De trein nemen kan een stressvolle ervaring zijn voor de reiziger, vooral wanneer hij een (of meer) aansluitingen moet nemen. Vaak weten reizigers niet bij wie ze terechtkunnen met vragen en hebben ze geen idee hoe ze realtime-informatie over hun aansluiting kunnen krijgen.

Om dit te verhelpen heeft NMBS een nieuwe functie ontwikkeld in de Lab App: een ‘incheckknop’ waarmee de reiziger zich kan inschrijven voor een specifieke reis en in real time geïnformeerd wordt over de status van zijn aansluiting (Kan hij de aansluiting halen? Hoeveel tijd is er om van spoor te veranderen enz.).

Van januari tot maart 2023 werden verschillende tests uitgevoerd op talrijke NMBS-lijnen (met aansluiting). Het doel van deze tests was om na te gaan of de incheckknop gemakkelijk in gebruik is en of de verstrekte informatie voldoende was voor de reiziger. De feedback was zeer positief en voor het Innovation Lab liggen er nu verschillende pistes open voor de toekomst (implementatie in de NMBS-app, ontwikkeling van verschillende andere pushmeldingen via deze ‘incheckknop’ enz.)

De meerwaarde voor de reiziger?

Dankzij dit project kunnen reizigers in real time worden geïnformeerd over de status van hun aansluiting.

check2-anim