Nood aan een romantisch uitje met de liefde van je leven? Ben je van plan om van Limburg naar Brugge te reizen voor een romantisch verblijf? Dan neem je toch gewoon de trein? Bestemming kiezen, tickets kopen en hoppa, je bent al onderweg naar een onvergetelijke date. No stress, just love!

Je kent Brugge al als je broekzak en wil graag nieuwe inspiratie voor de volgende reis? Bekijk hieronder onze 5 reistips voor de meest unieke dromerige locaties, bereikbaar met de trein.

Halte Aalst: trendy brunchen in de bibliotheek

Denk je dat bibliotheken stoffig en saai zijn? Alvast niet in Aalst ! Laat Bibliotheek Utopia in Aalst je mening veranderen. Deze bibliotheek is wereldwijd bekend om zijn knappe architectuur en design, en werd zelfs gecovered in het trendy magazine Wallpaper. Na het romantisch overnachten in een lokaal B&B skip je breakfast want in het Utopiacafé kan je elke zaterdag vanaf 10 u. terecht voor een overheerlijke brunch. Ga je niet op een zaterdag? Geen ramp, je kan altijd van een lekkere koffie of van een broodje genieten. Misschien ben je zo onder de indruk van de architectuur dat je meteen een brunch met jullie beste vrienden in je agenda zet voor de volgende zaterdag! Perfect voor liefhebbers van bijzondere designplekjes!

Je kan ook profiteren van dit romantische uitje om de bezienswaardigheden van Aalst te ontdekken.

Halte Watermaal-Bosvoorde: kuieren door het Ter Kamerenbos

Zoals dit bos bestaan er geen 2, je hebt hier een uniek arrangement van eeuwenoude bomen, glooiende grasvelden, schattige prieeltjes en zelfs een eiland waar je met een bootje naar toe kunt om iets te eten of drinken. Voor romantische zielen komt het Ter Kamerenbos rechtstreeks uit een droom. Het bos lijkt op een tuin dat behoorde tot het kasteel van een rijke vorst die leefde in de tijd van ridders en kastelen.

Waarom overnacht je niet in een kuurhotel in de regio? Boek een kamer voor twee een geniet van een avondje wellness na deze onvergetelijke wandeling. Neem de tijd om te ontspannen in de sauna of geniet van een glaasje bubbels in de jacuzzi. Zo geniet je van de perfecte dag en ga je helemaal zen naar bed. 

Halte Deinze: picknicken aan het water in de Brielmeersen

Picknicken hoeft niet altijd in de zomer. Ook van een winterpicknick kan je volop genieten. Haal dus je picknickmand en je favoriete warme, waterbestendige picknickdeken al maar boven. Vul de mand met lekkere hartverwarmende hapjes en soepjes en neem de trein naar het Recreatiedomein De Brielmeersen. Het domein ligt op een boogscheut van het station van Deinze, maar als je eenmaal je picknickdeken hebt uitgespreid op de oevers van de Leie, waan je je op het Britse platteland. Een stevige wandeling langs het water en een lekkere lunch achteraf, meer heb je niet nodig voor een geslaagde middag met z’n tweetjes. 

Halte Brussel-Zuid: snuisteren naar schatten op het Vossenplein

Samen op zoek naar de nieuwe aanwinst voor jullie interieur, afdingen op een jas die perfect zou zijn voor haar, of stiekem teruglopen om die vintage langspeelplaat te kopen voor hem… De rommelmarkt op het Vossenplein in Brussel haalt gegarandeerd de romanticus in iedereen naar boven. Echte schattenjagers gaan best zo vroeg mogelijk, maar gewoon wat rondslenteren tussen de koopwaar en nadien een hapje eten op één van de vele terrasjes rond het plein is natuurlijk ook meer dan gezellig. Dit gaat het gemakkelijkst wanneer je een overnachting boekt in een hotel om de hoek. Profiteer ook van je verblijf om Brussel te (her) ontdekken.

Halte Oostende: rustige wandeling op het strand

Plan een romantisch weekend in Oostende. Huur een mooie hotelkamer, boek een spa en geniet van een moment van ontspanning voor twee. In een sportieve bui? Ga voor een romantische wandeling op de dijk of in de duinen of huur een fiets en geniet van een mooie rit langs de kust naar Blankenberge, Knokke of De Panne.
check2-anim