Ook NMBS gaat mee met de groene evolutie! In sommige NMBS parkings kan je je elektrische wagen, scooter of fiets makkelijk opladen aan oplaadpunten. In de grotere stationsparkings zal je zelfs kunnen laden met 100% groene stroom van Belgische oorsprong.

Naarmate het gebruik van de laadpunten, zullen NMBS parking en Allego evalueren om het laadnetwerk eventueel uit te breiden om toekomstige laadbehoefte te kunnen blijven voorzien. Deze laadpunten zijn toegankelijk voor alle gebruikers van de parking met een elektrisch of hybride voertuig. Het parkeren en laden zijn twee losstaande diensten. Je dient steeds te betalen voor het gebruik van de parking. Daarnaast worden de laadsessies afzonderlijk betaald door middel van een laadpas of de Smoov-App.

De toegang tot de laadpunten is gereserveerd voor de gebruikers van de parking. Neem een ticket aan de inritzuil, of scan je MoBIB-kaart met je parkeerabonnement.

Daarna kan je gebruikmaken van het laadpunt op de parking door:

  • Het scannen van je laadpas: Alle publieke laadpassen zijn toegelaten op het laadnetwerk waaronder Plug Surfing, EV Box, Blue Corner, New Motion en vele andere.
  • Activeren van de laadsessie met de Smoov-App: Betaal met je laadpas, via je bankrekening (SEPA Direct Debit) of met creditcard.

 

Treinabonnees genieten van een voorkeurtarief bij het gebruik van de laadpalen. Via onderstaande link kan je je identificeren als actieve treinabonnee door je MoBIB-kaartnummer en je laadpas-ID in te voeren:
Je zal nadien jouw voertuig kunnen laden aan het voordeeltarief gedurende de geldigheidstermijn van je treinabonnement .

Veelgestelde vragen

Neem een kijkje op Vind een NMBS-parking of "Stations met oplaadfaciliteiten" hierboven. In de beschrijving van elke parking lees je of er eigen laadpalen aanwezig zijn. In onze parkings zijn de plaatsen voor herlaadbare elektrische en hybride wagens duidelijk afgebakend met hun eigen kleurcode.
Je kan de geldende tarieven steeds raadplegen op: http://allego.eu/cp
De laadpunten worden voorzien van een maximaal vermogen van 22kW. Het effectieve laadvermogen is afhankelijk van het type voertuig, alsook het aantal bezette laadpunten.
Als je zeker wil zijn of je gebruik kan maken van het laadnetwerk, kan je best contact opnemen met de leverancier van je laadpas. Hierbij dien je te vermelden dat je gebruik wil maken van het publieke laadnetwerk van Allego.
Alle laadpunten worden voorzien van een telefoonnummer en een authentificatiecode. De technische bijstand is 24/7 beschikbaar voor het verhelpen van een storing of een technisch probleem. Ook bij schade aan de laadpaal kan deze support worden gecontacteerd.
check2-anim