Onze reisplanner en alle praktische info over de eerste fase van dit project (van 30/08 tot 8/11) zullen begin augustus worden bijgewerkt.  

Van 30 augustus tot en met 6 december gaat Infrabel verder met de vernieuwing van de infrastructuur. Aangezien deze bijna het einde van haar levensduur bereikt heeft, zijn deze vernieuwingen nodig om de veiligheid en stiptheid van het treinverkeer in de toekomst te blijven garanderen. Deze grote werken omvatten de installatie van nieuwe wissels, sporen en overwegen tussen Froyennes en Moeskroen, alsook de verhoging van de perrons in Herseaux en de opheffing van bepaalde overwegen.
> Meer info over de werkzaamheden op de website van Infrabel

Door deze werken wordt het treinverkeer van 30 augustus tot en met 8 november aangepast tussen Moeskroen en Froyennes. Van 8 november tot en met 6 december zijn er aanpassingen aan het treinverkeer tussen Moeskroen en Doornik en tussen Doornik en Lille-Flandres (FR).

Daardoor is het nodig dat NMBS haar vervoersplan aanpast. Er werd gezocht naar een oplossing waarbij jullie zo min mogelijk hinder ondervinden:

Vervangbussen
Van 30/08 tot en met 7/11
vervangt een bus* vervangt alle treinen tussen Moeskroen en Froyennes. Deze bus stopt bijkomend in Herseaux en Doornik. 

Van 8/11 tot en met 6/12 vervangt een bus* alle treinen tussen Moeskroen en Doornik en vanuit Doornik in richting van Frankrijk.

Reisadvies

Om te reizen tussen Froyennes en Doornik kunnen jullie tot en met 7/11 de IC-treinen Lille-Flandres (FR) - Namen of de vervangbussen van NMBS nemen.

Om te reizen tussen Moeskroen en Brussel raden we jullie aan om naar Kortrijk te reizen tijdens de volledige duur van deze werken.

Geschatte reistijden
Door deze omvangrijke werken en het feit dat bepaalde treinen door bussen zullen worden vervangen, zullen de gebruikelijke reistijden verlengd worden tijdens de duur van deze werkzaamheden.

! Dit overzicht wordt verder aangevuld zodra meer informatie beschikbaar is

Onze reisplanner en alle praktische info over de eerste fase van dit project (van 30/08 tot 8/11) zullen begin augustus worden bijgewerkt.  
*Jullie kunnen de vervangbussen nemen op vertoon van jullie geldig NMBS-ticket.

Download