Combineer je het gebruik van de trein met de voertuigen van MIVB? Maak het jezelf makkelijk en koop een gecombineerd abonnement NMBS + MIVB. Zo reis je met 1 enkel vervoersbewijs op alle gekozen trajecten.

 • Je abonnement combineert de belangrijkste route met het MIVB-net (Brussel) (behalve op de lijnen 12 en 21 op de as Bourget-Brussels Airport)
 • Om deze combinatie te bekomen is het voldoende dat je vertrek- of bestemmingsstation tot de zone Brussel of station Ruisbroek, Lot, Buda of Vilvoorde behoort.
 • De combinatie met het stadsnet van MIVB is mogelijk voor een Standard Abonnement, Flex AbonnementStudent Abonnement en Unlimited Abonnement.
 • Bereken zelf de totale prijs van je abonnement door de forfait MIVB toe te voegen aan je NMBS-abonnement.
Scan je MoBIB-kaart om de toegangspoortjes in de metrostations te openen en om op te stappen in de voertuigen van MIVB.

Slimme tips voor jongeren en senioren

 • Ben je student, jonger dan 25 jaar en wil je het Student Abonnement van NMBS combineren met een abonnement van de MIVB? Dan koop je het MIVB-schoolabonnement best afzonderlijk bij de MIVB voor de prijs van € 12. Het MIVB-Schoolabonnement is alleen verkrijgbaar via de verkoopkanalen van MIVB.
 • Woon je in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, ben je tussen 18 en 24 jaar oud en wil je het Standard Abonnement van NMBS combineren met een abonnement van de MIVB? Dan koop je je MIVB-abonnement best afzonderlijk bij de MIVB voor de prijs van € 12. Het MIVB-abonnement “18-24 jaar Brusselaar” is alleen verkrijgbaar via de verkoopkanalen van MIVB.
 • Woon je in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, 65 jaar of ouder, en wilt het Standard Abonnement van SNCB combineren met een abonnement van MIVB? Dan koop het MIVB-abonnement best afzonderlijk bij de MIVB voor de prijs van € 12. Het is alleen beschikbaar via hun verkoopkanalen vanaf 1/07/23.

Reiziger 1 maand 3 maand 12 maand
25 jaar of ouder € 49 € 137 € 499
Jonger dan 25 jaar* € 49 € 137 € 499*
65 jaar of ouder € 49 € 137* € 499*

*Voor jongeren onder 25 jaar die in het bezit zijn van een 12-maanden Student Abonnement, voor jonge Brusselaars van 18 t.e.m. 24 jaar die in het bezit zijn van een 12-maanden Standard Abonnement en voor reizigers vanaf 65 jaar die in het bezit zijn van een 3-maanden of 12-maanden Standard Abonnement, is het voordeliger om het MIVB-abonnement afzonderlijk te kopen bij de MIVB.


Je eerste abonnement kopen, kan op twee manieren:

 • Online via My NMBS. Klik op 'Koop een nieuw abonnement' en volg de stappen tot aan de betaling.
 • Aan het loket van een station naar keuze

Neem in beide gevallen :

 • jouw elektronische identiteitskaart
 •  je gepersonnaliseerde MoBIB-kaart (als je er al een hebt)
 • je ingevulde schoolattest als je 18+ bent en een Student Abonnement wil kopen

Als je je Flex Abonnement (alleen beschikbaar in de app) combineert met een MIVB abonnement, wordt de MIVB toeslag op je gepersonaliseerde MoBIB kaart geladen.

Heb je nog geen MoBIB-kaart? Geen probleem! Voor € 6 activatiekosten krijg je ze online of aan het loket bij de aankoop van je eerste abonnement (of, als je werkgever betaalt, op vertoon van je derdebetalersattest).

Heb je een gepersonaliseerde MoBIB-kaart die uitgegeven is door een andere regionale operator (MIVB, TEC of De Lijn) en die niet geregistreerd is bij de NMBS? Om je treinabonnement en eventuele regionale supplementen te activeren, moet je je MOBIB-kaart eerst registreren aan het loket van een station naar keuze.

Om je supplement te activeren, scan je MoBIB-kaart aan een NMBS automaat of aan een treinbegeleider na elke nieuwe online aankoop of verlenging.

 

 

 • het merendeel van je treinabonnement en van je supplement wordt wettelijk verplicht terugbetaald werkgevers uit de privé-sector. Je kunt zo dus onbeperkt treinen tussen huis en kantoor voor gemiddeld 40,43% van de kostprijs van een abonnement in 2e klas. Als je werkgever een derdebetalerovereenkomst voor woon-werkverkeer met NMBS afsluit hoef je bij aankoop bovendien enkel nog jouw eigen gedeelte te betalen en niet meer het volledige bedrag voor te schieten.
 • gratis naar werk reizen? Voor werknemers uit privésector bestaat de mogelijkheid van een gratis treinabonnement, eventueel aangevuld met een gratis supplement MIVB. Dit is afhankelijk van wat je werkgever aanbiedt. Voor gratis woon-werkverkeer is het nodig dat je werkgever een derdebetalerovereenkomst voor woon-werkverkeer met NMBS afsluit.  
 • indien je werkgever een derdebetalerovereenkomst voor de parking met NMBS heeft afgesloten, dan kun je bovendien volledig gratis parkeren op betaalparkings van de parking aan het station (in functie van de beschikbaarheid).  
 • contacteer je HR- of mobiliteitsverantwoordelijke voor de mogelijkheden.

Je kan je gecombineerd abonnement makkelijk vernieuwen:

 • Online op MyNMBS
 • In het station aan de loketten of automaten

Om je supplement te activeren (MIVB, TEC of De Lijn), scan je MoBIB-kaart aan een NMBS automaat of aan een treinbegeleider na elke nieuwe online aankoop of verlenging.

De TEC/MIVB/De Lijn supplementen worden toegevoegd aan de prijs van je abonnement.

Bereken de prijs van je abonnement:

Dagticket + MIVB

Met Dagticket, reis met de trein én met eender welk vervoersmiddel van MIVB in Brussel.
 • treinticket: enkele reis of heen en terug in 1e of 2e klas*
 • MIVB: dagticket voor al je reizen met tram, bus of metro
 • geldig op het volledige MIVB-net behalve op de lijnen 12 en 21
 • te koop aan het loket
*Niet combineerbaar met een Weekend Ticket, Youth Ticket, Senior Ticket, Huisdier Supplement, of Multi 10 Enkele Ritten.
check2-anim