"De herfst, de kleurrijke bladeren, de gezellige avonden met vrienden... Ik vind het geweldig! Maar het is ook het seizoen van de depressies. Om de moraal te stimuleren, is er niets beter dan vrolijke podcasts, om jezelf te vermaken en opnieuw te motiveren voor het einde van het jaar."

Liesbet

Elke dag vakantie” van Eva Daeleman en Stijn Heymans

Dit is een podcast om ten volle van het leven te genieten. In deze podcast delen Stijn en Eva hun visie en levenservaring met elkaar. Een gesprek met twee filantropen die je zeker een duwtje in de rug zullen geven. Hun motto? Het leven is te kort om de dagen vóór het weekend te tellen!
Je vindt hier de motivatie om goede voedingsgewoonten of ochtendrituelen op te bouwen :"Over goede en minder goede gewoontes"

« Werk en leven » van Anouck Meier en Kelly Deriemaeker

In deze podcast inspireren, stimuleren en adviseren Kelly en Anouck je om goede keuzes te maken, zowel op het werk als in je dagelijks leven. Of het nu gaat om persoonlijke organisatie, emotioneel management of professionele ambities, ze geven je alle energie die je nodig hebt.
Met het begin van het schooljaar en de kortere dagen heb ik een bijzondere episode voor je uitgekozen: "Achter elk great kind zit een moeder die er zeker van is dat ze het allemaal verpest". Kom op, de feestdagen staan bijna voor de deur! :-)

“History of The World Podcast”

Deze Engelstalige podcast vertelt meer over de belangrijkste stromingen in geschiedenis van de wereld en het fabelachtige epos van de mens. Net als toen we kind waren, laten deze verhalen ons reizen over zeeën en door tijd.
Ik heb een episode gekozen die je onderdompelt in de mysteries en raadsels van het laatste wonder van de oude wereld, de piramide van Gizeh: "Het oude Egypte: de piramides".

« Topito Happy Hour », een franstalige podcast gepresenteerd door Benoit Lebreau en Thomas Hercouët

Alle Franstaligen kennen de grappige en onconventionele komische website Topito. Maar weinigen kennen hun podcast!
Topito Happy Hour vertelt de waarheid, de volledige waarheid, en niets anders dan de waarheid en geeft antwoord op vragen die niemand ooit eerder heeft gesteld: Wat zijn de droevigste koekjes? Wat zijn de meest sadistische manieren om Sims te doden? Wat zijn de beste Netflix-series om te verleiden? Een niet te missen podcas om de Franse taal te oefenen :-)
Een klein voorbeeld hieronder met een back-to-school onderwerp: "Top 16 van de fictieve karakters die we graag zouden willen hebben als leraar”

Vond je de podcast over het oude Egypte leuk? Ontdek de fascinerende B-Dagtrip Toetanchamon!