens of yeti's. Met het jaar dat net voorbij is, zijn we nergens nog zeker van. Tijd om ons voor te bereiden op eender welke invasie en bijlen te leren gooien zoals de vikingen van weleer. Een unieke activiteit die voor iedereen toegankelijk is!

7. Dompel je onder in de waanzin

De fascinerende wereld van de geestesziekten reikt je de hand. Wie is ‘normaal’? Is je geest gezond? Ga snel naar het Museum van de Psychiatrie in Gent voor een diagnose. Maar wees voorzichtig want als je bovenkamer tekenen vertoont van psychoses, kom je mogelijk nooit meer uit de greep van de ronddwalende patiënten uit het verleden. Geniet van deze heerlijk ongemakkelijke ervaring.

 • Meer info: www.museumdrguislain.be
 • Adres: Jozef Guislainstraat 43, 9000 Gent
 • Prijs: € 10/volwassene, € 3/jongere -26 jaar, € 1/jongere -19 jaar, gratis voor -12 jaar.

 

Griezelige maskers

8. Wurm je door de darmen van de stad

Ontdek de ingewanden van onze hoofdstad in het Riolenmuseum. Hier kom je te weten wat Brussel verbergt in zijn 350 km riolen. Vergeet je laarzen en zaklamp niet om dit ongewone museum te bezoeken.

 • Meer info: www.sewermuseum.brussels
 • Adres: Octrooipaviljoen - Anderlechtse Poort, 1000 Brussel
 • Prijs: € 8/volwassenen, € 6/senioren, € 4/studenten, gratis toegang voor -18. 

9. Ontmoet de geesten van het verleden

Wanneer de duisternis van de nacht over de stad valt en gezinnen hun toevlucht nemen tot de warmte van hun huisjes, verandert Brussel van gedaante. Maakt de stilte van de smalle straatjes je niet bang? Ga dan op pad met Brussels Ghost Tour & Legends. Ze beloven je mee te nemen naar plekjes waar je liever niet alleen komt en vertrouwen je alle geheimen toe van de lokale legendes. Een twee uur durende City Tour die we ten zeerste aanbevelen!

 • Meer info: www.brusselsghosts.com
 • Adres van het vertrekpunt: Manneken Pis, Stoofstraat 46, 1000 Brussel
 • Prijs: € 15/volwassene, € 10/jongere van -16 jaar, € 12/student.
 

Op monsters jagen is niet je grote passie?

Wat voor soort uitstapjes kan je zoal maken? Krijg inspiratie door onze blogs vol ideeën voor citytrips, natuuruitjes, dagtrips met familie, vrienden ... Wat je maar wil!

Ontdek onze beste uitstapjes