cartoon train

Mag je met je skateboard op het perron rijden ? Hoe zorg je ervoor dat de treinrit aangenaam verloopt voor jou, je medereizigers en de medewerkers van de NMBS? Wie staat er in voor de veiligheid? En wat gebeurt er als er toch iets foutloopt?

Met het vernieuwde dossier ‘Op het juiste spoor’ wil de NMBS jongeren sensibiliseren over de mogelijke gevaren. Maar ze wil hen ook laten nadenken over gedrag dat de veiligheid en de leefbaarheid in het gedrang brengt.

Laat je leerlingen - aan de hand van leuke infopagina’s, filmpjes en interactieve oefeningen - ontdekken wat mag en niet mag op de trein, op het perron en in het station. Zo zit iedereen … op het juiste spoor! Ontdek hier snel het dossier dat bij je past! 

Voor het 5e en 6e leerjaar

Het dossier bestaat uit een korte (+/- 25 minuten) en lange versie (+/- 50 minuten) voor de leerlingen van het 5e en 6e leerjaar.

Het dossier bestaat uit een korte (+/- 25 minuten) en lange versie (+/- 50 minuten) voor de leerkracht van de 3e graad lager onderwijs

Voor het 1e en 2e jaar secundair

Het dossier bestaat uit een korte (+/- 25 minuten) en lange versie (+/- 50 minuten) voor de leerlingen van het 1e en 2e jaar secundair .
Het dossier bestaat uit een korte versie (+/- 25 minuten) en lange versie (+/- 50 minuten) voor de leerkracht van de 1e graad secundair.

Voor wie is het pedagogisch dossier?

Het pedagogisch dossier richt zich tot leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar en het 1e en 2e secundair. Met deze modules kun je in de klas zelf aan de slag rond het thema veiligheid in de stations en de stationsomgeving. Je kunt ook altijd gratis een beroep doen op een medewerker van Corporate Security Service van NMBS om deze cursus te geven.

Meer weten?

Voor verdere vragen of inlichtingen kun je ons altijd bereiken via het e-mailadres [email protected].

check2-anim