Een wandeling midden in de natuur

Ver van zijn toeristische centrum, heeft Dinant ook heel wat moois te bieden. Het idyllische dorpje Anseremme, gekend voor zijn beroemde kajakafvaart van de Lesse, is het startpunt van deze wandeling. Trek de volle natuur in voor een originele wandeling buiten platgetreden paden.
Vertrekstation Dinant
Aankomststation Anseremme
Aantal kilometer 15 km
Moeilijkheidsgraad Moeilijk (niet toegankelijk voor kinderwagens en wandelschoenen vereist)
Aard van de wandeling Natuur

Download de wandeling

Enkele interessante plekken langs het parcours

  • La Maison Leffe: dit voormalige klooster herbergt vandaag het Museum van het Leffebier, het hotel La Merveilleuse, een restaurant en een kuuroord.
  • De stuwdam van Waulsort: deze gemoderniseerde stuwdam bestaat onder andere uit een loopbrug voor voetgangers en een vistrap naast een ruimte om deze vissen te observeren (niet toegankelijk voor het publiek).
  • De Priorij van Anseremme: prestigieuze plaats die omringd wordt door prachtige tuinen en de kolossale rotsen van Moniat. De vroegere abdij wordt vandaag gebruikt voor privé-evenementen, huwelijken en seminaries.
  • Het Kasteel van Hordenne: dit herenhuis dat vroeger eigendom was van Noël de Tabolet, heer van Graux en burgemeester van Dinant, omvat een donjon, een schuur, een kasteel en een hoeve.
Stuwdam over de Maas, de rots van Dinant en het Maison Leffe.
check2-anim