Kattencafés vonden hun oorsprong in Japan, maar zijn intussen ook in Europa helemaal ingeburgerd. Bij een koffietje kan je knuffelen en spelen met de katten in het café. Alsof je even tijd huurt met een kat. De purrrfecte plekken om na het werk te ontspannen of om eventjes te pauzeren tijdens het shoppen. En met de trein bereikbaar natuurlijk!

DreamCATchers in Gent

zwarte kat en witte kat

Wablief? Treintickets kosten de helft van vrijdagavond t.e.m. zondag? Ja, ik wil mee profiteren!

Deze bar is intussen een echt begrip geworden in het Gentse. Een café waar katten koning zijn! Het is niet toegelaten om de katten op te tillen, eten te geven of wakker te maken als ze een dutje doen. Aaien en knuffelen is wel een must als de katten het toelaten. DreamCATchers is trouwens meer dan zo maar een kattencafé, ze hebben een missie! Namelijk zo veel mogelijk straatkatten redden. Daarom zijn de katten in het café allemaal beschikbaar voor adoptie. Je kan er rustig te tijd nemen om te kijken of een van de poezenbeesten een goeie match is voor jou. Verder hebben ze ook een shop met de leukste spulletjes voor crazy cat people en hun fluffy vriendjes! De opbrengst van de shop gaat volledig naar de katten en de werking.
Praktisch
Adres: Schepenhuisstraat 17, 9000 Gent (op 2,5 km van station Gent-Sint-Pieters).
Openingsuren café: Woe/Don/Zat 11u – 18u.
Openingsuren shop en infopunt: woensdag t.e.m. maandag van 13u t.e.m. 18u.

Puss and Books in Brugge

 een ros/witte kat ligt uitgestrekt op een blikken doos
Bij Puss and Books is het welzijn van de adoptiekatjes de hoogste prioriteit. Ze werken samen met verschillende organisaties die hun katten ter beschikking stellen van het café om zo op zoek te gaan naar een goeie match met nieuwe baasjes. Het café werkt met vrijwilligers met een hart & ziel voor katten en heeft daarom elke week andere openingsuren. Je kan er terecht voor een drankje en een taartje in gezelschap van een goed boek en spinnende katjes. Daarnaast organiseren ze ook regelmatig leuke kattengerelateerde workshops en vormingen en kan je er terecht met al je kattenvragen.
Praktisch
Adres: Ezelstraat 35, 8000 Brugge (op 2 km van station Brugge).
De openingsuren van het café kan je hier raadplegen.

Merlix in Luik

Een kitten rolt op zijn rug
Met Merlix werd het concept van een kattencafé ook in Luik op de kaart gezet. In dit gezellige café kan je ontspannen met vrienden en familie. Je kan er terecht voor warme dranken, diverse (vegetarische) gerechten en zelfs Japanse pannenkoeken! Maar het leukste aan het café zijn de pluizige bewoners. Wist je trouwens dat het gespin van een kat een goede remedie is tegen stress? Nog een extra reden om eens snel een bezoekje te plannen! Ook hier komen de katten oorspronkelijk uit het asiel. Als je een klik voelt met een van de katten is er de mogelijkheid om over te gaan tot adoptie.
Praktisch
Adres: Rue des clarisses 50, 4000 Luik (op 1,7 km van station Luik-Guillemins).
Openingsuren: van maandag tot vrijdag tussen 12u en 18u. Zaterdag van 8 tot 18u an op zondag tussen 10 en 14 u.

Le New Chattouille in Brussel

een langharige bruin/witte kat wacht op een knuffel
Le New Chattouille is de thuisbasis van een groepje katten van de VZW Ever’y Cat. De katten vergezellen je terwijl je geniet van een drankje of een lekker hapje eet. Want bij Le New Chattouille kan je ook terecht voor croques, artisanale quiches en heerlijke pannenkoeken. Wanneer je bij Le New Chattouille iets eet of drinkt, draag je ook deel bij het welzijn van hun protégés: verzorging, kwaliteitsvoeding, ... Daarom zijn de prijzen iets hoger dan in een "klassieke" bar. Voel je een match met een van de katten? Dan is er de mogelijkheid om ze te adopteren. Want het doel van het kattencafé is om de katten van VZW Ever’y Cat een permanente thuis te bezorgen.
Praktisch
Adres: Tasson-Snel straat 11, 1060 Sint-Gillis (op 1,8 km van het station Brussel-Zuid).
Openingsuren: in de week open van 17u tot 21u, in het weekend van 13u tot 20u.
 

Neem de trein en ga knuffelen met de schattige katten! Met het Weekend Ticket reis je aan -50%* korting tijdens het weekend.

* De korting wordt alleen toegepast op het niet-vaste gedeelte van de prijs van het Standaardtarief. In 2e klas bedraagt het vaste gedeelte € 1,1839 per enkel traject. In 1e klas bedraagt het € 1,5391 (minder dan 37km) of € 1,6575 (37km - 51km) of € 1,8232 (52km en meer) per enkel traject. De minimumprijs per enkel traject bedraagt € 2,50 in 2e en € 3,30 in 1e klas.