Welkom in de hoge kringen van het wielrennen

Geraardsbergen is niet alleen een paradijs voor wielrenners maar ook voor wandelaars. Of het nu langs het kanaal is of het hoogste punt met een adembenemend uitzicht, je zal als wandelaar je geluk op het einde van de dag niet op kunnen. Bezoek Geraardsbergen en stil je honger naar architectonische schoonheid en les je dorst naar nieuwigheden om voldaan huiswaarts te keren met mooie panorama’s in je gedachten.
Aankomststation Geraardsbergen
Aantal kilometer 11 km
Moeilijkheidsgraad Middelmatig tot moeilijk (niet toegankelijk voor kinderwagens)
Aard van de wandeling Cultuur - Natuur

Download de wandeling

Enkele interessante plekken langs het parcours

  • De grote Markt met zijn Manneken Pis: ja hoor! Manneken Pis staat niet alleen in Brussel. Volgens de geschiedenis is die van Geraardsbergen de oudste van België (1455). Ook de Grote Markt, met de in neo-gotische stijl gerenoveerde Sint-Bartholomeuskerk, mag je niet missen.
  • De Muur van Geraardsbergen: maak de sportkampioen in je wakker om de Muur van Geraardsbergen te beklimmen met een hellend hoogteverschil van 93 m. De beloning bij aankomst? Een prachtig uitzicht over de streek en op een Oriëntatietafel uit 1928.
  • Oudenberg: er werd een bedevaartskapel gebouwd op deze berg van 110 m waarvan de top een adembenemend uitzicht biedt.
  • Hunnegem : de Priorij van Hunnegem is een parochiekerk die sinds het prille ontstaan van de stad bestaat. De stichting van Geraardsbergen gaat terug tot de 11e eeuw…
  • De Sint-Adriaansabdij: een prachtige site omringd met overblijfselen en een schitterend park met een vijver!
  • De RAVeL van de Dender: de steile en geplaveide helling maakt plaats voor de zachte glooiingen van de heuvelachtige landschappen en de rustige waterloop, die hier en daar stilstaat, van de Dender. Je passeert ook de stuwen van Geraardsbergen, die deel uitmaken van de in totaal 33 sluizen op de 69 km lange Dender.
Oude Hospitaal, een woonboot op de Dender, Abtenhuis, Sint-Bartholomeuskerk.
check2-anim