Kattencafés vonden hun oorsprong in Japan, maar zijn intussen ook in Europa helemaal ingeburgerd. Bij een koffietje kan je knuffelen en spelen met de katten in het café. Alsof je even tijd huurt met een kat. De purrrfecte plekken om na het werk te ontspannen of om eventjes te pauzeren tijdens het shoppen. En met de trein bereikbaar natuurlijk!

DreamCATchers in Gent

Deze bar is intussen een echt begrip geworden in het Gentse. Een café waar katten koning zijn! Het is niet toegelaten om de katten op te tillen, eten te geven of wakker te maken als ze een dutje doen. Aaien en knuffelen is wel een must als de katten het toelaten. DreamCATchers is trouwens meer dan zo maar een kattencafé, ze hebben een missie! Namelijk zo veel mogelijk straatkatten redden. Daarom zijn de katten in het café allemaal beschikbaar voor adoptie. Je kan er rustig te tijd nemen om te kijken of een van poezenbeesten een goeie match is voor jou. Verder hebben ze ook een shop met de leukste spulletjes voor crazy cat people en hun fluffy vriendjes! De opbrengst van de shop gaat volledig naar de katten en de werking.
Praktisch
Adres: Schepenhuisstraat 17, 9000 Gent (op 2,5km van station Gent-Sint-Pieters)
Openingsuren café: Woe/Don/Zat 11u – 18u
Openingsuren shop en infopunt: woensdag t.e.m. maandag van 13u tem 18u

Puss and Books in Brugge

Bij Puss and Books is het welzijn van de adoptiekatjes de hoogste prioriteit. Ze werken samen met verschillende organisaties die hun katten ter beschikking stellen van het café om zo op zoek te gaan naar een goeie match met nieuwe baasjes. Het café werkt met vrijwilligers met een hart & ziel voor katten en heeft daarom elke week andere openingsuren. Je kan er terecht voor een drankje en een taartje in gezelschap van een goed boek en spinnende katjes. Daarnaast organiseren ze ook regelmatig leuke kattengerelateerde workshops en vormingen en kan je er terecht met al je kattenvragen.
Praktisch
Adres: Ezelstraat 35, 8000 Brugge (op 2 km van station Brugge)
De openingsuren van het café kan je hier raadplegen.

Merlix in Luik

Met Merlix werd het concept van een kattencafé ook in Luik op de kaart gezet. In dit gezellige café kan je ontspannen met vrienden en familie. Je kan er terecht voor warme dranken, diverse (vegetarische) gerechten en zelfs Japanse pannenkoeken! Maar het leukste aan het café zijn de pluizige bewoners. Wist je trouwens dat het gespin van een kat een goede remedie is tegen stress? Nog een extra reden om eens snel een bezoekje te plannen! Ook hier komen de katten oorspronkelijk uit het asiel. Als je een klik voelt met een van de katten is er de mogelijkheid om over te gaan tot adoptie.
Praktisch
Adres: Rue des clarisses 50, 4000 Luik (op 1,7km van station Luik-Guillemins)
Openingsuren: van dinsdag tot zaterdag tussen 13u en 18u

Le New Chattouille in Brussel

Le New Chattouille is de thuisbasis van een groepje katten van de VZW Ever’y Cat. De katten vergezellen je terwijl je geniet van een drankje of een lekker hapje eet. Want bij Le New Chattouille kan je ook terecht voor croques, artisanale quiches en heerlijke pannenkoeken. Wanneer je bij Le New Chattouille iets eet of drinkt, draag je ook deel bij het welzijn van hun protégés: verzorging, kwaliteitsvoeding, ... Daarom zijn de prijzen iets hoger dan in een "klassieke" bar. Voel je een match met een van de katten? Dan is er de mogelijkheid om ze te adopteren. Want het doel van het kattencafé is om de katten van VZW Ever’y Cat een permanente thuis te bezorgen.
Praktisch
Adres: Tasson-Snel straat 11, 1060 Sint-Gillis (op 1,8km van het station Brussel-Zuid)
Openingsuren: in de week open van 17u tot 19u, in het weekend van 13u tot 20u

Kuro neko in Kortrijk

Midden in het historisch centrum van Kortrijk vind je Kuro Neko. De naam Kuro Neko komt van het Japanse woord voor zwarte kat. Om in thema te blijven hebben alle 13 huiskatten van het café dan ook een Japanse naam. Het is de place to be voor alle kattenliefhebbers om te genieten van een lekker kopje koffie of thee met een gebakje. Daarnaast hebben ze een webshop waarvan de opbrengst rechtstreeks naar de verzorging van de katten gaat en ze organiseren regelmatig events en workshops naast de openingsuren van het café.
Praktisch
Adres: O-L-Vrouwestraat 20, 8500 Kortrijk (op 600m van station Kortrijk)
Openingsuren: Alle dagen open van 13u30 tot 18u00, behalve op woensdag en zondag. Op zaterdag open vanaf 10u30 tot 18u30.

Neem de trein en ga knuffelen met de schattige katten! Met het Weekend Ticket reis je aan -50%* korting tijdens het weekend.

* De korting wordt alleen toegepast op het niet-vaste gedeelte van de prijs van het Standaardtarief. In 2e klas bedraagt het vaste gedeelte € 1,1649 per enkel traject. In 1e klas bedraagt het € 1,5144 (minder dan 37km) of € 1,6309 (37km - 51km) of € 1,7939 (52km en meer) per enkel traject. De minimumprijs per enkel traject bedraagt € 2,50 in 2e en € 3,20 in 1e klas.

loader