Op ontdekking in de wondere wereld van de spoorwegen

Train World is meer dan een spoorwegmuseum, het is een unieke spoorervaring die je van de allereerste stoomlocomotieven tot de flitsende hogesnelheidstreinen brengt! Droom weg bij de legendarische locomotieven of de grandeur van de koninklijke rijtuigen en neem plaats in de stuurcabine van een locomotief.

Tijdelijke tentoonstelling: Expo "CHOCO LOCO" van 20 oktober 2020 tot en met 18 april 2021

Neem een duik in het culinaire chocolade-universum in het hart van Train World.

Net zoals de spoorwegen dankt Belgische chocolade zijn internationale faam aan de industriële vooruitgang in de 19e en 20e eeuw! De expo "Choco Loco" nodigt je uit om je helemaal onder te dompelen in deze twee verschillende universums, die toch heel wat raakvlakken hebben. De tentoonstelling laat je kennismaken met indrukwekkende chocoladesculpturen in het thema van de wereld van de spoorwegen. Ze werden speciaal voor deze expo gemaakt en gaan een boeiende dialoog aan met de authentieke locomotieven van Train World.

De twee gerenommeerde Belgische chocolatiers, Pierre Marcolini en Dominique Persoone, wiens samenwerking een primeur is, zijn de peters van deze tentoonstelling.
Choco Loco, een tentoonstelling om je vingers bij af te likken!

EXTRA: "Op het spoor van Suske en Wiske " van 05 februari t.e.m. 18 april 2021

Volg het spoor van Suske en Wiske aan de hand van originele tekeningen, schetsen en aandenkens en ontdek hoe een stripalbum precies gemaakt wordt.

Ontdek het 356ste reeksnummer De Fluitende Olifant. In dit album flitsen onze striphelden terug naar de eerste treinrit in België van 5 mei 1835. Samen met Lambik, Jerom en professor Barabas storten ze zich in een spannend treinavontuur. Het is echter niet voor het eerst dat de wereld van de trein het toneel vormt voor hun verhalen, want in heel wat andere klassiekers van Studio Vandersteen, zoals De Gouden Locomotief, Het Sprekende Testament en De Texasrakkers, speelden treinen, spoorwegen en stations een grote rol.

Er wordt een exclusieve versie van dit stripverhaal uitgebracht in een beperkte oplage van 2.500 exemplaren. Dit verzamelalbum zal enkel te koop zijn in de Train Worldshop.

  • 50%* korting op jouw treinreis
  • Kinderen onder 12 jaar reizen gratis (max. 4 kinderen per betalende reiziger)
  • Heen- en terugreis op dezelfde dag
  • Vertrek mogelijk vanaf 9 uur 's ochtends
  • Meer info over het Discovery Ticket
Meer info: www.trainworld.be
Adres:Prinses Elisabethplein 5, 1030 Schaarbeek

Koop je Discovery Ticket in een handomdraai

  1. Koop je e-ticket op www.webshoptrainworld.recreatex.be
  2. Kijk voor de Discovery Ticket code op je Train World e-ticket: het is een code van 16 tekens.
  3. Bestel je Discovery Ticket direct vanaf deze pagina (via de aankoopknop bovenaan de pagina).
  4. Toon de pdf van je Discovery Ticket op je smartphone of toon een geprinte versie, wanneer de treinbegeleider langskomt op de trein.
  5. Geniet van je reis!

Veelgestelde vragen

Elke houder van een e-ticket voor Train World ontvangt een code voor de aankoop van 1 Discovery Ticket, waarmee hij of zij voor de helft van de prijs met de trein naar het museum.
De kortingscode van de NMBS is geldig voor de dag van uw excursie. Terugreis op dezelfde dag.
Ja hoor, dat kan.
De kortingscode van het Discovery Ticket (16 tekens) staat op het e-ticket dat door de kassa wordt uitgegeven op www.webshoptrainworld.recreatex.be

* De korting wordt alleen toegepast op het niet-vaste gedeelte van de prijs van het Standaardtarief. In 2e klas bedraagt het vaste gedeelte € 1,1649 per enkel traject. In 1e klas bedraagt het € 1,5144 (minder dan 37km) of € 1,6309 (37km - 51km) of € 1,7939 (52km en meer) per enkel traject. De minimumprijs per enkel traject bedraagt € 2,50 in 2e en € 3,20 in 1e klas.