Zin om te eten in een tram, in een trein, op een plek vol curiosa, in een gezellige en chique setting of eerder in middeleeuwse sferen? We laten je kennis maken met 14 restaurants in Vlaanderen, Wallonië of Brussel voor een smaakvolle, culinaire reis met de trein.

In Vlaanderen

1. The Box in Gent

Een restaurantruimte waar het concept van toekomstige restaurants getest wordt alvorens het op de markt te lanceren. Je weet dus niet op voorhand wat je voorgeschoteld zal krijgen, spannend... Als je jonge ondernemers wilt steunen, laat je dan verrassen op deze unieke plek.

 • Op 450 m van het station Gent-Dampoort
 • Dampoortstraat 47

2. La Sicilia in Deinze

Dit restaurant heeft heel wat buzz gecreëerd op TikTok. Ze serveren namelijk pasta in wijnglazen. De ober brengt een bord aan tafel met daarop een omgekeerd wijnglas gevuld met pasta. Daarna wordt het wijnglas voorzichtig omhoog getild zodat de pasta zich geleidelijk op het bord verspreid. Origineel, niet? En nog lekker ook.

 • Op 1,4 km van het station Deinze
 • Kapellestraat 82

Antwerpen

3. Roji

Roji is een Frans-Japans restaurant in een middeleeuwse kelder. De sfeer is er gezellig en zen. De inrichting en de keuken contrasteren van originaliteit. De open haard draagt bij aan dit geheimzinnige decor. Elke schotel is een slimme mix van Franse en Japanse gastronomie!

 • Op 1,5 km van het station Antwerpen-Centraal
 • Oude Koornmarkt 26 

4. Brasserie Van Hoo

Dit restaurant neemt je mee op reis, alsof je in een trein zit te eten. Deze majestueuze brasserie is ingericht met de zetels uit de M2-treinstellen. Zeer geslaagd! Net als de kwaliteit van de gerechten. We komen graag terug om de vis en het vlees te proeven, bereid met brio!

 • Op 650 m van het station Halle
 • Nederhem 27

5. Bistro Zwart Huis in Brugge

Dit is de beste blues- en jazzbistro in Brugge in een middeleeuws kader. Kom proeven van de uitstekende Belgische keuken of een cocktail drinken in een historisch gebouw uit 1482 in gotische stijl. Je zal versteld staan van de hoge plafonds, de spitsbooggewelven en de glas-in-loodramen! Een gebouw dat je meeneemt terug in de tijd op de toonladders van de blues.

 • Op 1,7 km van het station Brugge
 • Kuipersstraat 23

In Brussel

6. Tram Experience

Stel je voor: een 6-gangenmenu samengesteld door gerenommeerde chefs terwijl je in een tram door Brussel rijdt! Een tram met een verzorgd zwart-wit interieur. De gerechten zijn om je vingers bij af te likken. En dit alles met een selectie aan wijnen die de smaken alleen maar intenser maken. Een ervaring om zo snel mogelijk uit te proberen!

 • Op 1,1 km van het station Brussel-Zuid
 • Vertrek: Poelaertplein

7. La Quincaillerie

Een mythische en unieke plek in Brussel. Een echte voormalige ijzerwarenwinkel omgebouwd naar een brasserie volgens het ontwerp van een leerling van Victor Horta. Het Hortamuseum bevindt zich trouwens net om de hoek van de straat. Het restaurant is gekend voor zijn gerechten met zeevruchten, maar kan zeker ook de carnivoren onder ons bekoren. Dit alles in een grandioze omgeving.

 • Op 2 km van het station Brussel-Zuid
 • Edelknaapstraat 45

8. Zotte Mouche

Deze populaire bistro laat je het Brussel van de jaren ‘60 beleven. Omringd door vinylplaten, neonlichten, oude platenhoezen, tafels en krukken gemaakt van bierbakken, geniet je van heerlijke lokale gerechten: gehaktballetjes, gehaktschotels, fondue, …
Wat betreft muziek: van donderdag tot zondag zorgen DJ’s voor sfeermuziek en op zondagmiddag is er zelfs een thé dansant.

 • Op 500 m van het station Brussel-Centraal
 • Schildknaapstraat 47

9. Wolf Food Market vlakbij de Munt in Brussel

Proef de beste street food uit India, Afrika, Italië, Libanon, België, … in een voormalige bank, heringericht door de bekende designer Lionel Jadot. Niet minder dan 17 restaurants en 2 bars laten je een authentieke keuken ontdekken. Je kan er zelfs een lekker biertje degusteren, dat ter plaatse gebrouwen wordt.

 • Op 600 m van het station Brussel-Centraal
 • Wolvengracht 50

10. The Sneakers, dichtbij de Grote Markt

Ben je fan van sneakers? Dan is deze atypische plek voor jou gemaakt. Hier kan je een cocktail drinken en brochettes of salades eten omringd door de legendarische baskets. Een paar dat je bevalt? Je kan ze onmiddellijk ter plaatse kopen en door een expert naar jouw stijl laten personaliseren.

 • Op 400 m van het station Brussel-Centraal
 • Korte Beenhouwersstraat 6

In Wallonië

11. Le Thème in Liège

Een restaurant waarvan het thema elke 2 jaar verandert. Het huidige thema: "Het vergeten laboratorium van maandromers". Een dromerige sfeer à la Jules Verne vol met oude schetsen van uitvindingen, telescopen en patrijspoorten die je onderdompelen in een astraal en mysterieus universum. De kaart wordt elke maand aangepast om streek- en seizoensproducten te promoten. Voldoende om je zin te geven nog eens terug te keren.

 • Op 800 m van het station Luik-Sint-Lambertus
 • Impasse de la Couronne 9

12. Boule de bleu in Bergen

Een beetje de grot van Ali Baba: een plafond bedekt met tassen en koffiekannen, een ander waar oude olielampen hangen. En aan de muren? Een ladder, een fiets, wielen, een accordeon, een saxofoon, oude horloges, … Het restaurant biedt heerlijke innovatieve warme of koude salades, huisgemaakte desserts, biologische wijnen en het menu wisselt met de seizoenen.
In de zomer kan je heerlijk genieten onder de lantaarns op de binnenplaats.

 • Op 850 m van het station Bergen
 • Rue de la Coupe 46

13. Fenêtre sur cour in Namen

Dit ruime restaurant combineert 2 compleet verschillende interieurs. Enerzijds, een binnenplaats met daarop een authentieke kabelbaan en een glazen dak uit 1902. Anderzijds, een interieur in de stijl van Lodewijk XVI. Op het menu: traditionele brasseriegerechten, zeer goed uitgevoerd en aan schappelijke prijzen.

 • Op 1,3 km van het station Namen
 • Rue du président 35

14. Het Museum Kafee van het Museum van het Waalse Leven in Luik

Waarom niet cultuur en tafelgenot combineren? Dit sociale reïntegratierestaurant in het Museum van het Waalse Leven heeft is ingericht met verschillende elementen gerecupereerd uit oude meubels van Waalse huishoudens. Zoals de op maat gemaakte bar vervaardigd uit lades. Een succes!
Bij mooi weer kan je een hapje eten in het museumklooster. De keuken biedt typische streekgerechten aan zeer redelijke prijzen. Als de magen gevuld zijn, kan je een bezoek brengen aan het museum met zowel authentieke als actuele tentoonstellingen.

 • Op 450 m van het station Luik-Sint-Lambertus
 • Musée de la Vie wallonne: Cours des Mineurs
Dankzij het Weekend Ticket reis je aan -50%. Nog een reden om helemaal relax naar onze mooiste bestemmingen te reizen!

* De korting wordt alleen toegepast op het niet-vaste gedeelte van de prijs van het Standaardtarief. In 2e klas bedraagt het vaste gedeelte € 1,3709 per enkel traject. In 1e klas bedraagt het € 1,7822 (minder dan 37km) of € 1,9193 (37km - 51km) of € 2,1112 (52km en meer) per enkel traject. De minimumprijs per enkel traject bedraagt € 2,50 in 2e en € 3,30 in 1e klas.

check2-anim