Klimatologen zijn het erover eens: de trein is een goed en duurzaam alternatief voor reizen met het vliegtuig of de auto, zeker voor korte vakanties en relatief kleine afstanden. Met andere woorden, ook voor weekendjes weg en daguitstapjes is de trein nemen ideaal. Want zeg nu zelf, je ecologische voetafdruk wat binnen de perken houden, en toch alle mooie hoekjes van het land verkennen, wie tekent daar nu niet voor?! Speciaal voor alle ecotrippers: 5 boeiende natuurcentra om naartoe te treinen.

Halte Kalmthout: Natuureducatiecentrum De Vroente

Plan je een wandeling in Grenspark De Kalmthoutse Heide, dan is een bezoek aan De Vroente altijd een goed idee. Je kan er terecht met al je praktische vragen over het gebied, maar ook interessante tentoonstellingen meepikken die je kennis over de natuur weer wat bijschaven. De Vroente organiseert ook regelmatig leuke natuuractiviteiten voor het hele gezin. En ook interessant: vlak naast De Vroente ligt het Bijenteeltmuseum, ook een bezoekje meer dan waard!

Halte Diest: Bezoekerscentrum en natuurtuin Webbekoms Broek

Wablief? Treintickets kosten de helft van vrijdagavond t.e.m. zondag? Ja, ik wil mee profiteren!

In het bezoekerscentrum van het Webbekoms Broek kan je terecht voor meer informatie over het aanpalende natuurgebied en de streek rond Diest. Maar breng ook zeker een bezoekje aan de nabijgelegen natuurtuin. Hier kan je immers volop ideeën opdoen rond kringloop- en afvalarm tuinieren. Poelen, holle wegen, takkenwallen en zelfs een heus wilgendoolhof tonen hoe aangenaam een natuurlijke tuin kan zijn. Vanuit de natuurtuin loopt je wandeling naadloos over in het Webbekoms Broek zelf.

Halte De Panne: Provinciaal bezoekerscentrum Duinpanne

Bezoekerscentrum Duinpanne is niet alleen een ideale uitvalbasis voor een wandeling in de duincomplexen van de Westhoek, je komt er ook alles te weten over het leven en de natuur in zee, op het strand, en in de duinen zelf natuurlijk.

Halte Groenendaal: Het Bosmuseum van het Zoniënwoud

Pssssst… Wist je dat de trein gratis is voor kinderen onder 12 jaar? Vertel me meer! 

Midden in het grootste loofwoud van Vlaanderen, het Zoniënwoud, ligt het Bosmuseum Jan van Ruusbroec. In deze gerestaureerde vierkantshoeve kan je kennis maken met de fauna en flora van het bos, met de principes van het bosbeheer en met de rijke geschiedenis van het Zoniënwoud.

Halte Genk: Milieu- en natuureducatiecentrum Heempark

In het Heempark, een stukje natuur midden in Genk, kan je elke zomerzondag terecht voor leuke natuuractiviteiten, speciaal voor jong én oud. Nestkastjes timmeren, honing slingeren, brood bakken, of ‘gewoon’ op ontdekking in de natuur van het park. Hier valt altijd wel iets te beleven!
Ter info: www.heempark.be

Natuur en uitstapjes dankzij korting op de treintickets

De groene hoeken van België liggen binnen het bereik van de treinstations. Reis op een milieuvriendelijke manier door het land. Met de trein lijken de mogelijkheden voor wandelingen eindeloos! Reis in het weekend met de trein aan -50%* met het Weekend Tickets. Voor de helft van de prijs heen en terug naar eender welke bestemming! Een leuk idee om in de zomer op stap te gaan...

Reis naar uw favoriete natuurbestemming en geniet van 50%* korting dankzij het Weekend Ticket!

* De korting wordt alleen toegepast op het niet-vaste gedeelte van de prijs van het Standaardtarief. In 2e klas bedraagt het vaste gedeelte € 1,1574 per enkel traject. In 1e klas bedraagt het € 1,5046 (minder dan 37km) of € 1,6204 (37km - 51km) of € 1,7824 (52km en meer) per enkel traject. De minimumprijs per enkel traject bedraagt € 2,50 in 2e en € 3,20 in 1e klas.

loader