Een zilveren klok
Tegenwoordig is autorijden stresserender dan ooit. File alhier, circulatieplannen aldaar... Onze snelwegen lopen vol en we verliezen uren tijd per week. De trein lijkt een perfect alternatief, ware het niet dat vertragingen en wachten toevallig ook soms af en toe sporadisch wel eens voorvallen... Hier dus enkele tips om jouw kostbare tijd nuttig te besteden!
Wist je dat de Belgen gemiddeld 1 uur 20 min per dag reizen van en naar het werk (bron: Jobat)?

De Grote Klassiekers om je te vermaken terwijl je op de trein wacht

De trein komt er aan en neemt je mee! Hij geeft je zomaar vele minuten (uren?) om vanalles te doen...

5 ideeën om tijd te doden op de trein:

een kind speelt met een rummikub

Podcasts luisteren

Podcasts zijn hip en trendy, iedereen vindt wel een podcast op maat. De onderwerpen gaan van humor, koken en cultuur, tot reizen en tuinieren. Een ideale manier om tijd te doden, veel bij te leren en niet met medereizigers te moeten communiceren. Ogen dicht en luisteren maar!

Waarom? Het is gratis en het is een geweldige manier om je te amuseren. Je luistert waar en wanneer je wilt.
Hoe? Gebruik op iOS de app Apple Podcast. Voor Android heb je op de Play Store vele apps met verschillende ontwerpen. Als je naar een podcast luistert vanuit je webbrowser, klik op de speler op de pagina zelf.
Weet je niet waar je moet beginnen? Ontdek onze selectie van leuke, serieuze en educatieve podcasts

Meer audio-ideeën? Test de app Koober. Ideeën van de beste boeken over culturele en persoonlijke ontwikkeling verzameld. De proefversie is gratis! Beschikbaar op iOS en Android.

Discrete strechtoefeningen doen

Ja, dat kan! Je hoeft je yogabroek of loopschoenen niet aan te trekken: sport terwijl je in de trein zit!

Waarom? Tussen de drukke weekdagen en de nog drukkere weekenddagen is het niet altijd gemakkelijk om tijd te vinden om te sporten. De tijd die je aan het openbaar vervoer besteed, is dus een ideale kans om jouw lichaam net dat tikkeltje goddelijker te maken.
Hier zijn enkele ideeën om van je woon-werkverkeer een Pilates sessie te maken:

iemand gebruikt zijn smartphone op de trein

Spelen op je smartphone*

Vergeet Candy Crush, Facebook of Pinterest. Hier zijn enkele leuke apps die je meenemen naar een nieuwe wereld!

*Beste lezer, ik hoor je van ver aankomen: blah, blah, blah, blah, blah.... sociale uitsluiting.....schermverslaving.... blah, blah, blah, blah... bijziendheid en weet ik veel wat. En je hebt gelijk, beste lezer! Vergeet dus niet om je reis altijd te beginnen door jouw medereizigers te begroeten. Schermen zijn geweldig, maar niet zo geweldig als live praten met andere mensen. 

een vrouw leest een boek op de trein

Een grote klassieker: boeken lezen

Topactiviteit om te doen in het openbaar vervoer: lezen! Vaarwel regenachtige landschappen, lawaaierige buren en rare geluiden: duik in een goed boek, en de buitenwereld verdwijnt. Het is waarschijnlijk dé beste reistechniek om te ontsnappen aan je medereizigers. Of je nu een roman leest, een stripboek, een manga, een krant, een tijdschrift... Als je met plezier leest, is het allemaal goed.
Als je niet weet waar je moet beginnen, hier is de top 5 boeken die de redactie heeft gekozen voor je treinreizen. 

Is lezen op de trein niet echt jouw ding? Probeer te schrijven! Met al die gekke verhalen van je medereizigers vind je gemakkelijk inspiratie om een boek te schrijven!

Plan je volgende reis

Ben je op zoek naar de bestemming van je dromen? Een plek waar mensen over praten, bekend over de hele wereld, waarvan de culturele rijkdom oneindig is? Ik ken deze prachtige bestemming, een klein paradijs. De twee nationale symbolen zijn respectievelijk 70 cm en 102 m lang. Het nationale gerecht is alom bekend en gewaardeerd en is bovendien wereldberoemd. Deze plek was de geboorteplaats van de grootste stripauteurs, kunstenaars, muzikanten en zangers.
Geloof je het niet? Ontdek nu de mooiste bestemmingen in België! 

Volg den en em bee es op sociale media!

check2-anim