Neem de trein en stek een frietje! We zetten onze goudgele Belgische trots met plezier in de verf (of een andere saus naar keuze) en verzamelden de favoriete frituren van het Digitale Team van NMBS. Smakelijk!

't Koningsfrietje in Oudenaarde

Dit gezellige friethuisje werd uitgeroepen tot beste frituur van Oudenaarde en staat op een plein aan het voetbalveld, de atletiekpiste en het zwembad. Naast de huisgemaakte snacks is dus ook de locatie een voltreffer. Dit alles wordt overgoten door de vriendelijke klantenbediening van de uitbaters waardoor je frietbeleving naar een hoger niveau wordt getild.

 • Afstand van het station: 1,2 km vanaf het station Oudenaarde.
 • Wat te doen in de buurt: naast voetballen, atletiek of zwemmen kan je ook gewoon rustig wandelen langs de Schelde, die op een paar honderd meter van de frituur stroomt. Eerder op zoek naar cultuur? het gezellige centrum van Oudenaarde met bijhorende begijnhof, grote markt, stadhuis en vele winkels is op wandelafstand bereikbaar.
 • Meer info: Facebookpagina 't Koningsfrietje

Robert la Frite in Charleroi

“Mythisch”, “het monument van de stad”… Robert la Frite is een begrip in Charleroi. Sinds 1952 steken de uitbaters al hun liefde in elke verse friet. Je proeft gewoon de lekkere aardappelen uit de Waalse bodem! De historische frituur staat trots in de lijst van gastronomische tips in Charleroi. Hier moet je gewoon een keer geweest zijn in je leven om te proeven van de echte ouderwetse frietjes.

 • Afstand van het station: 20 m van station Charleroi-West en 900 m van station Charleroi-Centraal.
 • Wat te doen in de buurt: als je dan toch in Charleroi City bent, ga kuieren of shoppen in het stadscentrum. Of bezoek het museum van Fotografie, dat is ook erg de moeite! En als je écht geen idee hebt wat te doen, stap dan gewoon op de eerste vlucht in Charleroi Airport.
 • Meer info: www.robertlafrite.be
De crème de la crème van uitstapjes in België? Ontdek de leukste vrijetijdsbestemmingen in België op onze Hello Belgium blog 
En als we nu eens op gezinsuitstap gingen? De allerbeste uitjes van de maand: langs hier!
Een bord Belgische frietjes met mayonnaise en ketchup.

't Meuleke in Heist-op-den-Berg

Toevallig gestrand in het station van het (zeer ondergewaardeerde) Heist-op-den-Berg? Perfect! Want na 10 minuutjes stappen sta je voor de -volgens ons- beste frituur van de Zuiderkempen: frituur ‘t Meuleke. En hopelijk heb je honger, want behalve frieten, moet je er zeker ook het huisbereide stoofvlees en de legendarische hamburger ’t Meuleke proberen.
 • Afstand van het station: 850 m van het station Heist-op-den-Berg.
 • In de buurt: vanaf het station wandel je de verrassend genoemde Stationsstraat door en draai je links in de Molenstraat, waaraan frituur ’t Meuleke zijn naam heeft ontleend. Een food baby gekregen van dat frietfestijn? Maak je geen zorgen. Na 200 meter stappen kom je in de Bergstraat, de Fifth Avenue van Heist, met voldoende kledingwinkels om meteen een nieuwe broek in een maatje groter te kopen.
 • Meer info: frituur 't Meuleke

Chez Claudy in Nijvel

Ouderwetse frietjes, rood geruite tafelkleedjes, een oprechte glimlach en een goede sfeer... De frituur Chez Claudy is erg bekend in Nijvel en ze verdienen alle lof. Kom je met een paar eten of heb je gewoon reuzehonger? Probeer dan eens hun meter frietjes met 6 sauzen!

 • Afstand van het station: 600 m van het station Nijvel.
 • In de buurt: het centrum van het kleine Nijvel ligt op wandelafstand. Je kan even gaan shoppen of de speciale Sint-Gertrudiskerk bewonderen. Als je 10 minuutjes verder wandelt, kom je aan het Parc de la Dodaine. Hier geniet je van het groen en de eendjes en zwanen op het water.
 • Meer info: frituur Chez Claudy
Een portie goudgeel gebakken frietjes met een kommetje cocktailsaus en een cocktailprikkertje van de Belgische vlag.

Frituur Brooklyn in Ninove

Om naar Frituur Brooklyn te gaan met de trein in de Parel aan de Dender moet je niet eens zo veel moeite doen. Een wandeling van 130 meter volstaat om van de lekkere, goudgele frietjes te smullen. Mensen met keuzestress vermijden deze plek echter beter, want het aanbod snacks en andere lekkernijen lijkt eindeloos!

 • Afstand van het station: 130 m van het station Ninove.
 • In de buurt: wandel door het station het centrum van Ninove in en ga lustig shoppen in het winkelcentrum Ninia Shopping Center. Langs de Dender kan je ook steeds je nieuwe verworven kilo’s kwijtraken door een stevig wandelingetje of fietstochtje. Huur een Blue-bike aan het station en ga op ontdekking doorheen de denderende streek...
 • Meer info: frituur Brooklyn
check2-anim