Kattencafés vonden hun oorsprong in Japan, maar zijn intussen ook in Europa helemaal ingeburgerd. Bij een koffietje kan je knuffelen en spelen met de katten in het café. Alsof je even tijd huurt met een kat. De purrrfecte plekken om na het werk te ontspannen of om eventjes te pauzeren tijdens het shoppen. En met de trein bereikbaar natuurlijk!

DreamCATchers in Gent

zwarte kat en witte kat

Wablief? Treintickets kosten de helft van vrijdagavond t.e.m. zondag? Ja, ik wil mee profiteren!

Deze bar is intussen een echt begrip geworden in het Gentse. Een café waar katten koning zijn! Het is niet toegelaten om de katten op te tillen, eten te geven of wakker te maken als ze een dutje doen. Aaien en knuffelen is wel een must als de katten het toelaten. DreamCATchers is trouwens meer dan zo maar een kattencafé, ze hebben een missie! Namelijk zo veel mogelijk straatkatten redden. Daarom zijn de katten in het café allemaal beschikbaar voor adoptie. Je kan er rustig de tijd nemen om te kijken of een van de poezenbeesten een goeie match is voor jou. Verder hebben ze ook een shop met de leukste spulletjes voor crazy cat people en hun fluffy vriendjes! De opbrengst van de shop gaat volledig naar de katten en de werking.
Praktisch
Adres: Schepenhuisstraat 17, 9000 Gent (op 2,5 km van station Gent-Sint-Pieters).
Openingsuren café: Woe/Don/Zat 11u – 18u.
Openingsuren shop en infopunt: woensdag t.e.m. maandag van 13u t.e.m. 18u.

MAU in Genk

 een ros/witte kat ligt uitgestrekt op een blikken doos
MAU is het eerste kattencafé in Limburg! In een gezellige huiskamersetting kom je helemaal tot rust met de katten terwijl je van een koffie slurpt of een veganistisch stukje taart smult. Er worden ook vaak events georganiseerd zoals een slow reading avond, high tea of boekvoorstellingen.
Praktisch:
Adres: Molenstraat 17, 3600 Genk (op 600m van station Genk).
Openingsuren: woensdag t.e.m. zaterdag van 10u tot 17u30

Merlix in Luik

Een kitten rolt op zijn rug
Met Merlix werd het concept van een kattencafé ook in Luik op de kaart gezet. In dit gezellige café kan je ontspannen met vrienden en familie. Je kan er terecht voor warme dranken, diverse (vegetarische) gerechten en zelfs Japanse pannenkoeken! Maar het leukste aan het café zijn de pluizige bewoners. Wist je trouwens dat het gespin van een kat een goede remedie is tegen stress? Nog een extra reden om eens snel een bezoekje te plannen! Ook hier komen de katten oorspronkelijk uit het asiel. Als je een klik voelt met een van de katten is er de mogelijkheid om over te gaan tot adoptie.
Praktisch
Adres: Rue des clarisses 50, 4000 Luik (op 1,7 km van station Luik-Guillemins).
Openingsuren: van maandag tot vrijdag tussen 12u en 18u. Zaterdag van 8 tot 18u an op zondag tussen 10 en 14 u.

Le New Chattouille in Brussel

een langharige bruin/witte kat wacht op een knuffel
Le New Chattouille is de thuisbasis van een groepje katten van de VZW Ever’y Cat. De katten vergezellen je terwijl je geniet van een drankje of een lekker hapje eet. Want bij Le New Chattouille kan je ook terecht voor croques, artisanale quiches en heerlijke pannenkoeken. Wanneer je bij Le New Chattouille iets eet of drinkt, draag je ook bij aan het welzijn van hun protégés: verzorging, kwaliteitsvoeding, ... Daarom zijn de prijzen iets hoger dan in een "klassieke" bar. Voel je een match met een van de katten? Dan is er de mogelijkheid om ze te adopteren. Want het doel van het kattencafé is om de katten van VZW Ever’y Cat een permanente thuis te bezorgen.
Praktisch
Adres: Tasson-Snel straat 11, 1060 Sint-Gillis (op 1,8 km van het station Brussel-Zuid).
Openingsuren: in de week open van 17u tot 21u, in het weekend van 13u tot 20u.
 

Neem de trein en ga knuffelen met de schattige katten! Met het Weekend Ticket reis je aan -50%* korting tijdens het weekend.

* De korting wordt alleen toegepast op het niet-vaste gedeelte van de prijs van het Standaardtarief. In 2e klas bedraagt het vaste gedeelte € 1,3709 per enkel traject. In 1e klas bedraagt het € 1,7822 (minder dan 37km) of € 1,9193 (37km - 51km) of € 2,1112 (52km en meer) per enkel traject. De minimumprijs per enkel traject bedraagt € 2,50 in 2e en € 3,30 in 1e klas.

check2-anim