Antwerpen is dé Belgische winkelstad bij uitstek. Je vindt de leukste boetiekjes en winkels op wandelafstand van het station. Als dat niet makkelijk is!

De Meir, de meest populaire winkelstraat van Vlaanderen

Naast de grote namen, vind je er ook merken als Uniqlo (Meir 67-69). Dit Japanse merk staat wereldwijd bekend om zijn trendy kleding. Het is ook de eerste winkel van de keten die in België werd geopend. Loop ook eens binnen in de Stadsfeestzaal (Meir 78), een uniek winkelcentrum in een historisch kader.

De Wilde Zee, van trendy schoenenwinkels tot delicatessenzaken

Ontdek deze gezellige winkelstraten aan het einde van de Meir. Op zoek naar hippe schoenen? Ontdek de ruime keuze bij Monar (Lombardenvest 61-63). Zin in een lekkere gezonde lunch? Probeer de Local Store (Everdijstraat 20).

De Nationalestraat, het hart van de Antwerpse mode

Maak kennis met de Antwerpse mode en ontdek bekende designers zoals Dries Van Noten (Nationalestraat 16) en andere internationale namen.

De Kammenstraat, de hipste straat van ’t Stad

In deze straat vind je heel wat boetieks: vintage, skate of jeans voor ieders smaak. Fan van een meer elegante of sportieve look? Neem een kijkje bij Weekday (Kammenstraat 36-38), een Zweedse winkel waarvan er al meerdere zijn geopend in België, o.m. nog eentje op de Meir (Meir 78).

Al deze straten zijn makkelijk te bereiken vanaf het station Antwerpen-Centraal.

Een neus voor koopjes? Profiteer van het Weekend Ticket aan -50%*!
* De korting wordt alleen toegepast op het niet-vaste gedeelte van de prijs van het Standaardtarief. In 2e klas bedraagt het vaste gedeelte € 1,1649 per enkel traject. In 1e klas bedraagt het € 1,5144 (minder dan 37km) of € 1,6309 (37km - 51km) of € 1,7939 (52km en meer) per enkel traject. De minimumprijs per enkel traject bedraagt € 2,50 in 2e en € 3,20 in 1e klas.
check2-anim