Nood aan een romantisch uitje met de liefde van je leven? Ben je van plan om van Limburg naar Brugge te reizen voor een romantisch verblijf? Dan neem je toch gewoon de trein? Bestemming kiezen, tickets kopen en hoppa, je bent al onderweg naar een onvergetelijke date. No stress, just love!

Je kent Brugge al als je broekzak en wil graag nieuwe inspiratie voor de volgende reis? Bekijk hieronder onze 7 reistips voor de meest unieke dromerige locaties, bereikbaar met de trein.

Halte Aalst: trendy brunchen in de bibliotheek

Denk je dat bibliotheken stoffig en saai zijn? Alvast niet in Aalst ! Laat Bibliotheek Utopia in Aalst je mening veranderen. Deze bibliotheek is wereldwijd bekend om zijn knappe architectuur en design, en werd zelfs gecovered in het trendy magazine Wallpaper. Na het romantisch overnachten in een lokaal B&B skip je breakfast want het Utopiacafé kan je elke zaterdag terecht voor een overheerlijke brunch.Ga je niet op een zaterdag? Dat is geen ramp, je kan altijd van een lekkere koffie of van een broodje genieten. misschien zijn jullie zo onder de indruk van de architectuur dat jullie meteen een brunch met de beste vrienden in je agenda zet voor de volgende zaterdag! Perfect voor liefhebbers van bijzondere designplekjes!

Je kan ook profiteren van dit romantische uitje om de bezienswaardigheden van Aalst te ontdekken.

Halte Watermaal-Bosvoorde: kuieren door het Ter Kamerenbos

Zoals dit bos bestaan er geen 2, je hebt hier een uniek arrangement van eeuwenoude bomen, glooiende grasvelden, schattige prieeltjes en zelfs een eiland waar je met een bootje naar toe kunt om iets te eten of drinken. Voor Romantische zielen komt het Ter Kamerenbos rechtsreeks uit een droom. Het bos lijkt op een tuin dat behoorde tot het kasteel van een rijke vorst die leefde in de tijd van ridders en kastelen.

Waarom overnacht je niet in een kuurhotel in de regio? Boek een kamer voor twee een geniet van een avondje wellness na deze onvergetelijke wandeling. Neem de tijd om te ontspannen in de sauna of geniet van een glaasje bubbels in de jacuzzi. Zo geniet je van de perfecte dag en ga je helemaal zen naar bed. 

Halte Mechelen: boottochtje op de Dijle

Mechelen is gelegen in de belgische provincie Antwerpen, Hier kun je terecht voor een romantisch boottochje op de Dijle. In de zomermaanden gaan ze zelfs nog een stapje verder, want naast de gewone rondvaarten overdag kan je hier elke vrijdag terecht voor een sfeervolle boottocht ‘Mechelen by night’. Zo zie je de stad bij kaarslicht, stemmige muziek en een drankje. Het enige wat jij nog hoeft te doen is kijken of je favoriete hotel nog kamers voor overnachtingen beschikbaar heeft. 

Info: www.bootjesinmechelen.be

Inspiratie nodig? Ontdek ook onze goede plannen om Mechelen anders te bezoeken

Halte Deinze: picknicken aan het water in de Brielmeersen

Haal je picknickmand en je favoriete picknick deken , vul hem met al het lekkers dat je je maar kan bedenken en neem de trein naar het Recreatiedomein De Brielmeersen. Het domein ligt op een boogscheut van het station van Deinze, maar als je eenmaal je picknickdeken hebt uitgespreid op de oevers van de Leie, waan je je op het Britse platteland. Een wandeling langs het water, een lekkere lunch en een dutje in het gras, meer heb je niet nodig voor een geslaagde middag met z’n tweetjes. 

Halte Brussel-Zuid: snuisteren naar schatten op het Vossenplein

Samen op zoek naar de nieuwe aanwinst voor jullie interieur, afdingen op een jas die perfect zou zijn voor haar, of stiekem teruglopen om die vintage langspeelplaat te kopen voor hem… De rommelmarkt op het Vossenplein in Brussel haalt gegarandeerd de romanticus in iedereen naar boven. Echte schattenjagers gaan best zo vroeg mogelijk, maar gewoon wat rondslenteren tussen de koopwaar en nadien een hapje eten op één van de vele terrasjes rond het plein is natuurlijk ook meer dan gezellig. Dit gaat het gemakkelijkst wanneer je enkele overnachtingen in een hotel om de hoek geboekt hebt. je kun van je verblijf ook profiteren om Brussel te (her) ontdekken.
Info: markten van de Stad Brussel

Halte Oostende: rustige wandeling op het strand

Plan een romantisch weekend in Oostende. Huur een mooie hotelkamer, boek een spa en geniet van een moment van ontspanning voor twee. In een sportieve bui? Ga voor een romantische wandeling op de dijk of in de duinen of huur een fiets en geniet van een mooie rit langs de kust naar Blankenberge, Knokke of De Panne.

Halte Berchem: zwoel zweten in de Zomerfabriek

Samen met je lief suave noches latinas beleven of chillen onder een dekentje van lazy zondagmiddagbeats in een oude gasfabriek, die ook wel Berchem’s Best Kept Secret wordt genoemd. Dat is wat een bestemming als de Zomerfabriek voor jullie tortelduifjes in petto heeft. En of het een lange, hete zomer wordt!
loader