Atelier de traction d'Anvers-Nord

Activiteit

De tractiewerkplaats van Antwerpen-Noord werd in gebruik genomen in 2000 en is een moderne werkplaats met ultraperformante installaties. De werkplaats ligt te midden van de haven van Antwerpen.

Deze werkplaats is gespecialiseerd in het onderhoud van elektrische locomotieven en diesellocomotieven en werkt zowel voor NMBS als voor derde ondernemingen die actief zijn in België. De strategische ligging van de werkplaats, te midden van de vormingsstations van de haven, is een bijkomende troef.

De wagenwerkplaats CHW Antwerpen-Noord, die in dezelfde zone ligt, voert het onderhoud van de goederenwagens uit. Ze is gecertificeerd voor verschillende onderhoudsniveaus volgens het VPI-referentiesysteem en het referentiesysteem van NMBS.

De werkplaats beheert ook een derde site, namelijk de onderhoudspost van Antwerpen Schijnpoort die het lichte onderhoud en de reiniging van het reizigersmaterieel voor zijn rekening neemt.

De sites van de CHW Antwerpen en de TOP Schijnpoort hebben een ondervloerdraaibank waarmee de wielen van het materieel geherprofileerd kunnen worden.

Adres

TW Antwerpen-Noord
Noorderlaan 630
2030 Antwerpen
België

check2-anim