Lentekriebels? Spring in de trein voor een leuk dagje uit, vol muziek en dans. Laat je beste dansmoves zien en laat je meevoeren door de klanken van de muziek tijdens deze 8 straatfestivals. Plezier voor jong en oud!

In Brussel

Zinneke Parade

Op zaterdag 14 mei trekt om 15 uur opnieuw de Zinneke Parade door de straten van Brussel. Deze tweejaarlijkse folklorestoet bestaat uit 17 “zinnodes” rond het thema Trompe l’oeil, gezichtsbedrog, en is het resultaat van de samenwerking tussen bewoners, verenigingen, scholen en kunstenaars uit verschillende Brusselse wijken.

Bereikbaarheid: stap af in Brussel-Centraal en wandel naar het centrum.
Prijs: gratis.

Jam’in Jette

De 10de editie van het openluchtfestival Jam’in Jette verwacht jou op 20 en 21 mei in het Jongerenpark in Jette met op hun programma wereldmuziek en hedendaagse kunstactiviteiten. Internationale artiesten, zoals The Ligerians, geven er tijdens hun optreden het beste van zichzelf. In het Solidariteitsdorp staat het thema “ongelijkheden” in de kijker en in het Kinderdorp Jamini kunnen kinderen zich op zaterdag uitleven in diverse activiteiten.

Bereikbaarheid: op 500 m van het station van Jette.
Prijs: gratis toegang.

Brussels Jazz Weekend

Van 27 tot en met 29 mei is het swingtime in Brussel tijdens het Brussels Jazz Weekend. Verspreid over de stad, in openlucht op verscheidene pleinen maar ook in clubs en bars kan je genieten van jazzy klanken. Op het programma staat een mix van muziek uit de jaren 30 tot trendy beats van nu.

Bereikbaarheid
: stap af in het station van Brussel-Centraal en wandel naar je favoriete concerten.
Prijs: gratis.

In Vlaanderen

Folkfestival Bokrijk

Op 21 mei staat het Openluchtmuseum Bokrijk in het teken van de traditionele volksmuziek. 6 folkmuziekbands uit België, Nederland en Ierland laten je de folkmuziek beleven in al zijn aspecten. Van 10 u. ’s morgens tot 22.15 u. ’s avonds kan je heerlijk genieten van deze volkse deuntjes én het Openluchtmuseum bezoeken.

Bereikbaarheid
: op 1 km van het station van Bokrijk.
Prijs: toegangsprijs Openluchtmuseum
TIP! Reis met een Discovery Ticket naar Bokrijk, en geniet van -50% op je treinreis!

Feest in’t Park in Brugge

Op 25 juni staat het Minnewaterpark in Brugge in vuur en vlam, want dan viert men weer Feest in’t Park. Op het programma: muziek en dans uit alle hoeken van de wereld, workshops voor jong en oud en kinderanimatie. Ook de interne mens wordt niet vergeten, aan de vele eetstandjes kan je proeven van een wereldkeuken en voor een lekkere cocktail kan je terecht in de fairtradebar. Het hele festival staat in het teken van Fairtrade en duurzaamheid.
Bereikbaarheid: op 750 m van het station van Brugge.
Prijs: gratis toegang

Genk on Stage

Het weekend van 24 tot en met 26 juni wordt een grandioos feest. Het Genkse centrum wordt op zijn kop gezet tijdens het gratis openluchtfestival Genk on Stage. Op verschillende podia in de stad treedt een mix van bekende nationale en internationale artiesten op. Op de affiche o.a. de hiphopper Yung Mavu, The Starlings, de Nederlandse rapband De Jeugd Van Tegenwoordig,…

Bereikbaarheid: op 350 m van het station van Genk.

Prijs: gratis toegang.

In Wallonië

Namur en Choeurs

Op 14 en 15 mei staat Namen volledig in het teken van het Internationaal Koorfestival “Namur en Choeurs”. 52 koren met meer dan 1000 koorzangers geven er tijdens de namiddag op diverse locaties in de stad niet minder dan 80 concerten. Aan de Bourse de Namur weerklinkt hedendaagse en wereldmuziek, op de Place de l’Ange kan je zelf meezingen en dansen, de Tuin van het Félicien Rops Museum daarentegen krijgt dan weer een meer intiem karakter.

Bereikbaarheid: op wandelafstand van het station van Namen.
Prijs: gratis toegang.

Namen in Mei

Beleef van 26 tot en met 28 mei een magisch weekend tijdens de jubileumeditie van Namen in Mei. Laat je betoveren door dit openluchttheater met optredens van meer dan 70 internationale gezelschappen uit de wereld van kermiskunsten, circus, theater, muziek en cabaret.

Bereikbaarheid: het station van Namen ligt op 900 m wandelafstand van de festiviteiten.
Prijs: zie website (sommige shows zijn gratis, anderen betalend).

Eupen Musik Marathon

Op 21 en 22 mei viert Eupen het 30-jarige bestaan van Eupen Musik Marathon. In het centrum van de stad weerklinkt er een mix van muziekstijlen. Rock, pop, klassiek of jazz, iedereen vindt er zijn gading.
Bereikbaarheid: op wandelafstand van het station van Eupen.
Prijs: gratis.
Reizen met twee is zoveel leuker!
Duo Ticket: reis met 2 voor de prijs van 1 Standard Ticket
check2-anim
loader