Voel je je absoluut niet aangesproken door Valentijn? Dat is niet erg! Keep smiling en geniet van een leuke activiteit alleen, met vrienden of met je geliefde die op die dag gewoon je geliefde is zonder geforceerd gedoe en rare cadeautjes... Ontdek hier onze tips!

Train je zintuigen in fysieke of virtuele activiteiten

Met bijlen gooien in Brussel of een Virtual Reality ervaring in Antwerpen
 1. Verlicht de Valentijnsdruk door in Brussel of Antwerpen met bijlen te gaan gooien. Een gedreven team leert je de eerste beginselen van deze sport. Denk na voor je begint, het is niet zo eenvoudig als een spelletje darts. Plezier gegarandeerd!
  Wood Cutter - Cellebroersstraat 37, 1000 Brussel en Plantinkaai 1, 2000 Antwerpen
 2. Te fysiek voor jou? De virtual reality rooms schieten de grond uit in het hele land. Onze voorkeur gaat naar LevelUp in Gent of Outpost VR in Antwerpen. Er zijn tal van games beschikbaar, naargelang je voorkeur. Ga de strijd aan met een horde zombies!
  Outpost VR - Beggaardenstraat 6, 2000 Antwerpen
  LevelUp Gent - Normaalschoolstraat 11, 9000 Gent
 3. Hou je meer van intelligente games? Dan zal een escape-room je meer aanspreken. Escape Prod, Let Me Out of nog Antwerp Clue zouden je moeten helpen ontsnappen aan het valentijnsevenement.
  Escape Prod - Stoofstraat 69, 1000 Brussel
  Let me outVrijheidsplaats 3, 1000 Brussel
  Antwerp ClueGodefriduskaai 28, 2018 Antwerpen

Een cultureel uitstapje onder de loep

Toone Theater in Brussel en Kunst in Sart Tilman

Wablief? Treintickets kosten de helft van vrijdagavond t.e.m. zondag? Ja, ik wil mee profiteren!

 1. Bioscopen zijn op de avond van Valentijn zeer populair bij geliefden. Waarom probeer je niet eens een bioscoop met een alternatieve programmering? NOVA, de Galeries bioscopen of Studio Skoop zijn dan ideaal voor jou! Hun programmering zijn een mengeling van goede blockbusters en prima kunstfilms.
  NOVA Arenbergstraat 3, 1000 Brussel
  Galeries - Koninginnegalerij 26, 1000 Brussel
  Studio Skoop - Sint-Annaplein 63, 9000 Gent
 2. Hou je van theater, afspraak in het Koninklijk Poppentheater Toone! Het is gevestigd in een verbouwde zolder met bonte kussens. Het is het laatste traditionele Brusselse marionnettentheater voor volwassenen dat nog steeds actief is. Er is ook een werkplaats waar poppen worden vervaardigd, een bibliotheek en een poppenmuseum dat gratis kan worden bezocht door de toeschouwers tijdens de pauze.
  Poppentheater TooneGrasmarkt 66, 1000 Brussel
 3. Waarom geen museum bezoeken? Ga voor iets buitengewoons: het openluchtmuseum van Sart-Tilman. Niet minder dan 120 kunstwerken wachten op jou en zijn het hele jaar door gratis toegankelijk. Het museum stelt 5 verschillende themaroutes voor, zoals de architectuur, de hedendaagse kunst of de natuur, bijvoorbeeld. Doe maar een warme jas en wanten aan en ga ervoor! 
  Openlucht museum Sart-Tilman - Château de Colonster, Allée des Erables, 4000 Luik (op 1400m van het station van Tilff)

Drinken op een andere manier...

2 vrouwen eten in een onderwaterbubbel en een man drinkt een koffie in een fietsbar
 1. Ontdek Nemo 33, het diepste zwembad waar je kan duiken in België! Als amateur of doorwinterde duiker beleef je ontspannende momenten onder water. Het duikcentrum biedt een nieuwe formule aan, het Deep Dinner. Het concept: tijdens het duiken, eet je op de bodem van het bassin in een onderwater bubble. Een Aziatisch restaurant, toegankelijk voor iedereen, serveert een lekkere lunch in zen-sfeer. Je kan zeemeerminnen voorbij zien zwemmen terwijl je rustig je cocktail drinkt en de smakelijke specialiteiten proeft.
  Nemo 33Stallestraat 333, 1180 Brussel
 2. Fietsliefhebbers kunnen terecht bij Bidon om te genieten van een lekkere koffie en andere fiets- en pedaalliefhebbers te ontmoeten. 
  Bidon Bisdomkaai 25, 9000 Gent

Heb je echt geen zin om tijdens Valentijn weg te gaan? Dan is er nog de traditionele Netflix and chill. Je eindigt de dag zo snel mogelijk en neemt de eerste trein richting zetel. Pyjama aan en genieten maar van een super serie!

Geen zin in melig gedoe? Maak er een out of the box valentijnsweekend onder vrienden van. Koop een Weekend Ticket en reis aan -50%* met de trein!

* De korting wordt alleen toegepast op het niet-vaste gedeelte van de prijs van het Standaardtarief. In 2e klas bedraagt het vaste gedeelte € 1,3709 per enkel traject. In 1e klas bedraagt het € 1,7822 (minder dan 37km) of € 1,9193 (37km - 51km) of € 2,1112 (52km en meer) per enkel traject. De minimumprijs per enkel traject bedraagt € 2,50 in 2e en € 3,30 in 1e klas.

check2-anim