De kerstmagie is dit jaar weer helemaal terug met de prachtigste kerstmarkten die de omweg - met de trein - meer dan waard zijn. We nemen je mee op een tour door België...

In Wallonië 

"Cœur en Neige" in Bergen

"Bergen - Cœur en Neige 2018" ligt op amper 11 minuutjes wandelen van het station van Bergen en is dus makkelijk bereikbaar met de trein. Je komt er terecht in Québecse sferen, met animatie georganiseerd in samenwerking met de Algemene Afvaardiging van Québec in Brussel.
Niet te missen dit jaar: een "Sneeuwglijbaan" en een originele chalet genaamd "La Tour de Noël" op de Grand'Place. Vergeet ook de "Kiosque Magique" (Magische Kiosk) niet, waar de kerstman en -vrouw je ontvangen. De magie van de feesten verwelkomt je in Bergen, op een boogscheut van het station.

Meer informatie: www.monscoeurenneige.be
Van 7/12/2018 tot 31/12/2018
Grand Place en Marché aux Herbes

Village de Noël in Luik

Wandel rond op de grootste kerstmarkt van België, met maar liefst 190 houten kraampjes. Deze 32e editie krijgt zelfs Europese erkenning. Luik wordt immers "Europese kersthoofdstad 2018".
Mis zeker de gigantische rodelbaan niet, op de Place Saint-Lambert voor het Palais des Princes Evêques. Het nodige plezier voor jong en oud is hier verzekerd! Stap uit in het station Luik-Saint-Lambert en dompel jezelf onder in de heerlijke sfeer van het kerstdorp.

Meer informatie: www.villagedenoel.be
Van 30/11 tot 30/12/2018
Place Saint-Lambert en Place du Marché

 

Kerst in Namen

Schaats een rondje op de ijspiste van Rennes, die overdekt is en je trakteert op meer dan 300m² ijs. Dat alles met kerstgezang op de achtergrond... En daarna bewonder je de mooiste kerstversiering van het stadscentrum vanop grote hoogte tijdens een ritje op het reuzenrad.
Ga zeker eens langs bij de kerstman. Hij ontvangt je in zijn kersthuis van zo'n 40 m², elke woensdag, zaterdag en zondag, op amper 15 minuten te voet vanaf het station van Namen.

Meer informatie: www.noelanamur.be
Van 30/11 tot 31/12/2018
Place du Théâtre, Place de l’Ange en Place d’Armes

Vrolijk kerstfeest! Geniet van het Happy Ticket : onze eindejaarspromotie :)

Louvain-la-Neige in Louvain-la-Neuve

De kerstmarkt van Louvain-la-Neuve is hedendaags en staat in het teken van delen. Zo'n 40 ambachtslieden met liefde voor hun vak wisselen elkaar af in de 5 zogenaamde pop-upchalets. Geef jezelf over aan de bijzondere sfeer van deze kerstmarkt, waar het grote vuur knispert en de kraampjes uitnodigen om langs te wandelen. Komt het even goed uit dat zowat de hele stad een voetgangerszone is!
Het station van Louvain-la-Neuve ligt midden in de kerstmarkt. Je hoeft dus maar van de trein te stappen!

Meer informatie: www.louvainlaneige.be
Van 30/11/2018 tot 20/12/2018
Grand’Place en Place de l’Université

 

In de hoofdstad 

Winterpret in Brussel

Wat is er betoverender dan de geluiden en lichtjes van de Grote Markt en zijn gigantische kerstboom, die de hele feestperiode majestueus over het plein waakt? De beroemde Brusselse kerstmarkt verwelkomt dit jaar Finland als eregast tijdens de fesitiviteiten.
En het Hoge Noorden brengt nieuwigheden met zich mee... en niet de minste:The DOME is een high-techkoepel waar muziekstukken gespeeld worden en meeslepende audiovisuele performances plaatsvinden. Vele andere activiteiten maken er een rijk programma van. Ook zijn er voorstellingen speciaal voor kinderen en families.
Op een steenworp van het station Brussel-Centraal (5 tot 10 minuten wandelen).

Meer informatie: www.brussel.be en www.plaisirsdhiver.be
Van 30/11/2018 tot 06/01/2019
Grote Markt, Sint-Katelijneplein, Vismet in Brussel

In Vlaanderen 

Wintermarkt in Aalst

Geniet van de kerstsfeer in dit mooi aangeklede kerstdorp. De schaatsbaan staat garant voor uren plezier en is een must voor winterfans.
Op zondag tussen 10u en 11u30 krijgen alleen de allerkleinsten speciale toegang tot de piste, samen met hun ouders.
Je vindt de Aalstserse wintermagie vlak bij het station

Meer informatie:
Van 09/12/2018 tot 08/01/2019
In het centrum van Aalst

Winter in Gent

Struin rond tussen de internationale kraampjes op de kerstmarkt in Gent. Het Gravensteen wordt voor de gelegenheid omgetoverd tot een waar winterpaleis. De Sint-Niklaaskerk trekt een sprookjesachtig ijskleedje aan, hier huist de kerstman. Voor een vintage kerst rep je je naar het Sint-Veerleplein, waar je terechtkomt in de jaren 20 . Zo vind je er een antieke paardenmolen en een feesttent uit 1926, met een gezellige bar. 's Avonds zing je mee met het kerstkoor of ga je feesten op een ware après-ski.
De Gentse winterfeesten vinden plaats in het hele stadscentrum, goed bereikbaar van het station Gent-Sint-Pieters..
Goed om weten: Het stadscentrum is autovrij, hier zijn voetgangers en fietsers baas. De bus en tram brengen je goedkoop en snel naar elke plek in de stad (tijdens het weekend zelfs 's nachts).

Meer informatie: www.visit.gent.be
Van 07/12/2018 tot 06/01/2019
Sint-Baafsplein, Korenmarkt, Botermarkt en Klein Turkije

 

De Leuvense Kerstmarkt in Leuven

In Leuven zijn de winterfestiviteiten authentiek en muzikaal. Elke avond treden er beroemde Vlaamse artiesten als Belle Perez en Wim Soutaer op.
Voor de editie van 2018 is de Provence opnieuw van de partij in Leueven, met typische en exclusieve producten. Alle degustatiekraampjes worden bemand door verenigingen die "moeders keuken" in de spotlight zetten. Om het water in de mond van te krijgen...
Aan de verliefde koppeltjes: mis de "kusbrug" niet, een brug waaronder je elkaar zoent, zoals de traditie het wil, onder de maretak.
Stap af in het station van Leuven en wandel naar de Kerstmarkt (10 tot 15 minuten)

Meer info : www.leuvensekerstmarkt.com
Van 12/12/2018 tot 23/12/2018
Hooverplein en Ladeuzeplein in Leuven

Op zoek naar een uitje voor deze winter?


Ontdek nu...

loader