Beleef, ervaar en… ontspan dit najaar! Dit is een selectie van 12 opmerkelijke tijdelijke tentoonstellingen en evenementen. Van kunst met de Rubiks-kubus tot een Comic Con-beurs en koninklijke treinen…  Welke ga jij bezoeken?

 

1. Fleuramour, bloemen in overvloed in Bilzen

Afspraak van 23 tot 26 september op Fleuramour in de Landcommanderij van Alden Biesen. Er zijn meer dan 150.000 bloemen te bewonderen in adembenemende decors. 400 creatieve kunstenaars onthullen prachtige bloemencreaties en er is zelfs een parade van bloemenjurken.

> Hoe ernaartoe? Vanaf het station van Bilzen is er een shuttledienst voorzien (€ 1,50 per persoon H/T).

2. Invader Rubikcubist in Brussel

Tot januari 2023 loopt in het Mima Museum in Brussel de unieke tentoonstelling van de kunstenaar Invader. Je kan er meer dan 100 schilderijen en 20 jaar werk bewonderen die uitsluitend zijn ontworpen met Rubiks-kubussen. Een datum prikken zou geen hersenkraker moeten zijn, toch?

Hoe ernaartoe? Op 1,8 km van het station van Brussel-Zuid.

3. Unbreakable, de top van de breakdance in Leuven

Op 1 en 2 oktober nemen de beste breakdancers (volwassenen en kinderen) het tegen elkaar op op het Ladeuzeplein in Leuven tijdens het kampioenschap Unbreakable. Ga deze getalenteerde atleten bewonderen die de strijd aangaan in een man-tegen-mandansgevecht. Respect! Toegang gratis.

Hoe ernaartoe? Op 700 m van het station.

4. Kunst in de stad in Doornik

Van 25 september tot 30 oktober neemt kunst de stad over. Natuurlijk zal de marjonet in de schijnwerpers staan maar deze niet alleen! Een verhalenwandeling, papieren jurken of sculpturen van gerecycled hout zijn slechts enkele voorbeelden van de vele activiteiten en kunstexposities. Ontdek het volledige programma op de site, er is voor elk wat wils.

Hoe ernaartoe? Stap uit in het station van Doornik.

5. Tentoonstelling over de Fallus in Gent

Alles, maar dan ook alles zal je te weten komen over de penis! De expo Phallus. Norm & Vorm biedt een wetenschappelijke en artistieke kijk op het mannelijke voorplantingsorgaan. Door het bijwonen van deze tentoonstelling krijgt de bezoeker de kans om tot april 2023 in het GUM (Universitair Museum Gent) deel te nemen aan een wetenschappelijk onderzoek rond seksuele identiteit en te reflecteren op zijn eigen identiteit.

Hoe ernaartoe? Op 1 km van het station van Gent-Sint-Pieters.

6. FACTS in Gent, het event voor geeks

Afspraak op 22 en 23 oktober in FACTS, voor het grootste Comic Con pop culture event. Een fandorp, bordspellen, gaming en cosplay katapulteren de bezoeker naar een wereld van sciencefiction en fantasie.

Hoe ernaartoe? Op 2,3 km van het station van Gent-Sint-Pieters in Flanders Expo.

7. Honden als geen ander op de Wallonia Dog Show in Bergen

Afspraak op 1 en 2 oktober in de Lotto Mons Expo van Bergen voor de Wallonia Dog Show. Op dit “doggie”-evenement worden er hondjes geshowed in alle maten en leeftijden, zoals je waarschijnlijk nog nooit hebt gezien! 1300 honden – meer dan 200 verschillende rassen – zullen aanwezig zijn.

Hoe ernaartoe? Op 200 m van het station van Bergen.

8. Chrysantenfestival in de Japanse Tuin in Hasselt

Kikumatsuri, het chrysantenfestival, wordt fel gevierd in Japan. De bloem is het symbool van de herfst en wordt ook geassocieerd met een lang leven. Afspraak voor dit evenement tussen 15 en 23 oktober in de Japanse Tuin in Hasselt. Kikumatsuri is ook de afsluiter van het seizoen.

Hoe ernaartoe? Op 2,5 km van het station van Hasselt.

9. Koninklijke treinen in Brussel

De expo Royals & Trains in Train World toont maar liefst 5 koninklijke rijtuigen. Bewonder de pracht en praal waarin de koninklijke familie zich destijds verplaatste en ontdek unieke anekdotes en documenten.

Hoe ernaartoe? Aan de uitgang van het station van Schaarbeek.

10. Tattoo-festival in Bergen

Altijd al gedroomd van een tatoeage? Ga dan op 8 en 9 oktober naar de Lotto Mons Expo voor de Mons Tattoo Convention! Bijna 200 professionele tatoeëerders staan er klaar om het publiek te tatoeëren, te tatoeëren en nog eens te tatoeëren, met of zonder afspraak.

Hoe ernaartoe? Op 200 m van het station van Bergen.

11. Comic Con in Brussel, nog meer fun voor geeks

Welkom bij Comic Con Brussels, het niet-te-missen evenement voor geeks. Op het programma: geek market, retro gaming, e-sport en natuurlijk cosplay (met catwalk!). Eén van de gastacteurs, Amy Jo Johnson (Power Rangers). Op 29 en 30 oktober in Tour & Taxis.

Hoe ernaartoe? Op 1,5 km van het station van Brussel-Noord.

12. Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen

Mis de heropening van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) niet. Na een sluiting die 10 jaar duurde, zullen kunstliefhebbers verrukt zijn om de werken van de Vlaamse meesters zoals Rubens en Van Dyck opnieuw te kunnen bewonderen. Te ontdekken: de tuin, waar prachtige beelden worden tentoongesteld. Het museum wil bij de bezoekers “het mooiste gevoel” opwekken. Een gevoel dat bij iedereen anders kan zijn, afhankelijk van het individu…

Hoe ernaartoe? Op 2,4 km van het station van Antwerpen-Centraal.

Reis van vrijdagavond tot zondagavond aan -50%* H/T met het Weekend Ticket!

* De korting wordt alleen toegepast op het niet-vaste gedeelte van de prijs van het Standaardtarief. In 2e klas bedraagt het vaste gedeelte € 1,2923 per enkel traject. In 1e klas bedraagt het € 1,6800(minder dan 37km) of € 1,8092 (37km - 51km) of € 1,9901 (52km en meer) per enkel traject. De minimumprijs per enkel traject bedraagt € 2,50 in 2e en € 3,30 in 1e klas.

check2-anim