Update 05/11/2020

In maart 2018 heeft Infrabel de omvangrijke infrastructuurwerken tussen Brussel en Ottignies heropgestart in functie van het toekomstig Gewestelijk ExpresNet (GEN). Het einde van de werken is voorzien tegen eind december 2026.

De werken worden uitgevoerd op enkel één spoor, zodat nog steeds treinverkeer op de andere sporen mogelijk is. Dat wordt ook wel ‘dienst op enkel spoor’ genoemd. Door de verminderde spoorcapaciteit zullen sommige treinen echter geschrapt worden.NMBS past bijgevolg haar vervoersplan aan en doet er alles aan zodat jullie zo weinig mogelijk hinder zullen ondervinden op jullie traject.

In functie van de locatie waar de werken worden uitgevoerd, zal de inzet van de treinen verschillend verlopen als de werken zich:

  • tussen Brussel-Luxemburg en Hoeilaart bevinden. Tijdens de weekends van 14-15 en 21-22 november is scenario 1 van toepassing.
  • tussen Hoeilaart en Ottignies bevinden. Tijdens de weekends van 7-8 november en 5-6 december is scenario 2 van toepassing.

Er rijden geen treinen tussen Brussel en Ottignies. In dat geval is scenario 3 van toepassing.

De S8-treinen Brussel-Zuid - Ottignies rijden niet.

Jullie kunnen de IC-treinen Brussel-Zuid - Dinant nemen. Deze stoppen bijkomend in Etterbeek, Watermaal, Bosvoorde, Groenendaal, Hoeilaart, Terhulpen, Genval, Rixensart en Profondsart.

De vertrektijden van deze treinen wijzigen.

Sommige S8-treinen Brussel-Zuid - Ottignies rijden niet. De vertrektijden van sommige van deze treinen wijzigen.

De vertrektijden van sommige IC-treinen Brussel-Zuid - Dinant en sommige IC-treinen Brussel-Zuid - Aarlen/Luxembourg (LU) wijzigen.

IC Brussel-Zuid - Aarlen/Luxemburg
Deze treinen worden omgeleid en stoppen niet in Brussel-Schuman en Brussel-Luxemburg. Jullie kunnen overstappen in Brussel-Noord om verder te reizen. De vertrektijden van deze treinen wijzigen.

IC Brussel-Zuid – Dinant
Deze treinen rijden niet verder dan Ottignies. Jullie kunnen overstappen in Ottignies om verder te reizen.

S8 Brussel-Zuid - Ottignies/Louvain-La-Neuve
Een bus* vervangt deze treinen tussen Brussel-Luxemburg en Ottignies. Deze bussen* stoppen in alle stations.

Jullie kunnen de vervangbussen* nemen op vertoon van jullie geldig NMBS-ticket.
Bekijk wat er verandert voor jouw trein in onze reisplanner (op deze pagina) of de NMBS-app.