Droom je van verre reizen? Je hoeft geen lange vlucht naar Tokio of Peking te boeken om weg te zijn. Spring op de trein en je bent in Azië... of toch bijna: tempel, paviljoen, zentuin, Aziatische popcultuur... alles om je onder te dompelen in de sfeer van het Verre Oosten. Volg de gids en proef Azië made in Belgium!

Japanse tuin in Hasselt

Een verandering van omgeving naar Japan, in het hart van Limburg. In deze natuurlijke omgeving waan je je in een Zen-achtige sfeer met houten bruggen, watervallen, Koi-visvijvers en kronkelende paden omringd door een myriade van Sakura (kersen)bomen. Een kalender met evenementen zal jouw dorst naar Japanse tradities stillen: theeceremonies, origami, lantaarnfestival of cosplay... kawaai!

Japanse tuinen
adresGouverneur Verwilghensingel 23 - 3500 Hasselt
¥: gratis voor -12 jaar en bezoekers in cosplay of traditionele Japanse kledij

Japanse tuin in Oostende

Op een steenworp van de Oostendse kust, sta je voor de deur van Shin Kai Tei, de Japanse tuin. Deze oase van rust met een prachtige vijver in de vorm van een schildpad, met vissen, waterval en bamboe, nodigt uit voor een sfeer van ontspanning en meditatie. Wees verrast door de nieuwe energie die je voelt als je deze kleine tuin verlaat.

Japanse tuin
adresKoningin Astridlaan - 8400 Oostende 
¥: gratis toegang

The Middle Kingdom in Pairi Daiza

Klaar voor het Middle Kingdom in Pairi Daiza? Onmiddellijk word je 8000 km ver weg getransporteerd en land je ergens op de vruchtbare vlakte van de Yangtze rivier. Natuurlijk, je hebt een afspraak met China's iconische dieren. Kom oog in oog te staan met Haohao, Xinghui, Tian Bao, Bao Di en Bao Mei, de reuzenpanda's. Naast de exotische fauna, zal je versteld staan van de schoonheid van het landschap, de vegetatie en de architectuur. Alles is authentiek: de tempels, de paviljoenen, de paden van halfedelsteen, de delicaat gekleurde geglazuurde tegels, de rotsen, de platen, de jades, het brons... Ook de gebruiken worden er gerespecteerd, want je kunt er een wierookstokje branden om je wensen in vervulling te laten gaan.

Pairi Daiza
adres: Domein van Cambron - 7940 Brugelette
¥: Cambron-Casteau H/T aan -50% met het Discovery Ticket

Chinatown in Antwerpen

Tegenover het Centraal Station van Antwerpen ligt een klein stukje China. Je herkent deze wijk onmiddellijk aan de sublieme, kleurrijke pagodeboog en de leeuwenstandbeelden die de bewoners beschermen. De stad is altijd een internationale handelshaven geweest, vooral met het Verre Oosten. In dit kleine Chinatown openen restaurants, winkels en gespecialiseerde Aziatische supermarkten de deuren naar de smaken van de Chinese keuken. 

Chinatown
adresVan Wesenbekestraat - 2060 Antwerpen

check2-anim
loader