Geniet van een uitzonderlijk voordeel met je museumpas!

Heb jij een museumpas? Dan krijg je 5 NMBS-codes om Discovery Tickets te kopen. Daarmee reis je met de trein aan halve prijs naar de musea die jij kiest. Met je Museum Pass zelf, bezoek je bovendien heel voordelig én flexibel onze Belgische musea... Vanaf nu is je reis dus net zo makkelijk en voordelig als je museumbezoek zelf!

De museumpas, hoe werkt het? Met dit abonnement, ga je een jaar lang naar meer dan 200 Belgische musea, zo vaak je maar wil. De expo's zijn gratis of met een grote korting. En de lijst met deelnemende musea blijft maar groeien. Hier vind je de meest recente lijst met alle deelnemende musea.

Een museumpas kopen of meer weten? Ga naar museumpassmusees.be

Koop je Discovery Ticket in een handomdraai

  1. Meld je aan op de site van museumpas (rechts bovenaan: Mijn museumpas I Aanmelden).
  2. Klik op Extra voordelen > Vraag je NMBS-kortingscodes aan. Je 5 codes verschijnen meteen.
  3. Klik op een code en je komt terecht op de aankooppagina van NMBS, waar je, met je code, meteen je Discovery Ticket kan kopen.
  4. Toon de pdf van je Discovery Ticket op je smartphone of toon een geprinte versie, wanneer de treinbegeleider langskomt op de trein.
  5. Geniet van je reis!
Meer vragen? Bekijk de veelgestelde vragen over het Discovery Ticket.

Veelgestelde vragen

Iedereen met een museumpas krijgt 5 kortingscodes om Discovery Tickets te kopen. Daarmee reis je aan de helft van de prijs naar de Belgische musea die jij kiest. De korting is geldig op je heen- en terugreis.
Je kortingscodes blijven geldig voor de duurtijd van je museumpas-abonnement. Telkens wanneer je je abonnement vernieuwt, krijg je 5 nieuwe codes.
Meld je aan op Mijn museumpas om te zien wanneer je abonnement vervalt.
Ja hoor, dat kan.
Als je je wachtwoord niet meer kent, klik dan op 'Wachtwoord vergeten?' op het aanmeldscherm van Mijn museumpas. Daarna kan je een nieuw wachtwoord instellen via de e-mail die je ontvangt.
Als je het e-mailadres waarmee je je registreerde vergeten bent, kan je een mail sturen naar [email protected] met daarin het nummer van je museumpas (op de achterkant van je kaart). Het team van Museum Pass zal je daarna verder helpen.
Meld je aan op de site van museumpas (rechts bovenaan: Mijn museumpas I Aanmelden). Klik op Extra voordelen > Vraag je NMBS-kortingscodes aan. Je 5 codes verschijnen meteen. Klik op een code en je komt terecht op de aankooppagina van NMBS.

Zin om enkele verborgen plekjes te ontdekken ? Lees snel onze blogpost “Snak je naar iets anders? Dit zijn 15 originele musea die je met de trein kunt checken”.

Waar te koop?

* De korting wordt alleen toegepast op het niet-vaste gedeelte van de prijs van het Standaardtarief. In 2e klas bedraagt het vaste gedeelte € 1,3709 per enkel traject. In 1e klas bedraagt het € 1,7822 (minder dan 37km) of € 1,9193 (37km - 51km) of € 2,1112 (52km en meer) per enkel traject. De minimumprijs per enkel traject bedraagt € 2,50 in 2e en € 3,30 in 1e klas.

check2-anim