Neem de trein naar een Wilde Westen-event

 • de concerten en festivals van Wilde Westen gaan door in de omgeving van Kortrijk
 • reis met de trein H/T tegen halve prijs, vanuit elk Belgisch station 

Bravo! Ticket Wilde Westen

 • exclusief voor reizigers met een Wilde Westen event ticket
 • voor een terugreis op de datum van je evenement in 2e klas
 • je kan ook de dag na je evenement terugkomen
 • van elk Belgisch station naar station Kortrijk
 • alleen te koop op nmbs.be/bravo!, vanaf 31 dagen voor je event
 • gebruik de NMBS-code op je Wilde Westen ticket om je Bravo! Ticket te kopen
 • print het Bravo! Ticket uit of bewaar de PDF op je smartphone
Lees alle info over het Bravo! Ticket onderaan deze pagina.

Wilde Westen

Wilde Westen organiseert elk jaar zo’n 80 concerten en vijf festivals in Kortrijk en omgeving. Je beleeft de beste en spannendste muziek in De Kreun, Muziekcentrum Track of op onze festivals Sonic City, Festival Kortrijk, Blender, Jazz Cats en Unwrap. Wilde Westen houdt ervan om genres te mixen: op onze evenementen ontdek je pop, rock, klassiek, hiphop, jazz, elektronica, alternative …

Meer info: wildewesten.be

Alles over je reis naar Wilde Westen

Je kan het Bravo! Ticket op deze pagina kopen, vanaf 31 dagen voor je evenement. Klik eenvoudigweg op de bovenvermelde koopbutton. Opgelet! Geef voor de heen- en terugreis één en dezelfde datum in (de datum van je concert), ook al mag je ten laatste de dag na je concert terugreizen.

Het enige wat je daarna nog nodig hebt, is de NMBS-code op je event ticket. Deze code begint met een nul, de hoofdletter i en de letters BR.

Je kan het Bravo! Ticket printen of de PDF bewaren op je smartphone.

Nee, je event ticket is niet geldig als treinticket. Met de NMBS-code op je Wilde Westen-ticket kan je op deze pagina een Bravo! Ticket kopen. Deze code begint met een nul, hoofdletter i en de letters BR.
Nee, er zijn geen speciale nachttreinen.
Maar je mag ook terugreizen de dag na je event.
 • Mijn code werkt niet.
  Controleer eerst of je de NMBS-code juist gekopieerd hebt. De code begint steeds met een nul, de hoofdletter i en de letters BR.
  Elke code werkt maar 1 keer. Controleer of de code niet eerder werd gebruikt.
  Lukt het nog steeds niet om een Bravo! Ticket te bestellen nadat je bovenstaande controles hebt uitgevoerd, neem dan contact op met de Klantendienst van NMBS via het contactformulier of telefonisch: 02 528 28 28 (7 dagen op 7, van 7 u. tot 21.30 u.).

 • Ik heb een fout gemaakt bij de bestelling en een verkeerd ticket gekocht.
  Bravo! Tickets kunnen niet worden omgewisseld, geannuleerd of terugbetaald. Maak gebruik van een ander treinticket om naar het event te reizen.
Nee, helaas. Het Bravo! Ticket is een voordeeltarief en bestaat daarom alleen voor 2e klas. Indien je toch liever meer comfort geniet tijdens je reis, kan je opteren voor een klasverhoging voor je volledige reis of een deel van je reis. Dit supplement is te koop via deze website en in de stations aan de verkoopautomaten en loketten.
Nee, als je een Bravo! Ticket koopt met vertrekstation Brussels Airport - Zaventem, wordt het Brussels Airport Supplement voor je heen- en terugreis automatisch aan de prijs van je Bravo! Ticket toegevoegd.

Opgelet: Als je terugreist de dag na je concert, dien je voor deze terugreis een Brussels Airport Supplement te kopen. Het Brussels Airport Supplement van de terugreis dat aanvankelijk reeds automatisch aan de prijs van je Bravo! Ticket was toegevoegd, kan niet worden terugbetaald.
Ja, je kan een Bravo! Ticket combineren met een vervoersbewijs (H/T) dat geldig is op het buitenlandse spoorwegnet tot de Belgische grens. Van daar is het Bravo! Ticket geldig naar het station Kortrijk.
Bij de aankoop van je Bravo! Ticket vul je als vertrekstation een van de volgende eerste Belgische stations in:
 • vanuit Nederland: Essen (via Roosendaal), Noorderkempen (via Breda) of Visé (via Maastricht – Eijsden)
 • vanuit Duitsland: Hergenrath
 • vanuit het Groothertogdom Luxemburg: Arlon, Athus of Gouvy
 • vanuit Frankrijk: Mouscron, Froyennes, Quiévrain, Quévy of Erquelinnes
Als je een Bravo! Ticket koopt met vertrekstation Brussels Airport - Zaventem, wordt het Brussels Airport Supplement voor je heen- en terugreis automatisch aan de prijs van je Bravo! Ticket toegevoegd.
Opgelet: Als je terugreist de dag na je event, dien je voor deze terugreis een Brussels Airport Supplement te kopen. Het Brussels Airport Supplement van de terugreis dat aanvankelijk reeds automatisch aan de prijs van je Bravo! Ticket was toegevoegd, kan niet worden terugbetaald.
Omdat Bravo! Tickets op naam staan, moet je bij de controle in de trein naast je Bravo! Ticket ook je identiteitskaart tonen.
Bravo! Tickets staan op naam, je kan ze dus niet doorgeven of doorverkopen.
Zij kunnen niet worden omgewisseld of geannuleerd.
Alleen in uitzonderlijke situaties, zoals verplaatsing of afgelasting van een evenement, kan een Bravo! Ticket worden terugbetaald (zie hierna).
 • Ik heb nog geen Bravo! Ticket gekocht:
  De NMBS-code op je event ticket blijft geldig voor de aankoop van een Bravo! Ticket indien je het verplaatste event wenst bij te wonen.


 • Ik heb al een Bravo! Ticket gekocht, ik wens het verplaatste event bij te wonen en de terugbetaling van mijn Bravo! Ticket:
  • 1. Neem contact op met de helpdesk van NMBS, tel. 02 528 28 28 (optie 3), contactformulier. Voeg als bijlagen je oorspronkelijke event ticket en je originele Bravo! Ticket toe.
  • 2. De helpdesk zal je een nieuwe NMBS-code geven voor de aankoop van een nieuw Bravo! Ticket en het reeds gekochte Bravo! Ticket terugbetalen.


 • Ik heb al een Bravo! Ticket gekocht, ik wens het verplaatste concert niet bij te wonen en de terugbetaling van mijn Bravo! Ticket:
  • 1. Vraag eerst aan de organisator de terugbetaling van je event ticket.
  • 2. Neem vervolgens contact op met de Klantendienst van NMBS door middel van het contactformulier. Voeg als bijlagen je oorspronkelijke event ticket, het bewijs van terugbetaling en je originele Bravo! Ticket toe.
  • 3. De Klantendienst zal het reeds gekochte Bravo! Ticket terugbetalen.
 • Ik heb al een Bravo! Ticket gekocht:
  • 1. Neem contact op met de Klantendienst van NMBS door middel van het contactformulier. Voeg als bijlagen je concertticket met de datum van het afgelaste concert en je originele Bravo! Ticket toe.
  • 2. De Klantendienst zal je Bravo! Ticket terugbetalen.
   Opgelet: Ingeval een concert wordt afgelast op de dag zelf van het concert, kan een reeds gekocht Bravo! Ticket niet worden terugbetaald, ook niet als je je reis niet hebt gemaakt.


 • Ik heb nog geen Bravo! Ticket gekocht:
  De NMBS-code is niet meer geldig.

* De korting wordt alleen toegepast op het niet-vaste gedeelte van de prijs van het Standaardtarief. In 2e klas bedraagt het vaste gedeelte € 1,3709 per enkel traject. In 1e klas bedraagt het € 1,7822 (minder dan 37km) of € 1,9193 (37km - 51km) of € 2,1112 (52km en meer) per enkel traject. De minimumprijs per enkel traject bedraagt € 2,50 in 2e en € 3,30 in 1e klas.

check2-anim