Fan van horror, adrenaline-opstoten of paranormale fenomenen? Dit jaar schiet de scare-o-meter naar z’n hoogtepunt met onze selectie van 7 niet te missen Halloween-activiteiten.

1. Omring jezelf met onmenselijke straffen

Klaar om je te laten onderdompelen in de wereld van pijn en kwelling? Trek dan naar het Foltermuseum in Brugge! Ontdek hoe de kniescheider werkte, de Judasstoel, de verstikkende peer of de hoofdbreker. Spanning gegarandeerd in dit Paleis der Huivering. Wedden dat de geschiedenis van de rechtspraak en de mensenrechten je wakkerhoudt? Niet aanbevolen voor tere zieltjes.

  • Adres: Wollestraat 29, 8000 Brugge
  • Prijs: € 8/volwassene en € 6/kind of student
  • Meer info: www.torturemuseum.be
Gravure van Dante

2. Red je huid voor de klok stopt

Roekeloos? Moedig? Of eerder belachelijk onvoorzichtig? We hopen dat je hart het uithoudt onder de druk en de morbide sfeer van deze Escape Rooms. Koud zweet, angst en onderdrukking zijn al wat de klok slaat. En die klok is genadeloos. Je bent gewaarschuwd!

Vooraf reserveren verplicht

Brussel

Achter jou gaat de deur zachtjes dicht. Beleef de spannendste 60 minuten van je leven en probeer uit de gevangenis te ontsnappen in één van de kamers van Let Me out.
Meer info: www.letmeout.be

Gent

Lossen jullie dit moordmysterie op? Jullie komen terecht in een verlaten hut in een bos, op het eerste zicht lijkt alles normaal. Maar hoe meer jullie op onderzoek gaan hoe meer geheimen deze hut vrijgeeft...
Meer info: www.escapetheforest.be

Leuven

Emerantia werd beschuldigd van hekserij en levend op de brandstapel gegooid. Haar brandende ziel vol haat en wrok werpt een donkere schaduw over de stad. Is zij ook verantwoordelijk voor de dramatische verdwijning van kleine Eva? Zoek het uit en bescherm jezelf tegen de kwade krachten van de heks. Afspraak in het Escape House in Leuven.
Meer info: www.escapehouse-emerantia.be

Beveren

Er gebeuren bizarre dingen in het Van der Valk Hotel. Een gast is spoorloos verdwenen... Deze atypische hotelkamer zit vol met geheimen. Overleef jij de mysterieuze kamer 666?
Meer info: www.escapehotelbeveren.be 

3. Open de deur naar het eeuwige leven

Wat is er tijdlozer dan tussen de graftombes van onze voorouders wandelen? Tijdens de Allerheiligenweek staan mysterieuze begraafplaatsen in de kijker! Twee boeiende bestemmingen: Brussel en Gent, waar de grafstenen je alles leren over mystieke symbolen zoals het lam, het kompas en de winkelhaak, druiven en Romeinse zuilen. Moet je minstens één keer in je leven gedaan hebben!

Kerkhof in de mist

4. Nodig het paranormale uit in je wereld

Het Museum van Bovennatuurlijke Geschiedenis in Brussel verkent de vreemde en parallelle universums die aan de grenzen van onze realiteit liggen. Het presenteert een indrukwekkende verzameling van magische artefacten en vreemde verhalen. De onderwerpen gaan over vampieren in de 18e en 19e eeuw, heksen, het spiritualisme, Europese, Afrikaanse of Aziatische waarzeggerij en orakels, vervloekte objecten, toverspreuken...

Bezoeken alleen op afspraak

Meer info: www.surnateum.com

 

Halloween-pompoenen

5. Ga vechten als een viking

Stel je voor, de wereld wordt overspoeld door zombies, mensetende aliens of yeti's. Met het jaar dat net voorbij is, zijn we nergens nog zeker van. Tijd om ons voor te bereiden op eender welke invasie en bijlen te leren gooien zoals de vikingen van weleer. Een unieke activiteit die voor iedereen toegankelijk is!

6. Dompel je onder in de waanzin

De fascinerende wereld van de geestesziekten reikt je de hand. Wie is ‘normaal’? Is je geest gezond? Ga snel naar het Museum van de Psychiatrie in Gent voor een diagnose. Maar wees voorzichtig want als je bovenkamer tekenen vertoont van psychoses, kom je mogelijk nooit meer uit de greep van de ronddwalende patiënten uit het verleden. Geniet van deze heerlijk ongemakkelijke ervaring.

  • Adres: Jozef Guislainstraat 43, 9000 Gent
  • Prijs: € 10/volwassene, € 3/jongere -26 jaar, € 1/jongere -19 jaar, gratis voor -12 jaar.
  • Meer info: www.museumdrguislain.be

 

Griezelige maskers

7. Wurm je door de darmen van de stad

Ontdek de ingewanden van onze hoofdstad in het Riolenmuseum. Hier kom je te weten wat Brussel verbergt in zijn 350 km riolen. Vergeet je laarzen en zaklamp niet om dit ongewone museum te bezoeken.

  • Adres: Octrooipaviljoen - Anderlechtse Poort, 1000 Brussel
  • Prijs: € 8/volwassenen, € 6/senioren, € 4/studenten, gratis toegang voor -18
  • Meer info: www.sewermuseum.brussels

Op monsters jagen is niet je grote passie?

Wat voor soort uitstapjes kan je zoal maken? Krijg inspiratie door onze blogs vol ideeën voor citytrips, natuuruitjes, dagtrips met familie, vrienden ... Wat je maar wil!

Ontdek onze beste uitstapjes

check2-anim