Atelier de traction d'Hasselt

Activiteit

De tractiewerkplaats van Hasselt is belast met het onderhoud van de motorrijtuigen 96 en de breaks, de motorwagens 41 en de M6-dubbeldeksrijtuigen, maar ook met de herstelling, de depannage en de reiniging van de binnen- en buitenkant van het reizigersmaterieel.

De tractiewerkplaats van Hasselt is een dynamische onderhoudswerkplaats in volle groei, die verantwoordelijk is voor het periodieke onderhoud van de elektrische motorgroepen MR Break en MR96 de dieselvoertuigen MW41 en de M6-dubbeldekstrijtuigen. De werkplaats staat ook in voor de herstelling en de depannage van het reizigersmaterieel en voor de schoonmaak van de binnen- en buitenkant van de treinen.

Deze activiteiten vinden plaats op de site van de werkplaats zelf, maar ook op andere sites, namelijk in de onderhouds- en depannageposten van Hasselt en Leuven.

In de TW Hasselt werken er om en bij de 300 personeelsleden, die jaarlijks ongeveer 7000 interventies uitvoeren (van kleine herstellingen tot periodieke onderhoudswerken).

De recente bouw van een bijkomende werkhal en een sporenbundel voor het onderhoud van de M6-rijtuigen betekent een grote stap vooruit op vlak van veiligheid en productiviteit. Daarnaast kunnen hierdoor de termijnen worden verkort, waardoor de beschikbaarheid van de uitrusting verhoogd wordt.

Adres

TW Hasselt
Kuringersteenweg 324
3511 Hasselt (Kuringen)
België

check2-anim