Een prachtige wandeling in het hartje van Wallonië

Wie Dinant zegt, zegt ‘couque’, citadel en Adolphe Sax, beroemde uitvinder van de saxofoon en van de saxhoorn. Maar ook een streek bevloeid door de Maas, met pure natuur langs rotswanden tot in diepe kalkgraslanden en charmante dorpjes.
Vertrek- en aankomststation Dinant
Aantal kilometer 11 km
Moeilijkheidsgraad Moeilijk (niet toegankelijk voor kinderwagens en wandelschoenen vereist)
Aard van de wandeling Natuur

Download de wandeling

Enkele interessante plekken langs het parcours

  • De kerk Saint-Lambert de Bouvignes-sur-Meuse zijn vierkante toren en zijn imponente massa vormen een belangrijk onderdeel van het erfgoed van Bouvignes, in de buurt van Dinant.
  • De donjon van Crèvecoeur die over Bouvignes uitkijkt, de toren is het oudste deel (1321). Met het grafelijk en feodaal kasteel (dat sinds 1554 niet meer bestaat) verzekerde deze vesting de verdediging van Bouvignes tegen haar rivale Dinant in een verbeten eeuwigdurende strijd tussen de twee plaatsen.
  • Het natuurgebied van Devant-Bouvignes: bestaat uit rotsen en kalkgraslanden. Deze Natagora-site is een lappendeken van vlakke gazons en oude groeven met een rijke biodiversiteit.
  Collegiale O.-L.-V.-kerk en Citadel van Dinant, toren van de Sint-Lambertuskerk in Bouvignes-sur-Meuse, standbeeld van Adolphe Sax, hortensia’s voor het gemeentehuis .
check2-anim