Een natuurwandeling op een steenworp van Brussel

Afspraak aan de poorten van Brussel voor een wandeling in de vrije natuur. Het Zoniënwoud is meer dan alleen beuken! Het serene bos telt heel wat verrassende plekjes waar je ongeacht het seizoen een mooie wandeling kan maken. 
Vertrek- en aankomststation Groenendaal
Aantal kilometer 11.2 km
Moeilijkheidsgraad Makkelijk
Aard van de wandeling Natuur –Cultuur

Download de wandeling

Enkele interessante plekken langs het parcours:

  • Het arboretum van Groenendaal: hier vind je meer dan 400 boomsoorten. Naargelang het seizoen kan je eekhoorns, konijnen, vossen, reeën, groene spechten of Schotse hooglanders ontmoeten.
  • De oude hippodroom van Groenendaal: ooit groter en majestueuzer dan de andere van het land, telde deze hippodroom in zijn tijd maar liefst 9 km piste. Intussen heeft de natuur het gebied terug opgeëist, maar je kan je de sfeer tijdens de paardenrennen van meer dan 100 jaar geleden wel indenken. Vandaag blijft alleen de prachtig gerenoveerde koninklijke loge over, net als nog wat smeedwerk dat recht uit Instagram zou kunnen komen.
  • De Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Willerieken: dit is de grootste kapel van het Zoniënwoud en een bedevaartplaats met Maria-Hemelvaart.
  • De geheimen van het Zoniënwoud: speelzone voor kinderen, kappelletjes, Kasteel Groenendaal, spinnen- of konijnenpad, ruïnes van de abdij, meer in de vorm van een kraaienpoot enz. Geniet langs het hele parcours volop van natuur en cultuur tijdens een kleurrijke en gevarieerde wandeling.
S graffito Kasteel Prins Leopold, een reuze sequoiaboom, kapel van Welriekende
check2-anim