Naar jaarlijkse gewoonte hebben de Fêtes de la Musique (het Feest van de Muziek) rond 21 juni in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en in Wallonïe plaats. Tientallen gratis concerten waarop vooral amateurmuzikanten hun talent tonen aan het grote publiek. Dit jaar bestaat het programma vrijwel volledig uit artiesten uit Brussel en Wallonië, in de meest uiteenlopende genres. Rock, rap, klassiek, jazz… les Fêtes de la Musique zijn er voor iedereen en ze zijn bereikbaar met de trein. We geven je alvast enkele voorstellen.

In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Klassieke muziek in Bozar

Op zaterdag 21 juni speelt het Belgian National Orchestra in Bozar. Het brengt 3 klassieke werken in uiteenlopende stijlen, waarvan het bekendste de 5de symfonie van Beethoven.
  • Waar? Op 250 m van het station Brussel-Centraal
  • Toegang: gratis, reserveren is verplicht

Feest in het Jubelpark

Van vrijdagavond tot zaterdagavond wordt het Jubelpark omgetoverd in een echt festivalterrein. Vanaf 21 juni 18u tot 22 juni om middernacht treden tientallen artiesten op verschillende podia op. Fans van pop en rock, maar ook liefhebbers van electro en jazz, zullen het hier zeker naar hun zin hebben. Er worden ook leuke workshops en activiteiten voor kinderen georganiseerd 

In de provincie Waals-Brabant

Concerten in een uniek kader

Heb je er ooit al van gedroomd om naar een optreden te gaan in een abdij? Op 21 juni opent de abdij van Villers-la-Ville haar deuren voor 3 gratis concerten met folk-, rock- en popmuziek
Koop een Weekend Ticket en geniet 50% korting* op je treinreis H/T.

In de provincie Henegouwen

Optredens in Binche

Ga in plaats van een dagje een weekendje naar Binche en geniet op 21 en 22 juni van de verschillende optredens in het Parc Derbaix. DJ sets en coverbands wisselen elkaar af en zorgen ervoor dat je een fantastische avond beleeft.!

Feest in park in Moeskroen

Op vrijdag, 21 juni, wordt het Parc des Pères Barnabites in Moeskroen vervuld van muziek. Dans op de club sounds van verschillende DJ’s, zing mee met de rockmuziek van gekende en minder gekende groepen en geniet van de muzikale jazznoten in deze groene omgeving… en dit allemaal gratis.
  • Waar? Op 600 m van het station van Moeskroen
Jongeren minder dan 26 jaar betalen slechts €7,5 per traject met het Youth Ticket.

In de provincie Luik

Muzikaal Luik

A Liège aussi, plusieurs concerts gratuits sont organisés à l'occasion de la Fête de la Musique. Dès 13h le vendredi, les rues, places et parcs de la ville se rempliront des sons de dizaines d'artistes. Assistez à des spectacles de danse sur la Place des Carmes, des ateliers à La Grande Poste ou des  concerts au Parc Sainte-Agathe.

Zingen en dansen in Huy

Afspraak vrijdagnamiddag om 16u op Square Henrion. Dan barsten de Fêtes de la Musique los tot in de late uurtjes. Ga uit de bol op de elektronische klanken van DJ-sets en laat je beste zangkunsten horen tijdens optredens met rock- en bluesmuziek.

In de provincie Luxemburg

Concerten in Aarlen

De Parvis de l’Hôtel de Ville is op 21 juni the place-to-be in Aarlen. Vanaf 18u tot middernacht zijn er optredens van pop- en rockgroepen, waaronder van Stef Kamil Carlens & The Swoon, vroeger gekend als Zita Swoon.

Optredens in Marche-en-Famenne

De Place aux Foires wordt van vrijdagmiddag tot zaterdagavond de ontmoetingsplaats bij uitstek voor liefhebbers van punk, pop en cover bands. Artiesten zoals Compact Disk Dummies bezorgen je een onvergetelijke avond

In de provincie Namen

Aperitiefconcert in Namen

Ook Namen staat in het teken van muziek tijdens het weekend van 21 tot 23 juni. Hier starten ze zelfs al op 20 juni met een afro-funkconcert in de Abattoirs de Bomel. Op 21 juni vanaf 17u30 gaat het feest verder op verschillende locaties in de stad, maar het indrukwekkendste is waarschijnlijk het aperitiefconcert in het Museum Félicien Rops. Start je dag met een hapje en een drankje met op de achtergrond een live folkoptreden en bezoek nadien het museum. Een mooie afsluiter van een muzikaal weekend.
  • Waar? Abattoirs de Bomel, op 750 m van het station Namen / Museum Félicien Rops, op 1,3 km van het station Namen

Feest in Couvin

De Place du Général Piron in Couvin wordt in vuur en vlam gezet tijdens optredens van artiesten in verschillende genres. Vanaf 17u kan je komen meezingen en dansen op Franse chansons en popmuziek uit de jaren ’80 tot nu.
check2-anim