Een belevenisvolle tentoonstelling in het Gallo-Romeins Museum

Je kent ze vast wel: de witte, marmeren beelden uit de tijd van Grieken en Romeinen. In de oudheid waren ze van kop tot teen beschilderd in felle kleuren. Ervaar het in een belevenisvolle tentoonstelling met tientallen reconstructies in kleur. Beelden van keizers, krijgers en goden. Videofilms leren je hoe dit soort beelden gemaakt werden. Je ziet er ook authentieke stukken uit de oudheid, mét resten van verfsporen.

De expo is zeer geschikt voor een bezoek met kinderen. Voor hen is er een audiotour en zijn er interactieve spelapplicaties. In het atelier gaan ze creatief aan de slag met marmer en verf.

De reconstructies waren eerder te zien in The Metropolitan Museum of Art in New York. In Tongeren ontdek je ze in een nieuwe eigentijdse setting van 21 oktober 2023 t.e.m. 2 juni 2024.

  • 50%* korting op jouw treinreis
  • Kinderen onder 12 jaar reizen gratis (max. 4 kinderen per betalende reiziger)
  • Heen- en terugreis op dezelfde dag
  • Heenreis op weekdagen mogelijk vanaf 9u00
  • Meer info over het Discovery Ticket
Meer info: galloromeinsmuseum.be
Adres: Gallo-Romeins Museum. Kielenstraat 15, 3700 Tongeren

Koop je Discovery Ticket in een handomdraai

  1. Koop je e-ticket op galloromeinsmuseum.be
  2. Kijk voor de Discovery Ticket code op je ticket voor De Oudheid in Kleur: het is een code van 16 tekens.
  3. Bestel je Discovery Ticket direct vanaf deze pagina.
  4. Toon de pdf van je Discovery Ticket op je smartphone of toon een geprinte versie, wanneer de treinbegeleider langskomt op de trein.
  5. Geniet van je reis!

Veelgestelde vragen

Elke houder van een e-ticket voor De Oudheid in kleur ontvangt een code voor de aankoop van 1 Discovery Ticket, waarmee hij of zij voor de helft van de prijs met de trein naar het station van Tongeren en terug kan reizen.
De kortingscode van de NMBS is geldig voor de dag van je excursie. Terugreis op dezelfde dag.
Ja hoor, dat kan.
De kortingscode van het Discovery Ticket (16 tekens) staat op het toegangsticket dat je online kan kopen via galloromeinsmuseum.be
Meer vragen? Bekijk de veelgestelde vragen over het Discovery Ticket.

* De korting wordt alleen toegepast op het niet-vaste gedeelte van de prijs van het Standaardtarief. In 2e klas bedraagt het vaste gedeelte € 1,3709 per enkel traject. In 1e klas bedraagt het € 1,7822 (minder dan 37km) of € 1,9193 (37km - 51km) of € 2,1112 (52km en meer) per enkel traject. De minimumprijs per enkel traject bedraagt € 2,50 in 2e en € 3,30 in 1e klas.

Waar te koop?

check2-anim
loader