Atelier de traction de Kinkempois

Activiteit

De werkplaats van Kinkempois die in april 2018 officieel werd geopend beschikt over state-of-the-art infrastructuur en uitrusting die zowel is aangepast aan het nieuwe dubbeldeksmaterieel als aan het oudere materieel. Om het onderhoud snel en doeltreffend te kunnen uitvoeren op volledige treinen werd deze werkplaats zo ontworpen dat er lange stellen kunnen binnenrijden. Dit nieuwe onderhoudsconcept maakt het mogelijk om de onderhoudsverrichtingen uit te voeren op de ogenblikken die voorzien zijn in de beurtregeling van de treinen waarop het materieel niet wordt ingezet voor het verkeer.

De tractiewerkplaats van Kinkempois is ook actief in het onderhoud van de elektrische locomotieven en diesellocomotieven en is uitgerust met een ondervloerdraaibank. De ligging van de werkplaats, in de buurt van een goederencorridor en vlak bij Duitsland, is een bijkomende troef die de werkplaats de mogelijkheid biedt om interventies uit te voeren op materieel van externe bedrijven.

De doelstellingen van de werkplaats zijn een maximale beschikbaarheid van het materieel en een hoge tevredenheidsgraad bij de klanten.

De courante onderhoudsverrichtingen en de schoonmaak van de treinen worden ook uitgevoerd op 4 andere sites die vanuit de werkplaats van Kinkempois beheerd worden: de onderhoudsposten van Welkenraedt, van Luik-Guillemins, Ronet en Ottignies.

Deze werkplaats beheert ook 2 treinwasinstallaties om de buitenkant van de treinen te reinigen.

Adres

AT Kinkempois
rue d'Ougrée, 60
4031 Luik (Angleur)
België

check2-anim