Lentekriebels? Spring in de trein voor een leuk dagje uit, vol muziek en dans. Laat je beste dansmoves zien en laat je meevoeren door de klanken van de muziek tijdens deze 11 straatfestivals. Plezier voor jong en oud!

In Brussel

Brussels Jazz Weekend

Van 26 tot en met 28 mei is het swingtime in Brussel tijdens het Brussels Jazz Weekend. Verspreid over de stad, in openlucht op verscheidene pleinen maar ook in clubs en bars kan je genieten van jazzy klanken. Op het programma staat een mix van muziek uit de jaren 30 tot trendy beats van nu.

Bereikbaarheid: stap af in het station van Brussel-Centraal en wandel naar je favoriete concerten.
Prijs: gratis.

Jam'in Jette

De 10de editie van het openluchtfestival Jam’in Jette verwacht jou op 19 en 20 mei in het Jeugdpark in Jette met op hun programma wereldmuziek en hedendaagse kunstactiviteiten. Vooral Belgische groepen treden hier op, maar ook internationale artiesten, bekend of nog niet. In het Solidariteitsdorp staat het thema “ongelijkheden” in de kijker en in het Kinderdorp Jamini kunnen kinderen zich op zaterdag uitleven in diverse activiteiten.

Bereikbaarheid: op 500 m van het station van Jette.
Prijs: gratis toegang.

Fête de la Musique in Brussel

Op 24 en 25 juni gaat de festivalzomer van start met Plein Publique in het Noordhof in Roeselare. Geniet van de vele concerten, acts, dj-sets en theatervoorstellingen. Voor de honger en de dorst kan je terecht bij de verschillende foodtrucks op het festivalterrein.

Bereikbaarheid
: op 1 km van het station van Roeselare.
Prijs: toegangsprijs Openluchtmuseum

Feest in’t Park in Brugge

Op 24 juni staat het Minnewaterpark in Brugge in vuur en vlam, want dan viert men weer Feest in’t Park. Op het programma: muziek en dans uit alle hoeken van de wereld, workshops voor jong en oud en kinderanimatie. Ook de interne mens wordt niet vergeten, aan de vele eetstandjes kan je proeven van een wereldkeuken en voor een lekkere cocktail kan je terecht in de fairtradebar. Het hele festival staat in het teken van Fairtrade en duurzaamheid.

Bereikbaarheid: op 750 m van het station van Brugge.
Prijs: gratis toegang

Genk on Stage

Het weekend van 23 tot en met 25 juni wordt een grandioos feest. Het Genkse centrum wordt op zijn kop gezet tijdens het gratis openluchtfestival Genk on Stage. Op verschillende podia in de stad treedt een mix van bekende nationale en internationale artiesten op. Op de affiche o.a. #LikeMe on Tour, Cleymans en Van Geel, Merol, ...

Bereikbaarheid: op 350 m van het station van Genk.
Prijs: gratis toegang.

Maanrock in Mechelen

Maanrock Mechelen
De 26ste editie van het grootste stadsfestival van België, Maanrock in Mechelen, gaat dit jaar door van 25 tot 27 augustus. Mechelen sluit de zomer al feestend af met optredens van artiesten in alle mogelijke genres op meerdere locaties in de binnenstad. Grote namen zoals Black Box Revelation, Bart Peeters en de ideale mannen en Pommelien Thijs laten je genieten van de laatste vakantiedagen.

Bereikbaarheid: op wandelafstand van het staton Mechelen
Prijs: gratis

Radio 2 Zomerhit aan zee

Deze zomer palmt Radio 2 opnieuw de zeedijk in tijdens haar Zomerhit-tournee langs enkele kuststeden. Ben jij ook benieuwd wie dit jaar de fel begeerde trofee in de wacht zal slepen? Kom dan zeker eens langs en zing mee met oude en nieuwe Belgische hits. Er komen ook enkele internationale sterren langs.

Programma:

  • De Panne: 12 en 13 juli
  • Bredene: 27 en 28 juli
  • Blankenberge: 11 en 20 augustus
Bereikbaarheid:
  • De Panne: neem aan het station Adinkerke de tram richting Knokke tot De Panne Esplanade en wandel minuten tot op de Zeedijk.
  • Bredene: neem aan het station Oostende de tram richting Knokke tot Bredene Aan Zee
  • Blankenberge: op 10 minuten wandelen vanaf station Blankenberge
Prijs: gratis

In Wallonië

Namen in mei

Beleef van 18 tot en met 20 mei een magisch weekend tijdens de jubileumeditie van Namen in Mei. Laat je betoveren door dit openluchttheater met optredens van meer dan 70 internationale gezelschappen uit de wereld van kermiskunsten, circus, theater, muziek en cabaret.

Bereikbaarheid: het station van Namen ligt op 900 m wandelafstand van de festiviteiten.
Prijs: prijzen variëren tussen €6 en €18 voor volwassenen en €3 en €12 voor kinderen.

Eupen Musik Marathon

Op 3 en 4 juni is het feest in Eupen tijdens de Eupen Musik Marathon. In het centrum van de stad weerklinkt er een mix van muziekstijlen. Rock, pop, klassiek of jazz, iedereen vindt er zijn gading.

Bereikbaarheid: op wandelafstand van het station van Eupen.
Prijs: gratis.

Tournai en Fête (Doornik)

Tijdens het Pinksterweekend, van 26 tot 28 mei, brengt Doornik een ode aan de muziek tijdens Tournai en Fête met optredens van zowel jonge talenten als oude rotten in het vak. Terwijl de allerjongsten onder ons uit de bol gaan op het Kid's Festival, kunnen mama en papa genieten van een hapje en een drankje in het park Georges Brassens.

Bereikbaarheid: op wandelafstand van het station van Doornik.
Prijs: gratis
Weekend Ticket: reis van vrijdagavond tot zondagavond en krijg 50% korting op je heen- en terugreis
check2-anim