Neem de trein naar Vorst Nationaal

 • zonder rijstress en lastig parkeergedoe naar je concert of show
 • 50% korting* op je H/T-reis, van waar je ook vertrekt in België
 • station Vorst-Oost ligt op slechts 5 minuutjes stappen van Vorst Nationaal
 • vanuit station Brussel-Zuid neem je gratis de tram naar Vorst Nationaal (met een Event Pass van MIVB)

Bravo! Ticket Vorst Nationaal

 • exclusief voor reizigers met een toegangsticket Vorst Nationaal voor een concert of show
 • voor een terugreis op de datum van je evenement in 2e klas
 • je kan ook de dag na je evenement terugkomen
 • vanuit elk Belgisch station naar station Vorst-Oost of Brussel-Zuid
 • alleen te koop op nmbs.be/bravo!, vanaf 31 dagen voor je concert
 • print het Bravo! Ticket uit of bewaar de PDF op je smartphone
Lees alle info over het Bravo! Ticket Vorst Nationaal onderaan deze pagina.
Check je beste treinverbinding en kies dan het overeenstemmende ticket:
Bravo! Ticket Vorst Nationaal - VORST-OOST
Tegen halve prijs H/T naar station Vorst-Oost. De concertzaal ligt op amper 5 minuutjes stappen.
Bravo! Ticket Vorst Nationaal - BRUSSEL-ZUID
Tegen halve prijs H/T naar station Brussel-Zuid. Neem daar tram 32 of 82 met de gratis Event Pass van MIVB.

VORST NATIONAAL

Vorst Nationaal biedt als Brussels bekendste evenementenzaal een podium aan internationale sterren, waaronder de grote Franse artiesten. De kracht van deze mythische tempel ligt in zijn capaciteit om 8.400 bezoekers te verwelkomen en daarbij de sfeer en de gezelligheid van kleinschaliger evenementen te bewaren. De legendarische arena bezorgt je een unieke concertervaring. Naast concerten staan er ook opera’s, musicals, balletten, sportevenementen en spektakelvoorstellingen voor de hele familie op het programma.

Alles over je reis naar Vorst Nationaal

Je kan het Bravo! Ticket Vorst Nationaal op deze pagina kopen, vanaf 31 dagen voor je concert of show. Klik eenvoudigweg op je bovenvermelde koopbutton. Opgelet! Geef voor de heen- en terugreis één en dezelfde datum in (de datum van je concert), ook al mag je ten laatste de dag na je concert terugreizen.

Het enige wat je daarna nog nodig hebt, is de NMBS-code die je via e-mail krijgt toegestuurd. Deze code begint met een nul, de hoofdletter i en de letters VN.

Je kan het Bravo! Ticket printen of de PDF bewaren op je smartphone.

Je kan de trein naar station Vorst-Oost nemen. Van daar is het maar 5 minuutjes stappen tot aan Vorst Nationaal.

Reis je met de trein naar station Brussel-Zuid, dan neem je daar de tram naar Vorst Nationaal. Opgelet: haal hiervoor je gratis Event Pass af aan een GO-automaat van de MIVB met de code op je toegangsticket van Vorst Nationaal.

Info tram:
 • Heen vanaf station Brussel-Zuid:
  aan halte Zuidstation, tram 32 of 82 richting Drogenbos Kasteel tot halte Zaman - Vorst Nationaal.
 • Terug naar station Brussel-Zuid:
  • aan halte Zaman - Vorst Nationaal, tram 32 richting Da Vinci tot halte Zuidstation.
  • of aan halte Zaman - Vorst Nationaal, tram 82 richting Berchem Station tot halte Zuidstation
Ja, als je naar station Brussel-Zuid reist. Met de MIVB-code die op je toegangsticket van Vorst Nationaal staat, kan je een gratis Event Pass afhalen aan een GO-verkoopautomaat van de MIVB. Met de Event Pass kan je gebruikmaken van de tram H/T tussen Brussel-Zuid en de concertzaal.

Kom je met de trein naar station Vorst-Oost, dan ben je op amper 5 minuutjes stappen van Vorst Nationaal.

Nee, de concerten eindigen tussen 22.00 en 23.00 u., je kan de laatste treinen dus nog nemen.
Er zijn geen speciale nachttreinen.
 • Mijn code werkt niet.
  Controleer eerst of je de NMBS-code juist gekopieerd hebt. De code begint steeds met een nul, de hoofdletter i en de letters VN.
  Elke code werkt maar 1 keer. Controleer of de code niet eerder werd gebruikt.
  Lukt het nog steeds niet om een Bravo! Ticket te bestellen nadat je bovenstaande controles hebt uitgevoerd, neem dan contact op met de Klantendienst van NMBS via het contactformulier of telefonisch: 02 528 28 28 (7 dagen op 7, van 7 u. tot 21.30 u.).

 • Ik heb een fout gemaakt bij de bestelling en een verkeerd ticket gekocht.
  Bravo! Tickets kunnen niet worden omgewisseld, geannuleerd of terugbetaald. Maak gebruik van een ander treinticket om naar Vorst Nationaal te reizen.
Nee, helaas. Het Bravo! Ticket is een voordeeltarief en bestaat daarom alleen voor 2e klas. Indien je toch liever meer comfort geniet tijdens je reis, kan je opteren voor een klasverhoging voor je volledige reis of een deel van je reis. Dit supplement is te koop via deze website en in de stations aan de loketten en de verkoopautomaten.
Nee, als je een Bravo! Ticket Vorst Nationaal koopt met vertrekstation Brussels Airport - Zaventem, wordt het Brussels Airport Supplement voor je heen- en terugreis automatisch aan de prijs van je Bravo! Ticket toegevoegd.
Ja, je kan een Bravo! Ticket Vorst Nationaal combineren met een vervoersbewijs (H/T) dat geldig is op het buitenlandse spoorwegnet tot de Belgische grens. Van daar is het Bravo! Ticket geldig naar het station Vorst-Oost of Brussel-Zuid.
Bij de aankoop van je Bravo! Ticket vul je als vertrekstation een van de volgende eerste Belgische stations in:
 • vanuit Nederland: Essen (via Roosendaal), Noorderkempen (via Breda) of Visé (via Maastricht – Eijsden)
 • vanuit Duitsland: Hergenrath
 • vanuit het Groothertogdom Luxemburg: Arlon, Athus of Gouvy
 • vanuit Frankrijk: Mouscron, Froyennes, Quiévrain, Quévy of Erquelinnes
Als je een Bravo! Ticket Vorst Nationaal koopt met vertrekstation Brussels Airport - Zaventem, wordt het Brussels Airport Supplement voor je heen- en terugreis automatisch aan de prijs van je Bravo! Ticket toegevoegd.
Je moet je Bravo! Ticket Vorst Nationaal en je identiteitskaart tonen bij de controle in de trein tijdens je heen- en terugreis.
Bravo! Tickets staan op naam, je kan ze dus niet doorgeven of doorverkopen.
Zij kunnen niet worden omgewisseld of geannuleerd.
Alleen in uitzonderlijke situaties, zoals verplaatsing of afgelasting van een concert of show, kan een Bravo! Ticket worden terugbetaald (zie hierna).
 • Ik heb nog geen Bravo! Ticket gekocht:
  De NMBS-code op je concertticket blijft geldig voor de aankoop van een Bravo! Ticket indien je het verplaatste concert wenst bij te wonen.


 • Ik heb al een Bravo! Ticket gekocht, ik wens het verplaatste concert bij te wonen en de terugbetaling van mijn Bravo! Ticket:
  • 1. Neem contact op met de helpdesk van NMBS, tel. 02 528 28 28 (optie 3), contactformulier. Voeg als bijlagen je oorspronkelijke concertticket en je originele Bravo! Ticket toe.
  • 2. De helpdesk zal je een nieuwe NMBS-code geven voor de aankoop van een nieuw Bravo! Ticket en het reeds gekochte Bravo! Ticket terugbetalen.


 • Ik heb al een Bravo! Ticket gekocht, ik wens het verplaatste concert niet bij te wonen en de terugbetaling van mijn Bravo! Ticket:
  • 1. Vraag eerst aan Vorst Nationaal terugbetaling van je concertticket.
  • 2. Neem vervolgens contact op met de Klantendienst van NMBS door middel van het contactformulier. Voeg als bijlagen je oorspronkelijke concertticket, het bewijs van terugbetaling en je originele Bravo! Ticket toe.
  • 3. De Klantendienst zal het reeds gekochte Bravo! Ticket terugbetalen.
 • Ik heb al een Bravo! Ticket gekocht:
  • 1. Neem contact op met de Klantendienst van NMBS door middel van het contactformulier. Voeg als bijlagen je concertticket met de datum van het afgelaste concert en je originele Bravo! Ticket toe.
  • 2. De Klantendienst zal je Bravo! Ticket terugbetalen.
   Opgelet: Ingeval een concert wordt afgelast op de dag zelf van het concert, kan een reeds gekocht Bravo! Ticket niet worden terugbetaald, ook niet als je je reis naar Brussel niet hebt gemaakt.


 • Ik heb nog geen Bravo! Ticket gekocht:
  De NMBS-code is niet meer geldig.

* De korting wordt alleen toegepast op het niet-vaste gedeelte van de prijs van het Standaardtarief. In 2e klas bedraagt het vaste gedeelte € 1,3709 per enkel traject. In 1e klas bedraagt het € 1,7822 (minder dan 37km) of € 1,9193 (37km - 51km) of € 2,1112 (52km en meer) per enkel traject. De minimumprijs per enkel traject bedraagt € 2,50 in 2e en € 3,30 in 1e klas.

check2-anim
loader