Vanaf zondag 11 december passen we ons treinaanbod aan. Deze aanpassingen maken deel uit van het vervoersplan 2020-2023. Deze uitbreiding van het aanbod zal in verschillende fasen plaatsvinden tussen 2020 en 2023, rekening houdend met de beschikbare infrastructuur, materieel en personeel. We willen onze treindienst verder versterken en optimaliseren. 

Dit vertaalt zich in: 
  • de aanpassing van het traject van sommige treinen 
  • de verhoging van het aantal treinen, die stoppen in meer stations 
  • de aanpassing van de dienstregeling van sommige treinen 

Naast de hieronder vermelde nieuwigheden zijn er nog verschillende andere aanpassingen aan de dienstregeling voorzien vanaf zondag 11 december. Bekijk wat er verandert voor je treinreis in onze reisplanner (op deze pagina) of de NMBS-app. 

In Charleroi

Op weekdagen en tijdens het weekend 

Het station Charleroi-Zuid verandert zijn naam in Charleroi-Centraal.

Op vraag van de gemeente Charleroi en na een uitgebreide analyse veranderen we de naam van het station in Charleroi-Centraal. Dit is een logische verandering die het voor onze reizigers en toeristen duidelijker maakt dat zij via dit station makkelijk het stadscentrum kunnen bereiken. 

Tussen Aarlen en Luxembourg (LU)

Op weekdagen 

Versterkt aanbod tussen Aarlen en Luxembourg (LU) 

We voegen bijkomende L-treinen Aarlen - Luxembourg (LU) toe. Deze treinen rijden vanaf nu gedurende de hele dag (en niet langer alleen tijdens de spitsuren). 

Deze verbeterde frequentie is onder andere mogelijk dankzij de goede voortgang van de werkzaamheden aan de lijn 162 tussen Namen, Libramont, Aarlen en Luxembourg (LU). 

Tussen Namen, Charleroi en Maubeuge

Op weekdagen en tijdens het weekend 

Versterkt treinaanbod tussen Namen, Charleroi, Erquelinnes en Maubeuge (FR) 

Er rijden voortaan 18 (op weekdagen) en 16 (tijdens het weekend) S63-treinen Charleroi-Centraal - Thuin - Erquelinnes per dag naar en vanuit Maubeuge (FR). 
De IC-treinen Namen - Charleroi - Maubeuge (FR) en Bergen - Aulnoye (FR) zullen niet meer rijden. 

> Reisadvies: Om naar en vanuit Maubeuge te reizen, kun je via Charleroi-Centraal reizen en de S63-treinen Charleroi-Centraal - Erquelinnes - Maubeuge (FR) nemen.  

Door deze aanpassingen zijn er meer treinen naar en vanuit Maubeuge (FR), met een betere aansluiting op het Franse net, met name naar Parijs, als gevolg. 

⚠️De wijziging van vertrektijden van andere treinen op de rest van het net is voorzien.

Ontdek wat er verandert voor je treinreis in onze reisplanner, op deze pagina of via de NMBS-app.
check2-anim