Atelier central de Cuesmes

Activiteit

De centrale werkplaats van Cuesmes bestaat al sinds het einde van de 19e eeuw als spoorwegwerkplaats. Sindsdien onderhoudt, herstelt en moderniseert de werkplaats verschillende spoorvoertuigen: locomotieven, rijtuigen, wagens, kranen en dienstmaterieel.

Deze werkplaats fabriceert en herstelt ook onderdelen van rollend materieel. Doorheen de jaren werden er verschillende mechanische en metalen constructies vervaardigd en ook voor de toekomst staan er projecten gepland. Deze werkplaats is dan ook gespecialiseerd in laswerk en beheerst onder meer het assembleren van bijzondere staalsoorten en aluminium. De werkplaats wist haar activiteit te diversifiëren om te beantwoorden de noden van de spoorwegactiviteiten. Tot in 2009 was de werkplaats gespecialiseerd in goederenwagens en in het onderhoud van wielstellen met asbussen.

Vandaag moderniseert, onderhoudt en herstelt de werkplaats rijtuigen (reizigersmaterieel). De diversiteit aan competenties van het personeel is een van de sterke punten van de werkplaats. De centrale werkplaats van Cuesmes voert haar opdrachten uit met aandacht voor kwaliteit, voortdurende verbetering, de gezondheid van de werknemers, klanten en buurtbewoners, veiligheid en milieu en baseert zich hiervoor op de voorschriften van de normen ISO 9001, ISO 14001 en OHSAS 18001.

Adres

AC Cuesmes
Avenue Joseph Wauters, 124
7000 Bergen 
België

check2-anim
loader