Nijlen is gelegen langs spoorlijn 15 die Lier met Herentals verbindt. Sinds 1855 stappen er reizigers op en af. Het eerste station werd afgebroken in 1925. Het huidige gebouw van 1938 staat sinds 2015 leeg. Drie jaar later werd Nick Horemans, samen met zijn vrouw Inge Verswijvel, trotse eigenaar van dit charmante gebouw.

De volledige benedenverdieping, waar vroeger de wachtruimte en de woonruimte voor de stationschef gevestigd was, werd opengetrokken en ingericht tot feest- of multifunctionele zaal met een maximum capactiteit voor 120 personen. De verdieping daarentegen werd omgevormd tot een vergaderzaal en werkruimten die per dag of per maand kunnen gehuurd worden.

Nick en Inge waren onmiddellijk verliefd op het gebouw dat een rijke geschiedenis uitstraalt en waar ze vroeger zelf al eens een ticketje kochten om de trein te nemen. Bij de renovatie werd zoveel mogelijk getracht om het gebouw te behouden in zijn oorspronkelijke schoonheid. Daarom is er aan de buitenkant weinig veranderd. De gevel, het dak en de ramen werden met grote zorg gerenoveerd.

De binnenkant is wel erg veranderd maar de oorspronkelijke elementen als balken, de trap en de authentieke vloeren in de kantoren werden zoveel mogelijk behouden. Ook werd er gewerkt met aangename houtsoorten om een warme sfeer te creëren. Niet alleen het gebouw kan gebruikt worden maar ook in de tuin kan er – eventueel bij goed weer – een barbecue plaatsvinden.

En de naam van de feestzaal ‘Het Loket’ verwijst naar het originele loketraam dat gerestaureerd werd en een prominente plaats heeft in de feestzaal. 

Locatie

Het Loket
Statieplein 1A
2560 Nijlen

Nuttige links