Combineer je het gebruik van de trein met de voertuigen van MIVB? Maak het jezelf makkelijk en koop een gecombineerd abonnement. Zo reis je met 1 enkel vervoersbewijs op alle gekozen trajecten.

 • Je abonnement combineert de belangrijkste route met het MIVB-net (Brussel) (behalve op de lijnen 12 en 21 op de as Bourget-Brussels Airport)
 • Om deze combinatie te bekomen is het voldoende dat je vertrek- of bestemmingsstation tot de zone Brussel of station Ruisbroek, Lot, Buda of Vilvoorde behoort.
 • De combinatie met het stadsnet van MIVB is mogelijk voor een Standard Abonnement, Student Abonnement en Unlimited Abonnement.
 • Bereken zelf de totale prijs van je abonnement door de forfait MIVB toe te voegen aan je NMBS-abonnement.
 • Jouw abonnement is onmiddellijk verkrijgbaar aan het loket in het station.
Gebruik je MoBIB-kaart om de toegangspoortjes in de metrostations te openen en om op te stappen in de voertuigen van MIVB.

Slimme tips voor jongeren en senioren

 • Ben je student, jonger dan 25 jaar en wil je het Student Abonnement van NMBS combineren met een abonnement van de MIVB? Dan koop je het MIVB-schoolabonnement best afzonderlijk bij de MIVB voor de prijs van € 12. Het MIVB-Schoolabonnement is alleen verkrijgbaar via de verkoopkanalen van MIVB.
 • Woon je in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, ben je tussen 18 en 24 jaar oud en wil je het Standard Abonnement van NMBS combineren met een abonnement van de MIVB? Dan koop je je MIVB-abonnement best afzonderlijk bij de MIVB voor de prijs van € 12. Het MIVB-abonnement “18-24 jaar Brusselaar” is alleen verkrijgbaar via de verkoopkanalen van MIVB.
 • Woon je in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, 65 jaar of ouder, en wilt het Standard Abonnement van SNCB combineren met een abonnement van MIVB? Dan koop het MIVB-abonnement best afzonderlijk bij de MIVB voor de prijs van € 12. Het is alleen beschikbaar via hun verkoopkanalen vanaf 1/07/23.

Reiziger 1 maand 3 maand 12 maand
25 jaar of ouder € 49 € 137 € 499
Jonger dan 25 jaar* € 49 € 137 € 499*
65 jaar of ouder € 49 € 137* € 499*

*Voor jongeren onder 25 jaar die in het bezit zijn van een 12-maanden Student Abonnement, voor jonge Brusselaars van 18 t.e.m. 24 jaar die in het bezit zijn van een 12-maanden Standard Abonnement en voor reizigers vanaf 65 jaar die in het bezit zijn van een 3-maanden of 12-maanden Standard Abonnement, is het voordeliger om het MIVB-abonnement afzonderlijk te kopen bij de MIVB.


Je eerste abonnement kopen, kan op twee manieren:

 • Online via My NMBS. Klik op 'Koop een nieuw abonnement' en volg de stappen tot aan de betaling.

 • Aan het loket van een station naar keuze met:

Heb je nog geen MoBIB-kaart? Geen probleem! Voor € 6 activatiekosten krijg je ze online of aan het loket bij de aankoop van je eerste abonnement.

 • het merendeel van je treinabonnement (gemiddeld 59,57% voor een abonnement in 2e klasse) en van je supplement (gemiddeld 71,8%) wordt wettelijk verplicht terugbetaald werkgevers uit de privé-sector. Je kunt zo dus onbeperkt treinen tussen huis en kantoor voor gemiddeld 40,43% van de kostprijs van een abonnement in 2e klas. Als je werkgever een derdebetalerovereenkomst voor woon-werkverkeer met NMBS afsluit hoef je bij aankoop bovendien enkel nog jouw eigen gedeelte te betalen en niet meer het volledige bedrag voor te schieten.
 • gratis naar werk reizen? Voor werknemers uit privésector bestaat de mogelijkheid van een gratis treinabonnement, eventueel aangevuld met een gratis supplement MIVB. Dit is afhankelijk van wat je werkgever aanbiedt. Voor gratis woon-werkverkeer is het nodig dat je werkgever een derdebetalerovereenkomst voor woon-werkverkeer met NMBS afsluit. Werknemers bij de Federale Overheid kunnen overigens ook een beroep doen op een gratis treinabonnement, eventueel aangevuld met een gratis supplement MIVB.
 • indien je werkgever een derdebetalerovereenkomst voor B-parking met NMBS heeft afgesloten, dan kun je bovendien volledig gratis parkeren op betaalparkings van B-Parking aan het station (in functie van de beschikbaarheid). Parkeren aan (kleinere) stations doe je trouwens vaak gratis.
 • contacteer je HR- of mobiliteitsverantwoordelijke voor de mogelijkheden.
De TEC/MIVB/De Lijn supplementen worden toegevoegd aan de prijs van je abonnement.

Bereken de prijs van je abonnement:

Dagticket + MIVB

Met Dagticket, reis met de trein én met eender welk vervoersmiddel van MIVB in Brussel.
 • treinticket: enkele reis of heen en terug in 1e of 2e klas*
 • MIVB: dagticket voor al je reizen met tram, bus of metro
 • geldig op het volledige MIVB-net behalve op de lijnen 12 en 21
 • te koop aan het loket
*Niet combineerbaar met een Weekend Ticket, Youth Ticket, Senior Ticket, Huisdier Supplement, of Multi 10 Enkele Ritten.
check2-anim