Ons land hoeft geen hooggebergte te hebben om ook hier sneeuwpret te beleven! Wij selecteren 5 leuke tips om te genieten van glijden, wandelen of vallen in de sneeuw. Uiteraard is alles met de trein bereikbaar, dus ideaal om er meteen een daguitstap van te maken!

Station Gouvy

In Gouvy stap je van de trein meteen in je langlaufski's, zo dichtbij is het vertrekpunt van de langlaufpistes! Huur je ski's daar ter plaatste, en je bent vertrokken op winters avontuur. Je kan kiezen tussen bewegwijzerde routes van 2 tot wel 8,5 kilometer.

Station Vielsalm

Op skipiste Le Monty kan je skiën, snowboarden, langlaufen, sleeën en wandelen. Er zijn 2 skipistes en ook 2 stoeltjesliften. Vergeet niet te genieten van het prachtige uitzicht over het dal! Vanaf het station Vielsalm neem je de bus naar Lierneux (30 min).

Station Eupen

Uiteraard mag het hoogste punt van België niet ontbreken on onze lijst! Op Signal de Botrange mag je zeker zijn van een prachtig besneeuwd landschap, rijk bezaaid met bewegwijzerde skipistes en wandelroutes. Dit "hooggebergte" bevindt zich in het natuurpark Hoge Venen. Je geraakt er best vanaf station Eupen met de bus (25 min).

Station Chimay

Ja hoor, in Chimay valt veel meer te beleven dan alleen maar bier en kaas! De routes gidsen je doorheen het prachtig glooiende landschap, langs gezellige dorpjes en de rand van het bos. Uiteraard kan je na je sneeuwavontuur uitrusten in een cafeetje en je Chimay-ervaring compleet maken. Je neemt vanuit het station Chimay de bus (25 min) naar Rièzes.

Station Komen

Lijken de bovenstaande bestemmingen jou iets te avontuurlijk? Of valt er gewoon te weinig sneeuw deze winter? Dan kan je nog steeds een leuke dag vol sneeuw beleven in het indoor skipark in Komen. Vanaf de sneeuwberg kan je skiën, snowboarden en snowtuben. Het Ice Mountain Adventure Park ligt op 1,5km van het station van Komen.

check2-anim