Je bagage is ingepakt, je instapkaart is gedownload: je hoeft alleen nog maar te vertrekken! Om je vakantie zonder stress te beginnen, geven we je hier 5 tips om met de trein naar Brussels Airport te reizen.

1. Koop je ticket via de app

Met onze app kan je je Brussels Airport Zaventem Supplement (indien niet inbegrepen in je ticket) overal kopen en heb je het altijd bij de hand. We leggen je hier zelfs uit hoe je dat precies doet.

2. Kies het juiste station

Tenzij je het charmante dorpje Zaventem wil bezoeken, is het station Brussels Airport - Zaventem de place to be als je vanuit Brussels Airport het vliegtuig neemt.

Je vindt het station meteen op verdieping -1 van de luchthaven.

3. Vertrek ruim op tijd

Om te voorkomen dat je je vlucht mist, zorg ervoor dat je goed op tijd op de luchthaven bent.

De dienstregeling van de treinen zijn steeds beschikbaar via de reisplanner op deze pagina, of in de app.

4. Luister naar aankondigingen in de stations

Luisteren naar Beyoncé's nieuwste album met noice cancelling is wel cool, maar niet zo cool als luisteren naar de stationsaankondigingen voor je trein! Om er zeker van te zijn dat je geen wijzigingen mist, moet je Crazy In Love even pauzeren (ja, dat is moeilijk, maar wel handig).

Dat gezegd zijnde, kan je altijd je trein als favoriet toevoegen en meteen op de hoogte worden gebracht van wijzigingen via de NMBS-app (zodat je zonder zorgen naar Queen B kan blijven luisteren).

5. Zet je bagage netjes weg om andere reizigers niet te belemmeren

Je kan niet alleen gratis tot 3 stuks bagage per reiziger meenemen op de trein, maar je kan ze ook zonder zorgen boven of onder je zitplaats opbergen. Vergeet niets als je afstapt! 😊

Met de trein naar je luchthaven

Brussels Airport - Zaventem
Instappen en je bent vertrokken.

De trein naar Brussels Airport-Zaventem brengt je bijna tot in de terminal! Er is een extra supplement nodig op je ticket naar de luchthaven.

Het Brussels Airport Supplement (Diabolo) is automatisch toegevoegd aan de meeste tickets naar of van Brussels Airport-Zaventem
Brussels South Charleroi Airport
Kies voor een makkelijke treinreis naar Charleroi Airport

Ga met de trein naar Charleroi-Centraal en neem een directe bus naar de luchthaven van Charleroi! Combineer je treinticket met een busticket

Je kan ook je busticket van Charleroi-Centraal naar de luchthaven apart aankopen.
check2-anim