banner

Van alle verschillende soorten bpost-Afhaalpunten, zit het gebruik van Pakjesautomaten het sterkst in de lift. Dat wijst recent marktonderzoek van bpost uit. Pakjesautomaten zijn dan ook bijzonder gebruiksgemakkelijk, altijd beschikbaar én zijn ook de meest ecologische keuze.

NMBS heeft een marktbevraging gepubliceerd om deze dienstverlening uit te breiden in de stations en bpost heeft dit contract binnen gehaald. NMBS versterkt de samenwerking met bpost in de volgende 5 jaar. Vandaag staan er reeds bpost Pakjesautomaten in 33 Belgische stations. Daar komen in de volgende 6 maanden 70 nieuwe locaties bij. De betrokken stations werden gekozen rekening houdend met verschillende parameters, zoals het aantal bezoekers, de dichtheid van het bpost-netwerk in de buurt van de stations en uiteraard de noden van de klanten.

De stations zijn sterk geëvolueerd de laatste jaren: men komt er niet meer alleen om de trein te nemen, maar ook omdat ze een aangename omgeving zijn, met verschillende winkels en diensten. De Pakjesautomaten zijn een interessante plus, bovenop de diensten die men reeds vindt in de stations. Deze extra dienst ligt ook volledig in het verlengde van reizigers die kiezen voor ecologische opties, zoals het spoor.

bpost langs zijn kant breidt zijnnetwerk constant uit. De aanwezigheid van bpost in stations is een logische keuze. Dit kadert volledig in de missie van bpost om de eindklant meer en meer te motiveren om te kiezen voor een Afhaalpunt voor de levering van zijn pakje en op die manier te kiezen voor de meest ecologische levering. Een pakje afhalen in een Pakjesautomaat in een station terwijl je onderweg bent van of naar je werk/huis/vrienden... etc vermindert immers de CO² uitstoot tot 90%. De stations zijn zeer populaire plaatsen voor reizigers die niet altijd de mogelijkheid hebben om naar een ander bpost-Afhaalpunt te gaan: zij kunnen hun pakjes 24 uur per dag afhalen bij de Pakjesautomaten.

check2-anim