Beleef, ervaar en… ontspan dit najaar! Dit is een selectie van 10 opmerkelijke tijdelijke tentoonstellingen en evenementen. Van de Vlaamse grootmeesters, tot Tim Burton en unieke verhalen van loterijwinnaars …  Welke ga jij bezoeken?

 
3 kleurrijke foto's in het straatbeeld van Oostende

1. Internationale fotobiënnale in Oostende

Afspraak in Oostende voor de 2de editie van de internationale fotobiënnale. Tot en met 12 november kan je, zowel binnen (betalend) als buiten (gratis), verscheidene hedendaagse werken bewonderen tijdens een wandeling van Mu.Zee naar Fort Napoléon. Wie stelt tentoon?: Mous Lamrabat, Joel-Peter Witkin, Giorgia Bellotti, Kjetil Karlsen en nog vele anderen.

> Hoe ernaartoe? Mu.Zee bevindt zich op minder dan 1km van het station van Oostende.

2. Het labyrint van Tim Burton in Tour&Taxis (Brussel)

Ontsnap in een nooit gezien labyrint. De wereld van Tim Burton opent de deuren naar een meeslepende ervaring waarin je oog in oog komt te staan met zijn favoriete personages: Edward Scissorhands, Mr. Jack, Charlie en de chocoladefabriek en zelfs Alice in Wonderland. Vanaf 20 oktober.

Hoe ernaartoe? Op 1,5km van het station van Brussel-Noord.

Een design zetel voor een muur met kleurrijke schilderijen

3. Wonder Creativity Festival in Kortrijk

Verleg je creatieve grenzen op het Wonder Creativity Festival in Kortrijk. Wat te verwachten? Jonge (en minder jonge) creatieve geesten stellen hun beeld van een betere wereld voor, gratis en voor niks. Er worden verschillende richtingen "tentoon" gesteld: design, kunst en nog veel meer. Vertrekpunt: Budafabriek, van 19 oktober tot en met 5 november, alle dagen behalve maandag.

Hoe ernaartoe? Op 1km van het station van Kortrijk.

4. De nieuwe brug, Pont des Trous, in Doornik

Na 6 jaar restaureren, werd de Pont des Trous in Doornik enkele maanden geleden heropend. Volg een van de rondleidingen op zondag in oktober (15, 22 en 29) en november (5 en 12) om de geheimen van deze waterpoort en stadsmuur te ontdekken.

Hoe ernaartoe? Stap uit in het station van Doornik.

Pont des trous in Doornik
Schilderij van Rubens

5. Krasse koppen van Bruegel, Rubens en Rembrandt in Antwerpen

Kom gezichten bewonderen in het KMSKA. Vanaf 20 oktober neemt deze tentoonstelling je mee in de geschiedenis van de tronie (oud woord dat gezicht betekent), een beweging die haar hoogtepunt kende in de XVIIde eeuw. Reis via 76 kunstwerken terug in de tijd en ontdek gezichten die op zich al een heel verhaal vertellen.

Hoe ernaartoe? Op 1,3km van het station van Antwerpen-Zuid of op 2,5km van het station van Antwerpen-Centraal.

6. FACTS in Gent, het event voor geeks

Afspraak op 21 en 22 oktober in FACTS, voor het grootste Comic Con pop culture event. Een fandorp, bordspellen, gaming en cosplay katapulteren de bezoeker naar een wereld van sciencefiction en fantasie.

Hoe ernaartoe? Op 2,3km van het station van Gent-Sint-Pieters

Katherine Longly & Cécile Hupin met een zwarte poes voor een muur van krasloten

7. Just My Luck in het Théatre de Liège (Luik)

Iedereen weet het, geld maakt niet gelukkig... Maar wie heeft nooit gedroomd om het groot lot te winnen? In Just My Luck vertellen Katherine Longly en Cécile Hupin verhalen over geluk en pech, winnaars en verliezers. Hun werk nodigt uit tot nadenken over onze omgang met geld. Te zien tot en met 21 oktober (van dinsdag tot zaterdag) in het Théatre de Liège.

Hoe ernaartoe? op 850m van het station van Luik-Sint-Lambertus.

8. Homo's en lesbiennes in nazi-Europa bij Kazerne Dossin in Mechelen

We staan niet dikwijls stil bij het lot van homo's en lesbiennes tijdens de Tweede Wereldoorlog. Deze tentoonstelling beschrijft hun verschillende lotsbestemmingen, alsook de verdrukking en de vervolging waarvan ze slachtoffer waren.Tot en met 10 december in bij Kazerne Dossin.

Hoe ernaartoe? Op 1,2km van het station van Mechelen.

9. Een eeuwfeest in virtual reality bij Bozar: Bourdelle in Brussel

Antoine Bourdelle, leerling van Rodin en leraar van Giacometti, was een groot beeldhouwer van zijn tijd. In 1928, bij de opening van het Paleis voor Schone Kunsten, kregen zijn monumentale beeldhouwwerken een ereplaats in de Grote Beeldenzaal. Herbeleef vandaag de sfeer van toen dankzij een virtual reality-beleving bij Bozar. Bezoek aansluitend de tentoonstelling Antoni Tàpies, een gerenommeerde Spaanse kunstenaar, die een existentiële visie geeft op het materiële.

Hoe ernaartoe? Aan de uitgang van het station van Brussel-Centraal.

10. Anna Boch bij Mu.Zee in Oostende

Nog een niet te missen tentoonstelling voor liefhebbers van het impressionisme. Anna Boch is een kunstenares en mecenas van eind XIXde eeuw. Geboren in een rijke familie, was ze een groot muziekliefhebber en kunstverzamelaar: ze verzamelde werk van Gauguin, Signac of Van Gogh. Door de jaren heen verfijnde ze haar stijl en was ze gepassioneerd door het werken met licht, met invloeden van Théo Van Rysselberghe. Ontdek haar werken in het Mu.Zee in Oostende.

Hoe ernaartoe? Op 1km van het station van Oostende

Reis van vrijdagavond tot zondagavond aan -50%* H/T met het Weekend Ticket!

* De korting wordt alleen toegepast op het niet-vaste gedeelte van de prijs van het Standaardtarief. In 2e klas bedraagt het vaste gedeelte € 1,2923 per enkel traject. In 1e klas bedraagt het € 1,6800(minder dan 37km) of € 1,8092 (37km - 51km) of € 1,9901 (52km en meer) per enkel traject. De minimumprijs per enkel traject bedraagt € 2,50 in 2e en € 3,30 in 1e klas.

check2-anim
loader