Almaar meer reizigers kopen hun ticket digitaal. Met seamless ticketing die gebruikmaakt van de check-in/check-uit technologie kunnen reizigers zonder stress instappen en met één klik hun ticket betalen op basis van hun gps-gegevens. Om de rit in real time te kunnen volgen, hoeft de reiziger alleen maar ‘in te checken’ in de applicatie. Wanneer hij aankomt op zijn bestemming en uitstapt, stelt de app hem voor om zijn treinreis te beëindigen en genereert de app automatisch een betaling.

De volgende stap?

Na een geslaagde testperiode waar een 1000 tal gebruikers de applicatie hebben getest met een aantal producten, werd een interne werkgroep opgericht om de opties te evalueren voor integratie van deze technologie op grotere schaal.

De meerwaarde voor de reiziger?

Deze dienst verbetert de klantervaring op verschillende niveaus door komaf te maken met het omslachtige aankoopproces van vervoerbewijzen (keuze van het ticket, invoeren van het traject, repetitiviteit van de ingevoerde gegevens enz.) en de stress om je trein te missen wanneer je weinig tijd hebt (niet meer aanschuiven aan het loket). Dankzij de app genieten reizigers ook meteen het meest voordelige tarief voor hun traject.

check2-anim