Lentekriebels? Spring in de trein voor een leuk dagje uit, vol muziek en dans. Laat je beste dansmoves zien en laat je meevoeren door de klanken van de muziek tijdens deze 16 straatfestivals. Plezier voor jong en oud!

In Brussel

Brussels Jazz Weekend

Van 24 tot en met 26 mei is het swingtime in Brussel tijdens het Brussels Jazz Weekend. Verspreid over de stad, in openlucht op verscheidene pleinen (Grote Markt, Sint-Katelijneplein, Beurs), maar ook in clubs en bars kan je niet minder dan 127 jazzartiesten en nog veel meer (her)ontdekken: soul, hiphop en electrogeluiden zijn ook van de partij. Kom in het hart van de hoofdstad genieten van een jong en hedendaags programma.

Bereikbaarheid: stap af in het station van Brussel-Centraal en wandel naar je favoriete concerten.
Prijs: gratis.

Jam'in Jette

Het openluchtfestival Jam’in Jette verwacht jou op 17 en 18 mei in het Jeugdpark in Jette met op hun programma wereldmuziek en hedendaagse kunstactiviteiten. Vooral Belgische groepen treden hier op, maar ook internationale artiesten, bekende en nog niet bekende. Naast het muzikale programma kan je nog 3 andere festivaldorpen bezoeken: een ambachtelijk dorp dat duurzaamheid en de Afrikaanse cultuur in de kijker zet; een kinderdorp met een aangepast programma voor kinderen en het solidariteitsdorp met als thema 'vredestichters' in 2024.

Bereikbaarheid: op 500 m van het station van Jette.
Prijs: gratis toegang.

Fête de la Musique in Brussel

Het Fête de la Musique keert terug van 20 tot 23 juni, honderden gratis evenementen en concerten verspreid over Brussel en Wallonië. Ga naar het Jubelpark in Brussel en zing en dans op de tonen van gekende en ongekende artiesten zoals Laïla Amezian, Nicholas Michaux, Laryssa Kim, ...

Bereikbaarheid: op 500 m van het station Brussel-Schuman.
Prijs: gratis.

In Vlaanderen

Citadelic in Gent

Van 30 mei tot 5 juni nodigt het Citadelpark in Gent je uit op het Citadelic Festival. Nationale en internationale jazzmuzikanten geven het beste van zichzelf in een gemoedelijke sfeer. Klassiek, avant-garde, eigentijds of experimenteel… het programma biedt voor ieder wat wils. Gedurende niet minder dan 7 dagen kan je hier komen genieten van de avontuurlijke klanken van onder andere Evan Parker, Pierre Favre en zelfs poëzie van Josse De Pauw.

Bereikbaarheid: op wandelafstand van het station Gent-Sint-Pieters
Prijs: gratis

Plein Publique in Roeselare

Op 22 en 23 juni gaat de festivalzomer van start met Plein Publique in het Noordhof in Roeselare. Geniet van de vele concerten, acts, dj-sets en theatervoorstellingen. Voor de honger en de dorst kan je terecht bij de verschillende foodtrucks op het festivalterrein.

Bereikbaarheid: op 1 km van het station van Roeselare.
Prijs: toegangsprijs Openluchtmuseum

Grensrock Menen

Menen zet de zomervakantie al feestend in tijdens het rockfestival Grensrock Menen op 28 en 29 juni. Met artiesten als Zornik, Ozark Henry en Black Box Revelation biedt het festival een voornamelijk Belgische line-up en kan de zomer niet beter van start gaan.

Bereikbaarheid: op 1,2 km van het station van Menen.
Prijs: gratis toegang

Feest in 't park in Brugge

Op 29 juni staat het Minnewaterpark in Brugge in vuur en vlam, want dan viert men weer Feest in’t Park. Op het programma: muziek en dans uit alle hoeken van de wereld, workshops voor jong en oud en kinderanimatie. Ook de interne mens wordt niet vergeten, aan de vele eetstandjes kan je proeven van een wereldkeuken en voor een lekkere cocktail kan je terecht in de fairtradebar. Het hele festival staat in het teken van Fairtrade en duurzaamheid.

Bereikbaarheid: op 750 m van het station van Brugge.
Prijs: gratis toegang

Genk on Stage

Het weekend van 28 tot en met 30 juni wordt een grandioos feest. Het Genkse centrum wordt op zijn kop gezet tijdens het gratis openluchtfestival Genk on Stage. Op verschillende podia in de stad treedt een mix van bekende nationale en internationale artiesten op. Op de affiche o.a. Absynthe Minded, Omdat het kan & Average Rob, Joost, Regi ft. Linda & guests, ...

Bereikbaarheid: op 350 m van het station van Genk.
Prijs: gratis toegang.

Fonnefeesten in Lokeren

Afspraak in Lokeren van 2 tot 11 augustus op de Fonnefeesten, het ‘kleine’ broertje van de Lokerse Feesten, die op hetzelfde moment plaatsvinden. Met bekende namen als Channel Zero, Kosheen en Belle Perez is het festival toegankelijk voor een heel breed publiek en verschillende muziekstijlen. Het Prinses Josephine Charlottepark is het ideale kader om met jong en oud te komen meezingen en dansen tijdens dit gratis festival.

Bereikbaarheid: op 400 m van het station van Lokeren
Prijs: gratis

Maanrock in Mechelen

Maanrock Mechelen
De 27ste editie van het grootste stadsfestival van België, Maanrock in Mechelen, gaat dit jaar door van 22 tot 25 augustus. Mechelen sluit de zomer al feestend af met optredens van artiesten in alle mogelijke genres op meerdere locaties in de binnenstad. Grote namen zoals Channel Zero, Coely en Helmut Lotti goes Metal laten je genieten van de laatste vakantiedagen.

Bereikbaarheid: op wandelafstand van het staton Mechelen
Prijs: gratis

Radio 2 Zomerhit aan zee

Deze zomer palmt Radio 2 opnieuw de zeedijk in tijdens Zomerhit in Blankenberge. Ben jij ook benieuwd wie dit jaar de fel begeerde trofee in de wacht zal slepen? Kom dan zeker eens langs tussen 8 juli en 31 augustus en zing mee met oude en nieuwe Belgische hits. Er komen ook enkele internationale sterren langs.

Bereikbaarheid: op 10 minuten wandelen vanaf station Blankenberge
Prijs: gratis

In Wallonië

Eupen Musik Marathon

Op 25 en 26 mei is het feest in Eupen tijdens de Eupen Musik Marathon. In het centrum van de stad weerklinkt er een mix van muziekstijlen. Rock, pop, klassiek of jazz, iedereen vindt er zijn gading.

Bereikbaarheid: op wandelafstand van het station van Eupen.
Prijs: gratis.

Tournai en Fête (Doornik)

Tijdens het Pinksterweekend, van 17 tot 19 mei, brengt Doornik een ode aan de muziek tijdens Tournai en Fête met optredens van zowel jonge talenten als oude rotten in het vak. Terwijl de allerjongsten onder ons uit de bol gaan op het Kid's Festival, kunnen mama en papa genieten van een hapje en een drankje in het park Georges Brassens.

Bereikbaarheid: op wandelafstand van het station van Doornik.
Prijs: gratis

Namur en choeurs (Namen)

Op 1 en 2 juni staat Namen volledig in het teken van het Internationaal Koorfestival “Namur en Choeurs”. Meer dan 50 koren met meer dan 1000 koorzangers geven er tijdens de namiddag op diverse locaties in de stad niet minder dan 90 concerten. Aan de Bourse de Namur weerklinkt hedendaagse en wereldmuziek, op de Place de l’Ange kan je zelf meezingen en dansen, de Tuin van het Félicien Rops Museum daarentegen krijgt dan weer een meer intiem karakter.

Bereikbaarheid: op wandelafstand van het station van Namen
Prijs: De meeste concerten zijn gratis. Het avondconcert van Cantus Firmus in de kerk Saint-Loup op 1 juni is betalend.

Bear Rock en Electro Festival in Andenne

Op 28 en 29 juni heerst er een feestelijke, culturele maar vooral ontspannen sfeer op het Bear Rock en Electro Festival. Muziekliefhebbers uit de omgeving maar ook van ver daarbuiten komen samen op de klanken van lokale artiesten uit de rock-, metal-, ska- en reggaescene.

Bereikbaarheid: op 1,5 km van het station van Andenne
Prijs: Het Bear Rock Festival op vrijdag 28 juni is gratis. Het Bear Electro Festival op zaterdag 29 juni is betalend. De prijs varieert tussen €22 en €30.

Fiesta City in Verviers

Van 23 tot 25 augustus bouwt Fiesta City nog een laatste feestje om de zomer af te sluiten. Tijdens het laatste zomerweekend verwelkomt Verviers nationale en internationale topartiesten, legendarische bands en aanstormend talent op 3 verschillende podia: de main stage op de voormalige Belgacom-site, op Spirit of 66 en in de rue du Collège. De ideale gelegenheid om nog een laatste maal te feesten met vrienden en familie in zomerse sferen.

Bereikbaarheid: op 400 m van het station Verviers-Central
Prijs: gratis

Weekend Ticket: reis van vrijdagavond tot zondagavond en krijg 50% korting op je heen- en terugreis
check2-anim