Laatste update op 10/11/2021

Van 30 augustus tot en met 5 december gaat Infrabel verder met de vernieuwing van de infrastructuur. Aangezien deze bijna het einde van haar levensduur bereikt heeft, zijn deze vernieuwingen nodig om de veiligheid en stiptheid van het treinverkeer in de toekomst te blijven garanderen. Deze grote werken omvatten de installatie van nieuwe wissels, sporen en overwegen tussen Froyennes en Moeskroen, alsook de verhoging van de perrons in Herseaux en de opheffing van bepaalde overwegen.

> Meer info over deze werkzaamheden op de website van Infrabel

Deze werken zullen in twee fases verlopen:
  • Van 30 augustus tot en met 8 november wordt het treinverkeer aangepast tussen Moeskroen en Froyennes.
  • Van 8 november tot en met 5 december wordt het treinverkeer aangepast tussen Moeskroen en Doornik en tussen Doornik en Lille Flandres (FR).

Daardoor is het nodig dat NMBS haar vervoersplan aanpast. Er werd gezocht naar een oplossing waarbij jullie zo min mogelijk hinder ondervinden:

Vervangbussen 

Van 30 augustus tot en met 7 november vervangt een bus* vervangt alle treinen tussen Moeskroen en Froyennes. Deze bus stopt bijkomend in Herseaux en Doornik. 

Van 8 november tot en met 5 december vervangt een bus* alle treinen tussen:

  • Moeskroen en Doornik
  • Doornik en Lille Flandres (FR).
    ❗ Opgelet: deze bussen stoppen niet in Annappes (FR), Hellemmes (FR) en Lezennes (FR). 

⚠️  Alle info over de vervangbussen tussen Doornik en Lille Flandres (FR) volgt zo snel mogelijk.

Reisadvies

Om te reizen tussen Froyennes en Doornik kunnen jullie tot en met 7/11 de IC-treinen Lille-Flandres (FR) - Namen of de vervangbussen van NMBS nemen.

Om te reizen tussen Moeskroen en Brussel kunnen jullie de IC-treinen Kortrijk - Brussel - Schaarbeek nemen. Deze treinen vertrekken vanuit Moeskroen tijdens de volledige duur van deze werken.

Geschatte reistijden

Door deze omvangrijke werken en het feit dat bepaalde treinen door bussen zullen worden vervangen, zullen de gebruikelijke reistijden verlengd worden tijdens de duur van deze werkzaamheden.

NMBS-parking

Heb je een geldig standard abonnement (1 maand, 3 maanden of 1 jaar) met Moeskroen, Herseaux of Froyennes als vertrekstation?
Tijdens de volledige duur van de werkzaamheden, van 30 augustus tot en met 5 december, kun je gebruikmaken van de NMBS-parking bij het station van Doornik (P2) (binnen de limiet van de aantal beschikbare plaatsen).
Om gratis toegang te krijgen, gelieve je persoonlijke gegevens en het nummer van je MoBIB-kaart door geven via dit formulier (aanvraag van terugbetaling). 

*Jullie kunnen de vervangbussen nemen op vertoon van jullie geldig NMBS-ticket.