Sommigen zien kajakken als sport en avontuur, anderen zien het als een ideaal relaxmoment. Tot welk team je ook behoort, het staat als een paal boven water dat kajakken een verfrissende activiteit is op warme zomerdagen! Iedereen weet namelijk: aje moe kajakken, moeje kajakken... En wat als we jou vertellen dat er startplaatsen bestaan vlak bij een station? Wat een toeval! Voor zowel de avontuurlijke waaghalzen als de rustige dobberaars zijn hier 5 leuke expedities.

Kajakken op de Ourthe

We starten met de klassieker der klassiekers: de afvaart van de Ourthe! Een klassieker hoeft helemaal niet saai te zijn: met watervalletjes, stroomversnellingen, rotsblokken en laaghangende takken vallen er genoeg adrenalinekicks te verzamelen... De sportieve avonturiers zullen zich hier als een vis in het water voelen!
Startplaats: Route de Xhignesse 33-35, 4180 Hamoir
Organisatie: Kayak Les Remous
Afstand station: de startplaats ligt op 1,4 km van het station Hamoir

Kajakken op de Dijle

De beste stuurlui staan aan wal? Helemaal niet! Tijd voor het betere bochtenwerk want op de meanderende Dijle zal je je beste stuurmanskunsten boven moeten halen. Het kronkelende parcours brengt je door prachtig natuurgebied tot aan het kasteel van Arenberg. Naast kajakken nodigt de Dijle ook uit om te kanoën en suppen.
Startplaats: Stationsstraat 1, 3060 Korbeek-dijle
Organisatie: Dijle Floats of The Shelter
Afstand station: de startplaats ligt op 950 m van het station Oud-Heverlee

Kajakken op de Amblève

De volgende klassieker is de afvaart van de Amblève, met vertrekpunt in Coo. Je weet wel, Coo van die reusachtige, denderende watervallen van Coo. Het is er heerlijk genieten van de kajaktocht op deze historische waterstroom! Indien de ervaring niet denderend genoeg was voor jou, kan je steeds nog paintballen, een hoogteparcours doen, wilde dieren spotten, raften of skydiven. Of gewoon genieten van een zonnig terrasje... Let’s Coo!
Startplaats: Petit Coo 4, 4970 Coo
Organisatie: Coo Adventure
Afstand station: de startplaats ligt op 600 m van het station Coo

Kajakken op de Leie en de Schelde

Kajakken combineren met een citytrip? Het kan in Gent! Met zowel de Leie als de Schelde die door de Arteveldestad stroomt, heb je opties genoeg op het water. Ontdek de prachtige gebouwen, glorieuze gevels en verborgen plekjes. Ideaal voor de dobberaars die ook eens rustig een aperitiefke willen doen! Toch geen zin om naar Gent centrum te gaan? Keer je kajak en vaar de Leie op richting Drongen of Deinze.
Startplaats: Snepkaai 62, 9000 Gent
Organisatie: KajakGent
Afstand station: de startplaats ligt op 1,7 km van het station Gent-Sint-Pieters

Kajakken op de Lesse

In de Ardennen is het de ene kajakrivier na de andere. Deze keer gaan we op tocht in de Lessevallei. Laat je meevoeren door de stroming en peddel langs bossen, rotsen, kastelen en picknickplekjes. En weet je wat nog leuker is dan kajakken? Kajakken gecombineerd met een bierproeverij, een hoogteparcours, paintball of mountainbiketocht. We zeiden toch al dat klassiekers niet saai hoeven te zijn?
Startplaats: Rue du vélodrome 15 - 5500 Anseremme
Organisatie: Dinant Evasion
Afstand station: de startplaats ligt op 450 m van het station Anseremme
check2-anim