Nood aan een romantisch uitje met de liefde van je leven? Dan neem je toch gewoon de trein? Bestemming kiezen, tickets kopen en hoppa, je bent al onderweg naar een onvergetelijke date. No stress, just love! Wij geven je 7 droomtips, stuk voor stuk bereikbaar met de trein.

Halte Aalst: Trendy brunchen in de bibliotheek

Bibliotheken stoffig en saai? Alvast niet in Aalst! Bibliotheek Utopia is wereldwijd bekend om zijn knappe architectuur en design, en werd zelfs gecovered in het trendy magazine Wallpaper. In Het Utopiacafé kan je elke zaterdag terecht voor een overheerlijke brunch. Voor liefhebbers van bijzondere designplekjes!

Adres: Utopia 1, 9300 Aalst

Meer info: www.aalst.be/utopia-cafe

Halte Watermaal-Bosvoorde: Kuieren door Het Ter Kamerenbos

Rustige lanen onder eeuwenoude bomen, glooiende grasvelden, schattige prieeltjes en zelfs een eiland waar je met een bootje naar toe kunt om iets te eten of drinken… Romantische zielen zullen – letterlijk en figuurlijk – hun hart verliezen aan het Ter Kamerenbos

Halte Mechelen: Boottochtje op de Dijle

Geen betere manier om een stad te verkennen dan vanop het water, én in de armen van je geliefde. In Mechelen gaan ze zelfs nog een stapje verder, want naast de gewone rondvaarten overdag kan je hier elke zaterdagavond in juli en augustus terecht voor een sfeervolle boottocht ‘Mechelen by night’. Inclusief kaarsen, stemmige muziek en een drankje. Het hotelletje voor erna moet je wel zelf nog boeken.

Halte Deinze: Picknicken aan het water in de Brielmeersen

Recreatiedomein De Brielmeersen ligt op een boogscheut van het station van Deinze, maar als je eenmaal je picknickdeken hebt uitgespreid op de oevers van de Leie, waan je je op het Britse platteland. Een wandeling langs het water, een lekkere lunch en een dutje in het gras, meer heb je niet nodig voor een geslaagde middag met z’n tweetjes.

Halte Brussel-Zuid: Snuisteren naar schatten op het Vossenplein

Samen op zoek naar die ene aanwinst voor jullie interieur, afdingen op een jas die perfect zou zijn voor haar, of stiekem teruglopen om die vintage langspeelplaat te kopen voor hem… De rommelmarkt op het Vossenplein in Brussel haalt gegarandeerd de romanticus in iedereen naar boven. Echte schattenjagers gaan best zo vroeg mogelijk, maar gewoon wat rondslenteren tussen de koopwaar en nadien een hapje eten op één van de vele terrasjes rond het plein is natuurlijk ook meer dan gezellig.

Halte Oostende: Op ontdekking in een chocoladejungle

Wat prikkelt de zinnen meer dan chocolade?! Een bezoekje aan de wonderlijke expo ‘Chocopalace’ in Thermae Palace in Oostende zou absoluut op het zomerse to do-lijstje van elk koppel moeten staan. Ontdek een jungle in chocolade met apen, zebra’s, papegaaien en nog veel meer, smul van de lekkere proeverijen of neem deel aan de culinaire workshops. The taste of love? Die vind je hier! Ga met een Discovery Combi en geniet van korting op je treinticket én toegang!

Halte Berchem: zwoel zweten in de Zomerfabriek

Samen met je lief suave noches latinas beleven of chillen onder een dekentje van lazy zondagmiddagbeats in een oude gasfabriek, die ook wel Berchem’s Best Kept Secret wordt genoemd. Dat is wat een bestemming als de Zomerfabriek voor jullie tortelduifjes in petto heeft. En of het een lange, hete zomer wordt!